Piekstraat

Rotterdam Bouw gestart
Van € 345.000 tot € 1.552.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 142 (50 beschikbaar)
  • Wonen 56 tot 231 m²
  • Aantal kamers 2 tot 5
Blikvanger Op zoek naar een uniek appartement? De verkoop is gestart!

Project Piekstraat

Zie jij jezelf al wonen in één van de eigenzinnige lofts?

Geklots van water tegen de kade. Een vrachtwagen die goederen lost. Het piepen van een oude havenkraan. Verder niets. Geen cappuccinobarren, geen fietsniesjes. Slechts de rauwe schoonheid van oude fabrieken, industriële loodsen en voorbijvarende vrachtschepen.
Ga je verder? Of blijf je nog even staan, om te genieten van de zon op de rivier en het uitzicht op de stad? Om te fantaseren over wat deze plek zou kunnen zijn?

LOCATIE
De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs onder Rotterdammers onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt De Piekstraat gebouwd. Een woontoren met 142 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend, ánder uitzicht op de skyline.

De locatie is misschien onontdekt, maar wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal De Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts tien minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Nog sneller ben je in Katendrecht, dat andere schiereiland, met al zijn restaurants en terrassen. Het veerpontje, waar je fiets ook op mag, vaart drie keer per uur van de Piekstraat naar Kralingen.

EIGENZINNIG
Vier volumes, grofweg op elkaar gestapeld. Speelse verspringingen. Industriële materialen. Van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Dat zijn de elementen die De Piekstraat zijn eigenzinnige karakter geven. Een woontoren die naadloos aansluit bij zijn industriële omgeving en toch al van verre in het oog springt. Het gebouw wordt ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau KCAP, dat zelf al vijftien jaar kantoor houdt aan de Piekstraat. Behalve woningen, komt er ook passende horeca in de plint.

We zijn nog op zoek naar een enthousiaste ondernemer met een goed plan voor horeca in De Piekstraat. Interesse? Neem contact op met Heijmans.

DUURZAAM LEVEN
De Piekstraat is een project voor pioniers, baanbrekers en voortrekkers. Dat het een duurzaam gebouw wordt, spreekt dan ook vanzelf. Stadsverwarming en zonnepanelen op het dak zorgen voor 100% duurzame energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbruik. Met een slimme thermostaat, past de woning zich aan op jouw leefpatroon. Dat is comfortabel en zuinig.

Ook op andere manieren stimuleert De Piekstraat een duurzame levensstijl. De stallingsgarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik. Daarnaast vind je elektrische deelauto’s en elektrische deelfietsen in de plint van het gebouw, die je eenvoudig kunt reserveren via een app. Tel daar de ruim 500 plekken voor (elektrische) fietsen + goede aansluiting op het OV bij op, en je eigen auto is haast overbodig!

142 UNIEKE LOFTS
De loftwoningen in de Piekstraat hebben stuk voor stuk unieke features. Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning, een monumentale boekenkast van 6 meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken.

We onderscheiden zes woningtypes in de Piekstraat:
- Waterlofts
- Atelierlofts
- Drive-in lofts
- Maas-/CityLofts
- Panoramalofts
- Skylofts

Ze variëren in grootte van 56 tot 231 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides, veel lichtinval en extra hoge plafonds. De prijzen beginnen vanaf ca. €320.000,- v.o.n.

Bijzondere buitenruimte is er ook. Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte inpandige loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de stad en de Maas. Doordat de balkons en loggia’s afsluitbaar te maken zijn, worden ze een verlengstuk van je woonkamer. Hier kun je ook op minder zonnige dagen genieten van je buitenruimte. Zo bieden alle woningen in De Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is:
de ruimte om ánders te wonen.

NB: Bekijk de projectwebsite voor verdere informatie over de typewoningen en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ondanks dat TW3 Makelaardij deze aanmelding met grote zorgvuldigheid heeft samengesteld, kunnen geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop november 2020
Start bouw juni 2021
Verwachte oplevering januari 2025

Woningtypen

Van de 142 huizen in dit project zijn er nog 50 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing