Maasparcje

Roermond
Van € 319.520 tot € 375.100 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 51 (13 beschikbaar)
  • Wonen 47 tot 48 m²
  • Aantal kamers 3
  • Perceel 237 tot 413 m²
Open Huis
  1. Zaterdag 9 maart van 10:00 tot 13:00

Project Maasparcje

Met het kopen van een ecolodge op het Maasparcje koopt u een energiezuinig, duurzaam vakantieverblijf in een unieke omgeving. Het kopen van een recreatie lodge op het Maasparcje Roermond biedt u daarnaast een groot aantal fiscale voordelen, of u nu de woning voor met name eigen gebruik of voor verhuur koopt. We zetten het graag voor u op een rijtje.

1. Tot maar liefst € 5000,- jaarlijks belastingvoordeel in Box 3 als u de ecolodge voor eigen gebruik koopt.
Anders dan bij een reguliere recreatiewoning in dezelfde prijscategorie wordt een ecolodge op het Maasparcje maar gedeeltelijk als onroerend aangemerkt, uitsluitend de bouwkavel en de meerpalen, hetgeen resulteert in een vele malen lagere WOZ-waarde. Dus jaarlijks tot wel €5.000,- minder belasting in BOX 3. Voorwaarde is wel dat u de lodge voor meer dan 70% zelf gebruikt.
2. De prijzen zijn vrij op naam
Anders dan bij een bestaande vakantie woning zijn de prijzen vrij op naam, dit is dus inclusief notariskosten voor wat betreft de overdracht en inclusief BTW. Hiermee zijn er dus geen extra kosten (zoals de overdrachtsbelasting van 10,4%) voor u met betrekking tot de overdracht.
3. Bij gebruik voor verhuur kunt u de BTW (21%) terugvorderen.
Wanneer u de lodge voor minimaal 70% gaat verhuren kunt u de BTW van 21%, die bij aanschaf in de vrij op naam prijs is opgenomen, terugvorderen. Gaat u de recreatie lodge dan ook verhuren dan is er ondanks de eventuele belastingheffing in BOX 3 nog een alleraardigst netto rendement te behalen.
4. Ook bij eventuele verkoop voordelen voor u en toekomstig koper
Gaat u ooit weer verkopen dan is de koper uitsluitend overdrachtsbelasting (10,4%) verschuldigd over het onroerende deel (ondergrond en ponton), de ecolodge op het Maasparcje wordt immer maar gedeeltelijk als onroerend goed aangemerkt. Daarnaast is de BTW verrekening gunstiger voor wat betreft het ponton en de lodge, roerende zaken, deze is dan ook maximaal 5 jaar in plaats van 10 jaar voor onroerend goed.

Ieder situatie is uiteraard anders, wij maken dan ook graag een afspraak met u om u verder te informeren over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Nu ook met nieuwe, deel- financieringsmogelijkheden, koopt u bijvoorbeeld Villa Elsa dan kunt u met bijvoorbeeld €200.000,- eigen kapitaal een rendement behalen van 7,8%.

De luxe afgewerkte vakantieverblijven van het Maasparcje zijn centraal gelegen in Nederlands grootste watersportgebied, de Maasplassen, nabij de gezellige stad Roermond.
In dit unieke gebied zijn veel mogelijkheden om te recreëren op of aan het water, denk hierbij aan varen, zeilen, roeien, kanoën, zwemmen, waterskiën, flyboarden, wakeboarden, duiken en vissen.
De nabijheid van enkele grotere en kleinere jachthavens van de hoogste kwaliteit en bootverhuur, geven u de kans optimaal te profiteren van deze mogelijkheden en na afloop te genieten van een glaasje bubbels in een van de trendy beachclubs. ’s Zomers een Saint-Tropez aan de Maas.
Roermond zelf heeft een rijk voorzieningenniveau, verspreid over de historische binnenstad, het Retailpark en de Designer Outlet aan de stadsrand. Laat de rust van de park achter u voor de reuring van de stad. Ga shoppen in een van de vele speciaalzaken of boetiekjes. Dompel u onder in een gastronomische ervaring of strijk neer op een terrasje.
De omgeving heeft ook op wandel- en fietsgebied veel te bieden, van prachtige routes langs de Maas zonder veel hoogteverschil maar met fietspontjes, tot rondstruinen in het op fietsafstand gelegen Nationaal park de Meinweg met zijn mooie vennen en veelzijdige flora en fauna.
In de omgeving van het Nationaal park de Meinweg is ook de 18 holes van ‘de Herkenbosche’ gelegen, deze behoort tot de mooiste banen van Nederland. Met zijn kenmerkende stuifduinen, naaldbomen en vele rododendrons is het een genot om te spelen en te vertoeven.
Daarnaast is de ligging ook zeer centraal ten opzichte van Duitsland en België, zowel Düsseldorf als het Belgische Maaseik zijn binnen handbereik. Door de ligging nabij de uitvalswegen zijn de steden Maastricht, Eindhoven binnen 30 - 45 autominuten te bereiken alsmede de andere toeristische plekken in Limburg zoals het Zuid-Limburgse Heuvelland met de vele fiets- en wandel mogelijkheden en haar bijzondere plekken.
Het maakt deze locatie bij uitstek een van de meest geliefde recreatiegebieden in de regio!
Te midden van al dit moois bieden wij U nu de unieke mogelijkheid om een prachtig, kant en klaar, nieuw en energieneutraal vakantieverblijf te kopen, gelegen in het Maasparcje, een oase van rust en met een ‘eigen’ strand. De eerste zeven, kwalitatief hoogwaardige, nieuwe vakantieverblijven zijn onmiddellijk te aanvaarden en op afspraak 7 dagen per week te bezichtigen. Wij vertellen U dan graag meer !

Het Maasparcje:
In het Maasparcje geniet u van alle rust, verscholen in het groen en aan het water, met de gemakken en gezelligheid van de Maasplassen en het centrum van Roermond om de hoek. Het Maasparcje in Roermond is anders dan de gebruikelijke recreatieparken. Het ruime opgezette park biedt u natuurlijk alle gemakken die u ervan verwacht, zoals veel groen en natuur in de directe omgeving, dicht bij de bruisende stad Roermond, veel faciliteiten in de buurt én professioneel onderhoud. Echter, op deze unieke locatie gaan we een stapje verder.
Niet alleen locatie maar ook de vakantiewoning zelf, de ecolodge, is uniek. De ecolodges bewegen, verankerd aan twee 12 meter lange meerpalen, als een boot mee met eventueel hoog water. Ze zijn volledig beschermd in een natuurlijke omgeving aan de Maas en hoeven niet verplaatst te worden als moeder Maas eens een slechte dag heeft. De duurzame Ecolodges zijn volledig recyclebaar én door toepassing van de modernste technieken, energieneutraal. Een mooie bijkomstigheid bij de huidige onzekerheid in de energiemarkt.

Deze klimaatadaptieve en duurzame ecolodges, met eigen grond en eigen parkeervoorziening, worden 'high end’ afgewerkt en gebruiksklaar geleverd. De ecolodges zijn leverbaar met diverse opties. Er is een uitgebreide keuze aan liggingen. Allen staan ze garant voor sublieme rust en een heerlijk vakantiegevoel. De eigen fruitweiden en het eigen privéstrand maken deze vrijstaande ecolodges tot de ultieme recreatiebestemming en/of belegging voor de verhuur in eigen land.

Investeren in een vrijstaande ecolodge:
De Ecolodges, de ligging van het Maasparcje en de directe omgeving lenen zich bij uitstek voor recreatieve verhuur. U kunt de ecolodges aankopen met als doel deze geheel of gedeeltelijk te verhuren. U heeft de volledige vrijheid hoe en/of bij wie u dit belegt. Desgewenst adviseren wij graag over de mogelijkheden en eventuele partners die u hierbij kunnen ondersteunen.
- Volledige vrijheid hoe en/of bij wie u dit belegt
- De verhuur inkomsten dekken o.a. de kosten van de VVE
- De verhuur inkomsten zorgen voor extra inkomsten, een prima manier om passief inkomen te genereren.
- De BTW kunt u geheel of gedeeltelijk terug ontvangen bij verhuur
Koopt u een ecolodge op het Maasparcje, dan bent u volledig eigenaar - ook van de grond - en kiest u vervolgens zelf hoe u van deze investering gebruik wilt maken.
- Volledig ten behoeve van recreatief verhuur (grote landelijke partij geeft een rendement van circa €28.000,- per jaar)
- Gedeeltelijk recreatief verhuur
- Voor eigen gebruik
- Professionele verhuur volledig toegesneden op uw wensen door landelijke partij mogelijk.
Ongeacht uw keuze, één ding is zeker: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zorgeloze investering.

Unieke kenmerken:
- Gelegen in een van de het meest geliefde recreatiegebieden in de regio.
- Volledig afgewerkt en gebruiksklaar geleverd.
- Energieneutraal, klimaatadaptieve en zeer duurzame ecolodges, volledig 0,0 energie.
- Deel-, financieringsmogelijkheden.
- Box 3 voordeel bij koop voor eigen gebruik.
- Ecolodges van ca. 4,3 x 16 meter, met vele opties
- Uitgebreid aanbod aan liggingen en grond oppervlakten (eigen grond van 250 m2 tot 500 m2)
- Koop v.o.n., onder btw-regime zonder 10,4 % overdrachtsbelasting (2023)
- Sublieme rust en gelegen in voormalige fruitweiden
- Inclusief eigen privé strand
- Professioneel onderhouden park

Foto's

360° foto's en video

360° foto's
Video

Woningtypen

Van de 51 huizen in dit project zijn er nog 13 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing