Kops Kwartier

Nijmegen
Van € 475.000 tot € 1.150.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 68 (38 beschikbaar)
 • Wonen 86 tot 235 m²
 • Aantal kamers 3 tot 7
 • Perceel 98 tot 128 m²

Project Kops Kwartier

Verkenningsdag
Wij nemen je op zaterdag 9 december graag mee naar de plek waar het straks allemaal gaat gebeuren.
Bezoek tussen 11.00 - 13.00 uur de Kops Kwartier Verkenningsdag. Lees het programma op de website.

De verkoop is gestart. Er zijn nog bouwnummers beschikbaar. Schrijf je in via de projectwebsite kopskwartier.nl

Aanbod
Kops Kwartier is in drie fases verdeeld. De appartementen in gebouw A en B horen bij fase 1. De twee kleinschalige woongebouwen bieden voor elk wat wils. Je kunt kiezen uit vier verschillende typen appartementen: Rubia, Calluna, Quercus en Salix. Ze tellen twee of drie slaapkamers en enkele hebben daarnaast nog een praktische kantoorkamer. Allemaal beschikken ze over heerlijke royale balkons, die uitkijken over het groene parklandschap.

Kops Kwartier telt 27 stadswoningen verdeeld in twee fases. De eerste 11 woningen zijn nu in verkoop. De overige 16 woningen volgen op een later moment. De woningen zijn verdeeld over blokjes van elk twee of drie woningen.De stadswoningen bieden volop variatie in ligging, woonlagen, indeling en balkonoriëntatie. Allemaal beschikken ze over een heerlijk vlonderterras dat de living of woonkeuken verbindt met het parklandschap.

Planning
Verwachte start van de bouw is juli 2024

Duurzaam wonen in een park
Wonen in een park. Dat is de basisgedachte achter het ontwerp van Kops Kwartier gelegen aan de Berg en Dalseweg. Het groen van het naastgelegen park De Kopse Hof loopt straks door tot aan de voordeur van de nieuwe woningen. Het alom aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer. Traditionele straten en hoge tuinafscheidingen kom je hier niet tegen. Ook geen wegen die tussen de woningen door lopen. Hierdoor is er meer ruimte voor mensen om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om veilig te spelen.

In Kops Kwartier passen woningen harmonieus in het landschap en staan ze letterlijk in het groen. Vanuit je woning loopt er als het ware een groene loper naar het naastgelegen park Kops Plateau, waar ooit een Romeins legerkwartier was gelegen. Verder is de wijk ook groen in de zin van duurzaam en toekomst gereed. Het Kops Kwartier wordt de eerste fossielvrije wijk van Nederland, een wijk zonder fossiele brandstoffen. Vanzelfsprekend zijn alle woningen gasloos. Een slim collectief energiesysteem voorziet de woningen van warmte, koeling, warm tapwater en de parkeergarage van energie. Dat gebeurt op basis van een combinatie van bodemwarmte, bodemkoeling en zonnepanelen. Hierdoor profiteer je als bewoner van lage woonlasten. 

Gespeeld met hoogte verschillen
Zie jij jezelf hier al wonen? In een groen woonpark van ongeveer 1,4 hectare met een terrasvormige opbouw. Hoogteverschillen versterken de bijzondere woonbeleving en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. De architectuurstijl is modern en eigentijds.

Variatie in stadwoningen
Ook bij het ontwerp van de stadswoningen is gespeeld met hoogteverschillen. De twee- en drie-onder-een-kapwoningen tellen drie of vier woonlagen. Op plekken waar een hoogteverschil zit in het terrein, komen vierlaagse woningen die deels in de helling verscholen gaan. Alle woningen hebben een terras met pergola als overgang tussen woning en landschap en daarnaast ook nog een terras op de bovenste verdieping. De woningen hebben een zeer ruim woonoppervlak die varieert van 172 tot maar liefst 232 vierkante meter, met een berging aan de voorzijde of de terraszijde.

Appartementen met grote balkons met uitzicht op het groen
In Kops Kwartier komen twee vierlaagse woongebouwen met 20- en 21 appartementen. Ook hier is op een slimme manier gebruikgemaakt van natuurlijke hoogteverschillen in het terrein richting het Kops Plateau. Op de bovenste verdieping van elk gebouw bevinden zich 4 penthouses. Alle appartementen hebben een groot zonnig balkon op het oosten met uitzicht op het groen. Het woonoppervlak varieert van 85 tot 197 vierkante meter. Parkeergelegenheid voor de fiets en de auto bevindt zich in de garage onder de appartementen.

Foto's

360° foto's en video

Nieuws

 • 15 mei 2023

  Informatieavond Kops Kwartier

  Programma 31 meiJe bent van harte welkom om langs te komen tijdens de informatieavond en je vragen te stellen aan het verkoopteam. Daarnaast vinden er gedurende de avond ook een aantal korte presentaties plaats. Zo ...

  Lees meer op nieuwwonennijmegen.nl
 • 6 april 2021

  Kops Kwartier in voorbereiding: duurzaam wonen in een park

  Kops Kwartier wordt gerealiseerd in een groen woonpark van ongeveer 1,4 hectare met een terrasvormige opbouw. De hoogteverschillen maken het geheel een bijzondere woonbeleving en zorgen voor een gevoel van ...

  Lees meer op nieuwwonennijmegen.nl

Woningtypen

Van de 68 huizen in dit project zijn er nog 38 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads

Kops Kwartier

Van € 475.000 tot € 1.150.000 v.o.n.