BABEL - Lloydpier

Rotterdam Bouw gestart
Van € 735.000 tot € 860.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 24 (1 beschikbaar)
 • Wonen 133 tot 156 m²
 • Aantal kamers 4
Blikvanger Bouw in volle gang! Oplevering nov. 2023. Laatste woning beschikbaar.

Project BABEL - Lloydpier

LAATSTE APPARTEMENT BESCHIKBAAR - OPLEVERING NOVEMBER 2023

MOGELIJKHEID TOT HET INPLANNEN VAN EEN BEZICHTIGING - NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAAR VOOR DE MOGELIJKHEDEN

GEZINSWONINGEN VAN BABEL

Groots wonen aan het water
Een ruime gezinswoning in een onderscheidend en hoogwaardig gebouw, dat op unieke wijze refereert aan een gemoedelijke woonbuurt. Sfeervol, met veel tuinen/terrassen en buurtcontact. En dat aan het water van en Schiehaven én op een steenworp afstand van de Maas en gezellige Rotterdamse binnenstad. BABEL belooft veel goeds! Dit prijswinnende nieuwbouwproject op de wereldse Lloydpier wordt dé plek om plezierig te wonen, te ontspannen en van het gezin of elkaar te genieten. Het gebouw met de 24 tweelaagse appartementen in uiteenlopende typen (van 80m² tot maar liefst een penthouse van 190m²) is op een prachtige trapsgewijze manier rondom vormgegeven, waardoor er volop terrassen en tuinen aan het gemeenschappelijke pad zijn ontstaan. Hier is het letterlijk en figuurlijk groots wonen.

BABEL in het kort:
- Unieke en exclusieve tweelaagse gezinswoningen (ca. 80 tot 190m²)
- Ruimte voor iedereen die zoekt naar een fijn en bijzonder huis in de stad
- Een verticale straat met het kenmerkende buurtgevoel
- Wonen op slechts tien minuten fietsen van hartje centrum
- Hoogwaardige en luxe afwerking
- Ruimte voor persoonlijke woonwensen
- Verrassend lichtinval dankzij de grote raampartijen
- Rust in huis, reuring dichtbij
- Een mooi uitzicht over de Maas, Schiehaven en de Rotterdamse skyline

Eigenzinnig wonen in BABEL

De toren van Babel als inspiratiebron
BABEL is een prijswinnend nieuwsbouwproject in Rotterdam. Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij aan de buitenkant van het gebouw een straat omhoog gaat die de tweelaagse appartementen met elkaar verbindt en de gemeenschappelijke leefruimte vergroot. Hier is het fijn wonen, leven en ontspannen. Uniek. Eigenzinnig. En gewild.

Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt. Nagenoeg alle woningen hebben een relatie tot deze buitenruimtes, afhankelijk van de ligging van de tuin. De ligging van de voordeur varieert eveneens per woning. Bij sommige bevindt deze zich aan de straatzijde; bij andere is de toegang inpandig. Net als in een echte kleine woonbuurt. Socializen met buren, kinderen die samen buitenspelen of juist je even rustig in je huis terugtrekken: in BABEL kan het allemaal.

Rijke mix aan tweelaagse woningen
Kenmerkend aan een buurtgevoel is de verscheidenheid aan woningen. In BABEL vind je dit ook terug. De rijke mix aan tweelaagse nieuwbouwappartementen van circa 80m² tot 155m² is ideaal voor gezinnen en iedereen die (meer) ruimte zoekt in de Rotterdamse binnenstad. Ook is er een penthouse van circa 190m² met een fantastisch uitzicht. Elk appartement bestaat uit twee verdiepingen: veelal de onderste laag voor wonen, de bovenste voor slapen. En, geen woning is hetzelfde!

Hoog afwerkingsniveau met ruimte voor woonwensen
Alle tweelaagse appartementen van BABEL krijgen een hoogwaardige afwerking. Dit zie je bijvoorbeeld aan de keuken, het tegelwerk en sanitair, strak afgewerkte stompe deuren en grote raampartijen met veel lichtinval. Ook de algemene ruimtes, zoals de entrees en groene binnentuin, zijn herkenbaar aan het oog voor detail. Daarnaast zijn er nog genoeg mogelijkheden voor persoonlijke wensen en creatieve woonideeën. Denk vooral groots. Kies je bijvoorbeeld voor 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers óf droom je van het idee van een riante woonkeuken met kookeiland? De woonadviseurs helpen je straks bij deze keuzes. Bij elke stap op weg naar je nieuwe plek staan de juiste specialisten je met raad en daad bij. Zo realiseer jij de woning van je dromen!

Wonen in BABEL is...

Ruimte voor iedereen
Liefde voor wonen nabij het Rotterdamse centrum en zoekend naar een fijne woonbuurt: dát is wat de toekomstige bewoners van BABEL bindt. Of het nu om gezinnen gaat, stellen of empty nesters die in de stad willen blijven: hier is ruimte voor iedereen. Elke verdieping beschikt weer over andere tweelaagse appartementen met eigen indelingen, die je kunt bereiken via de lift of de trap rondom. BABEL is als het ware een kleine, eigenzinnige en exclusieve buurt midden in de stad waar iedereen zich thuis voelt en niemand in anonimiteit leeft.

Onderscheidend en luxe wonen
Het hoogwaardige gebouw van BABEL is geïnspireerd op het schilderij ‘De Toren van Babel’ van Pieter Bruegel. Het is trapvormig met een looppad van paden en trappen rondom die bijzondere doorkijkjes geven. Deze wandelroute neemt je mee langs voortuinen, terrassen en verscholen achtertuinen met volop beplanting. Iedere woning heeft zijn eigen relatie tot deze ‘straat’: bij de een is het de voordeur, bij de ander de achtertuin. Het oog voor detail is prachtig; de luxe afwerking met grote raampartijen eveneens.

Rust in huis, reuring dichtbij
De eigenzinnige woonbuurt BABEL heeft het allebei. De rust in huis, waarbij alles goed is geregeld. De (bak)fiets kan in de fietsenstalling. De auto kan altijd geparkeerd op de eigen parkeerplek in de stallingsgarage. En op een steenworp afstand is de reuring. Van speeltuinen en parken, tot leuke restaurants en uitgaansgelegenheden in het Lloydkwartier, de binnenstad of aan de Maas. Ook is er een heerlijke gemeenschappelijke tuin in het naastgelegen The Yard waar je als bewoner van BABEL gebruik van kunt maken.

Parkeren dicht bij huis
En heb je zin om eind van de dag op je loungebank te ploffen, dan heb je geen zin om eerst lang naar een parkeerplek te zoeken. Goed nieuws: je kunt hier gelijk je auto kwijt in de stallingsgarage van BABEL met voldoende plekken voor alle bewoners dankzij een tweelaags parkeersysteem. Dicht bij huis en ook dicht bij de lift. Ideaal ook als je een van de hoger gelegen appartementen kiest.

Alle ruimte binnen- en buitenshuis!
Zoals het een ruime woning betaamt, is er volop bergruimte in BABEL. Zo heb je als bewoner altijd een parkeerplek in de stallingsgarage, plaats voor je fiets in de algemene stalling en een separate berging voor koffers, gereedschap en allerhanden dozen. Ook heeft bijna elk appartement één of twee inpandige bergingen, zodat je nooit ruimte te kort komt.

Disclaimer: 
De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project BABEL. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Foto's

Omgeving

ROTTERDAM - BABEL wordt gebouwd op de Lloydpier op de hoek van de Kratonkade en de Loods Celebes.

WONEN OP DE LLOYDPIER

De stad, jullie thuis: van havengebied tot woonwijk
De Lloydpier ligt op tien minuten fietsen van de Rotterdamse binnenstad. De stoere en eigenwijze naoorlogs opgebouwde stad waarin zo veel mensen zich thuis voelen. Mensen die over een no-nonsens mentaliteit beschikken en houden van de puurheid en het rauwe van de havenstad. En natuurlijk van de veerkracht en de uitgesproken keuzes voor innovatieve oplossingen, waarmee Rotterdam zichzelf keer op keer op de kaart weet te zetten. Het Lloydkwartier in Delfshaven is hiervan een mooi voorbeeld. In de laatste decennia is de wijk her-ontwikkeld van oud havengebied tot bijzondere nieuwe woonwijk: een populaire vestigingsplek voor zowel bedrijven als bewoners. Op de Lloydpier voel je nog steeds de dynamiek van de havenstad. Je leeft er dicht bij het water.

Hip & historisch
In karakteristieke monumentale panden zijn appartementen en kantoorruimten gecreëerd, maar ook compleet nieuwe woon- en kantoorgebouwen gerealiseerd. Zo is op een unieke locatie een aangenaam leefgebied ontstaan waar hip en historisch hand in hand gaan. Hier, op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes, komt op de Lloydpier aan de Schiehaven het gewilde BABEL. Een verticale woonstraat met unieke tweelaagse appartementen en volop buitenruimtes. Weg van het gebruikelijke dus en daarmee … typisch Rotterdams.

Genieten van het water dat doe je direct rondom je woning. Maar ook Het Park bij de Euromast biedt je volop gelegenheid om te genieten. Hier kun je wandelen, joggen of geniet je van een drankje op het terras van Parquit.

Zoek je het dichter bij huis? Op steenworp van BABEL vind je winkels voor je dagelijkse boodschappen maar diverse overige voorzieningen zoals een fitness- en gezondheidscentrum een basisschool en kinderdagverblijf. En niet te vergeten leuke horecagelegenheden met fijne terrassen. BABEL biedt jou hip & happening wonen op een unieke locatie in de stad!

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop februari 2021
Start bouw oktober 2021
Verwachte oplevering oktober 2023

Woningtypen

Van de 24 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

 • Appartement

  Maisonnette Van € 735.000 tot € 860.000 v.o.n.
  • wonen 133 tot 156 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  BABEL (Bouwnr. 23) 144 m² wonen 4 kamers € 860.000 v.o.n.
  BABEL (Bouwnr. 20) Verkocht onder voorbehoud 133 m² wonen 4 kamers € 735.000 v.o.n.
  BABEL (Bouwnr. 22) Verkocht onder voorbehoud 156 m² wonen 4 kamers € 860.000 v.o.n.
  BABEL (Bouwnr. 21) Verkocht 148 m² wonen 5 kamers € 810.000 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

BABEL - Lloydpier

Van € 735.000 tot € 860.000 v.o.n.