Machinistenhof

Rotterdam Verkoop gestart
Van € 477.500 tot € 625.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 28 (geen beschikbaar)
 • Wonen 151 tot 247 m²
 • Aantal kamers 1 tot 5
 • Perceel 93 tot 179 m²

Project Machinistenhof

Met trots presenteren we het project Machinistenhof. Een bijzonder nieuwbouwproject aan de Laan op Zuid in Rotterdam. De Machinistenhof is gelegen aan het Spoorweghavenpark in de geliefde wijk Kop van Zuid - Entrepot.

Machinistenhof Fase 1 bestaat uit 20 ruime stadswoningen en 8 riante herenhuizen. Vanaf maandag 8 oktober is het mogelijk om u in te schrijven op specifieke bouwnummers. Dit doet u via het inschrijfformulier op de website is tevens alle verkoopinformatie te vinden. Na twee weken zal worden gestart met de toewijzing van de woningen.

Wonen in de Machinistenhof is comfortabel, rustig en luxe wonen in een levendige en trendy omgeving met alle hotspots en gemakken binnen handbereik. Met een afgesloten binnenterrein en directe ligging aan het Spoorweghavenpark is de Machinistenhof ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Elke woning is voorzien van een tuin, een eigen berging en een parkeerplaats. De woningen hebben een hoog duurzaamheidsniveau en hebben een grote mate van flexibiliteit. Met de Machinistenhof kiest u voor wonen in complete, ruime en eigentijdse stadswoningen dichtbij het bruisende, kloppende stadshart van Rotterdam.

PROJECTLOCATIE
De Machinistenhof bevindt zich op een uniek schakelpunt waar nieuw en oud Zuid met elkaar worden verbonden. Aan de voet van de iconische Erasmusbrug is hier een prachtige woon-, werk- en cultuurwijk ontstaan. Hier wonen betekent comfortabel en rustig wonen met de ervaring van een complete stadsbeleving binnen handbereik.

DE SPOORWEGHAVEN
Op de plek waar nu de Machinistenhof wordt gebouwd lag vroeger de Spoorweghaven. Deze haven maakte onderdeel
uit van de voormalige Stadshavens en is één van de oudste havens van Rotterdam. De langgerekte haven was aangelegd voor de overslag van stukgoederen van de scheepvaart op het spoor. De Spoorweghaven is gegraven tussen 1873 en 1879. Al voor de tweede wereldoorlog verloor de Spoorweghaven zijn aantrekkelijkheid voor de scheepvaart.
Tegenwoordig is de Spoorweghaven deels gedempt en maakt het deel uit van de Kop van Zuid.

GEBIED IN ONTWIKKELING
De projectlocatie van De Machinistenhof bevindt zich in een gebied dat volop in ontwikkeling is. Rond de projectlocatie langs de Laan op Zuid worden de komende jaren veel nieuwe projecten gebouwd. Naast Machinistenhof een groot aantal woningprojecten, zoals Remisehof en Overmaas, maar ook het nieuwe “Huis op Zuid” zal aan de Laan op Zuid worden gerealiseerd. Hierin zullen onder andere een zwembad en sporthal worden ondergebracht. Niet lang na de oplevering van de Machinistenhof zal het langs de Laan op Zuid afgebouwd zijn en zal het zich gaan anifesteren als een statige boulevard richting de binnenstad van Rotterdam. Ook Feyenoord City zal niet ver van de Machinistenhof verrijzen, waardoor het gebied nog verder in aantrekkelijkheid zal toenemen en de aankoop van een woning in de Machinistenhof een goede investering in uw toekomst zal zijn.

BEREIKBAARHEID
De Machinistenhof is bijzonder goed bereikbaar met trein, tram, bus en metro allemaal op loopafstand. Treinstation Zuid ligt op slechts 3 minuten lopen, waardoor u binnen 10 minuten op Rotterdam Centraal kan staan, met elk kwartier een trein. Met de tramhalte voor de deur rijdt u in vijf minuten naar hartje Rotterdam om het bruisende leven van het centrum in te duiken. Ook is er een directe verbinding met de uitvalswegen rond Rotterdam, waardoor u binnen 10 autominuten op de A16 kan rijden.

GEBIEDSINFORMATIE
Alles binnen handbereik
Wat valt er te beleven in de omgeving? Het aangename van wonen in de Machinistenhof is dat de levendigheid en de praktische zaken op loopafstand zijn.

VOORZIENINGEN
Om de hoek bij de Machinistenhof bevindt zich winkelcentrum de Vuurplaat; een compleet boodschappencentrum met onder andere een grote Albert Heijn en Lidl. Ook huisarts, tandarts, sportscholen
en restaurants zijn op steenworp afstand. In de nabije omgeving zijn verschillende scholen gelegen met zelfs direct naast de Machinistenhof een populaire basisschool met kinderdagopvang.
Ook liggen de woningen dichtbij de Zuidoever van de Maas en het eiland van Brienenoord die zich perfect lenen voor wandelen, fietsen en hardlopen.

BRUISEND STADSLEVEN
Om het bruisende stadsleven te ervaren hoeft u de Erasmusbrug niet over en kunt u met het hele gezin op cultureel en culinair gebied genieten van het moois dat dit moderne stuk van Rotterdam te bieden heeft. De hippe hotspots, zoals Katendrecht met een grote verscheidenheid aan restaurantjes en Wilheminapier met De Rotterdam, Hotel New York, het Nieuwe Luxor en de nieuwe Foodhallen, zijn allemaal op loopafstand. Dit gebied met haar imposante skyline is hip, trendy en staat voor energie en vernieuwing. Maar ook in het Entrepotgebied is het goed toeven met
leuke restaurantjes rond de sfeervolle jachthaven. Ook voor kinderen is er veel te beleven in de omgeving met theater Walhalla en Circus Rotjeknor op Katendrecht en kinderlaboratorium Villa Zebra in het Entrepotgebied.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop oktober 2018

Woningtypen

Van de 28 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • 4-Laags Herenhuis

  Eindwoning en tussenwoning € 484.500 v.o.n.
  • wonen 174 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 1) Verkocht onder voorbehoud 174 m² wonen 5 kamers € 484.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 2) Verkocht 174 m² wonen 5 kamers € 484.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 3) Verkocht 174 m² wonen 5 kamers € 495.000 v.o.n.
 • 5-laags Herenhuis

  Hoekwoning Van € 567.500 tot € 625.000 v.o.n.
  • wonen 218 tot 247 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 8) Verkocht 247 m² wonen 6 kamers € 625.000 v.o.n.
 • Stadswoning

  Tussenwoning en eindwoning € 477.500 v.o.n.
  • wonen 151 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 27) Verkocht onder voorbehoud 151 m² wonen 4 kamers € 477.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 10) Verkocht 151 m² wonen 4 kamers € 463.000 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 11) Verkocht 151 m² wonen 4 kamers € 465.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 13) Verkocht 151 m² wonen 4 kamers € 478.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 23) Verkocht 151 m² wonen 4 kamers € 477.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 28) Verkocht 151 m² wonen 4 kamers € 483.500 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Machinistenhof

Van € 477.500 tot € 625.000 v.o.n.