't Waaltje

Papendrecht
Van € 632.200 tot € 695.800 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 9 (4 beschikbaar)
  • Wonen 10 m²
  • Aantal kamers 1
  • Perceel 1.030 tot 1.750 m²

Project 't Waaltje

Wonen zoals u dat wilt
Op het perceel van voormalig tuincentrum 't Waaltje, gelegen in het oosten van Papendrecht, zullen 9 vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Het plangebied is ruim opgezet wat zorgt voor groene kavels en ruimte tussen de woningen. De polderstructuur zal worden teruggebracht op de locatie door middel van het toevoegen van sloten. Hierdoor ontstaan streekeigen langgerekte kavels met sloten ertussen, ook wel slagen genoemd. De kavels volgen de richting van deze slagen en de bebouwing dient bij voorkeur met het slag mee te worden gerealiseerd.

Het plangebied ademt een groene streekeigen sfeer.

De kavels dienen met groene beukenhagen te worden omheind, wat het zachte groene karakter versterkt. Deze hebben achter de voorgevelrooilijn een maximale hoogte van 2 meter en voor de voorgevelrooilijn een maximale hoogte van 1 meter. De taluds die een scheiding vormen tussen water en kavelgrond hebben geen bebouwing en geen of lage begroeiing.

De kavels zijn omringd door water en worden ontsloten vanuit de Hoepmaker. Voor gemotoriseerd verkeer is de planlocatie doodlopend. Er wordt echter wel een fiets- en wandelpad gerealiseerd die het plangebied verbindt met de Tiendweg Oost. Het is verplicht om op eigen terrein minimaal twee parkeerplaatsen te voorzien. De openbare weg wordt ingericht met klinkerbestrating en de openbare parkeerplaatsen zullen worden ingericht op een strook graskeien.

Ligging
Aan de oostzijde van Papendrecht is de wijk 'de Oostpolder' gelegen. De Oostpolder is de uitbreidingswijk gelegen tussen de oostzijde van de voormalige bebouwing in Papendrecht en de rijksweg A15. De nieuwbouw kavels van plan 't Waaltje zijn gelegen tussen de Oostpolder en het historische dijklint langs de Tiendweg Oost.

De Tiendzone is het laatste open landelijke gebied in Papendrecht en is vormgegeven als een landschappelijk park met onder andere wandelpaden, bruggen, een speelweide en volkstuinen. Hiermee is een recreatiezone gecreëerd voor de bewoners van de Oostpolder. De polderstructuur, met de sloten en de daartussen gelegen landjes, vormt de landschappelijke basis van de Tiendzone. De zone

creëert een mooie groene verbinding naar de Matenasche Scheidkade en de Alblasserwaard. De bestaande woningen binnen en ten zuiden van de Tiendzone zijn vrijstaande woningen met een landelijk karakter. De nieuwe woningen in plangebied 't Waaltje zullen aansluiting vinden bij de bestaande landelijke woningen.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op waaltjepapendrecht.nl of neem contact op met ons kantoor in Papendrecht, via 078-6150600.

Foto's

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 9 huizen in dit project zijn er nog 4 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

't Waaltje

Van € 632.200 tot € 695.800 v.o.n.