Remisehof fase 2

Rotterdam Bouw gestart
Van € 289.000 tot € 599.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 79 (geen beschikbaar)
  • Wonen 88 tot 222 m²
  • Aantal kamers 4 tot 7
  • Perceel 1 m²

Project Remisehof fase 2

WONEN IN HET REMISEHOF
Op de plek waar vroeger de trams en bussen wachtten op hun volgende rit en de overslag plaatsvond van de scheepvaart naar de trein, hebben Stevast Baas & Groen en Dura Vermeer met het vooraanstaande Rotterdamse architectenbureau Powerhouse Company een onderscheidend en comfortabel nieuwbouwproject aan de Laan op Zuid ontwikkeld. Riant wonen, met de voordelen van een dynamische stedelijke omgeving. In totaal worden in het Remisehof circa 250 woningen met privé tuinen of -balkons en grote gemeenschappelijke binnentuinen ontwikkeld.
Dit unieke woonplan bestaat in totaal uit drie woonblokken met ieder een royale gemeenschappelijke binnentuin. In fase 1 van het Remisehof worden twee woonblokken gerealiseerd: De Remise en De Spoorweghaven. Deze woonblokken zijn beide uitverkocht.

FASE 2: Het Spuikanaal
Dit woonblok bestaat uit 79 koopwoningen en – appartementen en door de grote variatie in woningtypen is er voor ieder wat wils.

Het Spuikanaal is de tweede en laatste fase van Het Remisehof. Anders dan de vorige fase bestaat deze fase volledig uit koopwoningen en -appartementen. Dit betekend voor jou als koper dat er nog meer te kiezen valt. Kies je voor één van de luxe appartementen? Een lichte videwoning? Of heb je veel ruimte nodig en kies je voor een 5-laags herenhuis? In Het Remisehof is er voor ieder wat wils!

Ook Het Spuikanaal krijgt een fraai aangelegde, grote binnentuin, die als een oase van rust een perfecte balans biedt in het hedendaags stedelijke wonen. Daarnaast heeft een groot aantal woningen een eigen privé tuin. De appartementen krijgen allemaal een ruim balkon. Ook in parkeerplaatsen wordt voorzien. Veel woningen en appartementen worden verkocht inclusief een parkeerplaats in de afgesloten parkeervoorziening. Als je niet voor de auto kiest dan is het centrum binnen handbereik met de fiets of met de metro. Alle 79 woningen en appartementen van Het Spuikanaal gaan eind januari 2020 in verkoop. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief én volg ons via Facebook.

ROTTERDAM LIGT AAN JE VOETEN
Het Remisehof is onderdeel van stadsdeel Feijenoord en bevindt zich op een uniek schakelpunt tussen twee werelden, “De kop van Zuid” en de “Afrikaanderwijk”, aan de doorgaande route naar het centrum van Rotterdam. De woonblokken liggen aan weerzijde van de Laan op Zuid en vormen de natuurlijke verbinding tussen Nieuw Zuid en Oud Zuid. De Kop van Zuid, met haar imposante skyline is hip, trendy en staat voor energie en vernieuwing. Je vindt hier het Entrepot gebouw, de Wilhelmina Pier met het befaamde hotel New York en de Cruise Terminal. In de Afrikaanderwijk proef je nog het oude Rotterdam, een intieme buurt met veel kleinschalige activiteiten en een unieke weekmarkt. In de directe omgeving van het Remisehof bevinden zich winkels, scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. Vlakbij wordt het nieuwe “Huis op Zuid” gerealiseerd, waarin onder andere een zwembad, sporthal en basisschool worden ondergebracht. En bioscoop Pathé en de voetbalstadion de Kuip? Die zijn op loopafstand! Met de tramhalte voor de deur rijd je in vijf minuten naar hartje Rotterdam om het bruisende leven van de stad in te duiken. Hier zijn cultuur, horeca en winkels altijd voorhanden. Als je overstapt op metrostation Wilhelminaplein (of in 10 minuten naar metrostation Rijnhaven loopt) bent je ook binnen no time op Rotterdam Centraal. Ook is er een goede verbinding met de uitvalswegen rond Rotterdam, in 10 autominuten rijd je al de A16 op.

EEN LOCATIE MET GESCHIEDENIS
Een locatie in Rotterdam met geschiedenis, dat is de locatie waar de woningen van Het Remisehof worden gerealiseerd. De geschiedenis gaat terug naar de tijd dat de locomotievenloods van het depot Feijenoord van de spoorwegen aan de ene zijde van de Laan op Zuid stond en de spoorweghaven aan de andere zijde gevestigd was.

DE REMISE
Toen de metrolijn in Rotterdam in gebruik genomen werd, was hiervoor een nieuwe remise en werkplaats nodig. Voor deze remise werd een locatie gevonden aan de Hilledijk. De nieuwe remise werd zo ontwerpen dat deze voor zowel de tram als de metro gebruikt kon worden. Nadat de metroremise aan de Waalhaven in gebruik werd genomen fungeerde de Remise Hilledijk voornamelijk nog als werkplaats. De remise is in 2011 gesloopt zodat er ruimte ontstond voor woningbouw.

DE SPOORWEGHAVEN
De spoorweghaven is één van de oudste havens van Rotterdam. De langgerekte haven is aangelegd voor de overslag van stukgoederen van de scheepvaart op het spoor. De spoorweghaven is gegraven tussen 1873 en 1879. Al voor de tweede wereldoorlog verloor de spoorweghaven zijn aantrekkelijkheid voor de scheepvaart. Tegenwoordig is de spoorweghaven deels gedempt en maakt het deel uit van de Kop van Zuid. En nu: de remise en de spoorweghaven transformeren naar een woonomgeving met een nieuwe levendige toekomst, wonen en genieten in het Remisehof!

EEN GROENE OASE IN DE STAD
Een plek waar je iedere dag met een gerust gevoel thuis komt, kinderen veilig buiten kunnen spelen in de gezamenlijke binnentuin en, als je dat wenst, het drukke gehaaste leven op gepaste afstand kan houden. Dit gecombineerd met wonen in het buitengewoon aantrekkelijke en levendige Rotterdam, met alle voordelen van de stad binnen handbereik.

Stedelijk wonen, maar door de opzet ook rustig en groen, dat is wonen in het Remisehof!
Dit unieke woonplan met een zeer gevarieerd woonprogramma bestaat in totaal uit drie woonblokken met ieder een royale gemeenschappelijke binnentuin. De twee woonblokken van fase 1 hebben de namen: De Remise en De Spoorweghaven. Het woonblok van fase 2 wordt Het Spuikanaal genoemd.

Alle woningen hebben toegang tot de drie grote binnentuinen, die ieder uniek zijn in hun afmeting bij stedelijk wonen. De tuinen worden ingericht door een landschapsarchitect en bieden een oase van rust in de dynamiek en het leven in de stad. Een mooi centraal plein waar je samen kan komen, speelplekken, een ligweide en een plek voor bijvoorbeeld een plantenkas en mogelijk zelfs een moestuin. Dit is allemaal mogelijk door de zeer riante oppervlaktes van de drie binnentuinen die variëren van ca. 1500 m² tot 4500 m².

Ook in parkeerplaatsen wordt voorzien, het merendeel van de woningen heeft een parkeerplaats in de afgesloten parkeervoorziening.

Disclaimer: deze aanmelding is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter kunnen er geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop januari 2020
Start bouw juni 2020
Verwachte oplevering januari 2022

Woningtypen

Van de 79 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Remisehof fase 2

Van € 289.000 tot € 599.000 v.o.n.