Houttuin

Oude Wetering Oplevering gestart
Van € 512.500 tot € 555.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 10 (geen beschikbaar)

Project Houttuin

WOONPROJECT DE HOUTTUINHOF IN OUDE WETERING

WONEN, LEVEN EN WERKEN IN EEN WATERRIJK GEBIED

Woonproject Houttuinhof in Oude Wetering omvat de nieuwbouw van drie industriële loftwoningen, Vier Loodswoningen en twee traditionele woningen passend in de lintbebouwing van de Veerstraat.

Het project wordt in drie fases gebouwd waarvan fase 1 reeds is gestart. Fase 2 en 3 zullen medio 2022 worden opgeleverd.

In de laagbouw aan de noordzijde van het te bebouwen perceel is er ruimte voor ateliers, kleinschalige werkplekken en opslag; Wonen en werken is hiermee prima te combineren.

WONEN AAN HET HOUTTUINHOF IS KIEZEN VOOR DUURZAAM, ENERGIE NEUTRAAL EN RUIMTELIJK WONEN

De schuurwoningen zijn klimaat neutrale woningen opgetrokken uit ambachtelijk vervaardigd hout op basis van skeletbouw. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duurzame houtconstructies. Verduurzaamd hout heeft een lange levensduur. De norm is natuur-inclusief bouwen bij dit project en dat houdt in dat de woningen aan de Houttuin met respect voor de natuur, CO2 neutraal gerealiseerd worden.

Voor de energievoorziening van de woningen wordt gebruik gemaakt van een warmtepompinstallatie en zonnepanelen.

INDUSTRIEEL KARAKTER

Het industriële karakter van het voormalig bedrijfsgebouw is terug te vinden in een eigentijds ontwerp.
De gemeenschappelijke belangen van de woon- en leefsfeer op dit terrein zijn een verbindende factor voor de toekomstige bewoners aan de Houttuin.

Omgeving

Centraal gelegen

OUDE WETERING EN OMGEVING
Oude Wetering vormt met Roelofarendsveen de grootste dorpskern van de gemeente Kaag en Braassem. Gelegen aan de rand van het Groene Hart en aan doorgaand vaarwater ‘De Wetering’. Het dorp komt als eerste in 1342 in de boeken voor en richt zich in die tijd op visserij en zeilscheepvaart. Er zijn zeilscholen, jachthavens en bootverhuur.

BRAASSEMERMEER
Het is goed toeven aan- en op het Braassemermeer dat op een steenworp afstand ligt van het nieuw te bouwen project Houttuin ter hoogte van de Veerstraat 15 t/m 20.
WATER, STRAND EN NATUUR DICHTBIJ
Tussen het plassengebied van het Groene Hart, de grasweilanden en gemoedelijke dorpssfeer is het goed wonen.
Amsterdam ligt op circa 20 minuten en Den Haag op een half uur. Dichterbij nog bevindt zich studentenstad Leiden. Binnen twintig minuten bent u bij het strand van Noordwijk of Katwijk. En Schiphol ligt dichtbij.

TUSSEN WATEREN, GROEN EN GEMOEDELIJKE DORPSSFEER, KOMT U IN UW WONING AAN HET HOUTTUINHOF HELEMAAL TOT RUST

Oude Wetering ligt op de rand van het Groene Hart. De omgeving staat garant voor fiets- en wandeltochten. In Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn alle voorzieningen aanwezig.

Het plangebied is gelegen aan de lintbebouwing van de Veerstraat in Oude Wetering, ter hoogte van de nummers 15 t/m 20.
Het gebied bestaat uit de voormalige bouwmarkt, ook wordt het tuingebied achter de woning aan de Veerstraat 20 meegenomen in de realisatie van project Houttuinhof Fase 2.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: oplevering gestart
Start verkoop maart 2020
Start bouw juni 2020
Start oplevering juni 2022

Woningtypen

In dit project worden 10 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Houttuin

Van € 512.500 tot € 555.000 v.o.n.