Kloosterwonen

Sibculo (Gem. Hardenberg) Verkoop gestart
Van € 699.000 tot € 859.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 4 (4 beschikbaar)
 • Wonen 122 tot 131 m²
 • Aantal kamers 3 tot 4
 • Perceel 786 tot 1.390 m²

Project Kloosterwonen

**Verkoop gestart**

Lamberink Nieuwbouwmakelaars is gestart met de verkoop van het project Kloosterwonen te Sibculo. Stichting Klooster Sibculo biedt binnen het plan de laatste vier vrijstaande woningen op riante kavels aan op de rand van het kloosterterrein in Sibculo op historische grond. Alle verkoopdocumentatie vanaf nu online te raadplegen via nieuwwonenhardenberg.nl. Inschrijven kan middels het digitale inschrijfformulier op dezelfde website. De inschrijfperiode loopt van woensdag 11 mei 12:00 uur tot woensdag 25 mei 12:00 uur.

Historie en heden worden verenigd in plan Kloosterwonen te Sibculo. Stichting Klooster Sibculo biedt binnen het plan ‘Kloosterwonen’ de laatste 4 vrijstaande woningen op riante kavels aan op de rand van het kloosterterrein in Sibculo. Deze woningen zijn in de Kloosterstijl stijl ontworpen en gelegen op historische grond.

Aan de zuidoostelijke rand van Sibculo ligt een eeuwenoud rijksmonument. Op deze plek heeft ooit een belangrijk klooster gestaan, die tot het ontstaan van het dorp Sibculo heeft geleid. Op dit prachtige perceel wordt door Stichting Klooster Sibculo een kleinschalig woningbouwplan ontwikkeld met in totaal 14 woningen, allen in één stijl, passend bij de locatie. Het project wordt door Stichting Klooster Sibculo ontwikkeld in nauwe samenwerking met Oldenhuis Architectuur, Buytenhof Planontwikkeling en Bouwbedrijf Westerhof.

Luxueus en comfortabel wonen in het prachtige Twentse Landschap.
Binnen het fraaie, glooiende, bouwplan worden in totaal 14 woningen gerealiseerd waaronder 4 vrijstaande woningen.

Standaard worden de woningen voorzien van:
• Nibe lucht/water warmtepomp;
• Vloerverwarming op de begane grond en verdieping;
• Villeroy & Boch sanitair;
• Grohe kranen;
• Hardhouten binnen- en buitenkozijnen;
• Wanden netjes doorgetrokken; geen bovenlichten;
• Keramische dakpannen;
• Traditioneel gebouwd;
• Zinken hemelwaterafvoeren;
• PV-panelen.

BENG: KLAAR VOOR DE TOEKOMST
BENG is een afkorting voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het Bouwbesluit stelt vast hoe energiezuinig nieuwbouwwoningen moeten zijn. Deze woningen worden gebouwd conform de allerlaatste BENG-eisen. Kortom, met deze woningen bent u volledig op de toekomst voorbereid.

GASLOOS & WARMTEPOMP
Deze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasloos. Gasloos wonen betekent dat er geen gasaansluitingen zijn en dat u bijvoorbeeld elektrisch kookt. Gasloos wonen is beter voor het milieu en bespaart fossiele brandstoffen. U bent niet afhankelijk van schommelende gasprijzen en belastingen op gas. Hiervoor maakt de CV-ketel plaats voor een milieuvriendelijk alternatief: een warmtepomp. Maar wat doet een warmtepomp nou precies? Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van uw woning en het tapwater. Met een warmtepomp in combinatie met het HR++ glas profiteert u van een zeer comfortabel binnenklimaat en lage woon- en energielasten.

ZONNEPANELEN
Om uw woning extra energiezuinig te maken helpt de zon een handje. De zonnepanelen op uw aanstaande woning vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. Een omvormer zet deze energie om in bruikbare stroom waarna het kan worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Uw eigen stroomverbruik wordt vervolgens verrekend met de opgewekte stroom van uw zonnepanelen.

FINANCIËLE VOORDELEN
Vanwege alle duurzame en energiebesparende toepassingen in deze woningen profiteert u van lagere woonlasten. Daarnaast zijn er vanwege het duurzaamheidsniveau (vaak) meer leenmogelijkheden. Informeer hierover bij uw hypotheekverstrekker.
Sibculo ligt tussen Westerhaar en Kloosterhaar aan de N36 en heeft een onder andere een supermarkt, school, museum en een rijk verenigingsleven. Binnen 10 minuten rijdt u naar Hardenberg en binnen een kwartier staat u in het centrum van Almelo. Hierdoor kunt u heerlijk rustig wonen, maar heeft u alle faciliteiten op korte afstand. Op steenworp afstand ligt bovendien het mooie natuurgebied Engbertsdijkvenen. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Met de bus neemt u lijn 80 die u naar Hardenberg of Almelo brengt.

Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Rechten kunnen dan ook niet aan deze presentatie of bijlagen ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

**Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het project via de projectwebsite op NieuwWonenHardenberg.nl**

Foto's

Omgeving

Voetsporen van pioniers

In 1406 vestigde zich een groep vrome mannen, aanhangers van de Moderne Devotie, in het moeras van Sibculo. Na een moeizame start maakte het klooster uiteindelijk een grote bloei door en werd het een economische factor van belang. Vanuit het convent werd een begin gemaakt met de turfwinning en ook de schapenfokkerij was van grote betekenis. ‘Groot Galilea’ stond aan het hoofd van de ‘Colligatio Sibculoensis’, die uitgroeide tot een gemeenschap binnen de Cisterciënzerorde met wel twintig kloosters in Nederland, Duitsland en België.

Uiteindelijk ging het klooster ten onder door de Reformatie en de Tachtigjarige Oorlog. Omstreeks 1568 verlieten de kloosterlingen hun huis en haard op Sibculo. De soldaten van prins Maurits verwoestten de kerk van het convent in 1592. De bezittingen werden naderhand aangemerkt als provinciale domeingoederen. Rond 1630 kregen de pachters de kans om hun bezit te kopen van de provincie Overijssel. Tot 1725 woonden er nog mensen in het vervallen kloostercomplex. In 1928 was de grond eigendom van textielfabrikant van Heek, die met enkele enthousiastelingen begon aan de opgraving van de resten van de gebouwen. Hier kwam een eind aan toen de heer Van Heek ziek werd en overleed. Met het terrein werd verder niets gedaan. In 2003 werd het 750-jarig bestaan van Sibculo gevierd. Er werd een stichting opgericht die zich bezighield met de geschiedenis van het klooster. Het terrein is nu beschermd archeologisch gebied. Het kloosterterrein is momenteel particulier bezit en de Stichting Klooster Sibculo beijvert zich voor een historische invulling. Inmiddels is Sibculo een museum “Zichtbaar Verleden” rijk, dat de historie van de paters aan de rand van het veen uitvoerig belicht.

Eén van de doelen die Stichting Stuwend Sibculo zich gesteld heeft is het reconstrueren van het kloosterterrein. Een combinatie van opgravingen van het archeologische materiaal met eigentijdse verbeelding van de kloosterkerk moet deze plek weer de bezienswaardige bestemming geven, die het eeuwenlang heeft gehad. De reconstructie van de kloostertuin is inmiddels een feit! Een deels al aangelegd wandelnetwerk rondom de naastgelegen spartelvijver doet tevens dienst als natuureducatiepad en trimroute en moet straks aansluiten op het wandelpad van het klooster. Het biedt de recreant de mogelijkheid om langs verschillende gebiedsversterkende projecten te wandelen.

Op dit prachtig glooiende perceel is door Stichting Klooster Sibculo een kleinschalig woningbouwplan ontwikkeld met in totaal veertien woningen. Allen in één stijl, passend bij de locatie. Binnen het totale project is het van belang dat de woningen een samenhangend geheel vormen om zodoende een uitstraling te geven die passend is bij het rijksmonumentale karakter van de kloosterlocatie. Het architectenontwerp voor de 10 woningen is leidraad voor de invulling. Om ervoor te zorgen dat het karakter van dit unieke bouwplan in de toekomst zoveel mogelijk behouden wordt, worden bewoners gevraagd een overeenkomst te tekenen. Zo leggen we samen de basis van een langdurige en duurzame deelname aan dit prachtige project.

De Vereniging Plaatselijk Belang, de Werkgroep Kloosterwonen, de Stichting Klooster Sibculo en Stichting Stuwend Sibculo hebben zich gezamenlijk tot doel gesteld het dorp Sibculo en zijn omgeving duurzaam te ontwikkelen op ruimtelijk, recreatief, maatschappelijk en cultureel gebied, verbindingen tot stand te brengen met de landstreken Vechtdal en Noord-Twente, en nauw samen te werken met de inwoners en organisaties in Sibculo en daarbuiten. Sibculo, dat in de late Middeleeuwen dankzij het klooster een belangrijk centrum was in Noordoost-Overijssel en ver daarbuiten, wil zich opnieuw manifesteren als een schakel tussen Vechtdal en Noord-Twente. Op het grensgebied van de gemeenten Hardenberg en Twenterand.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop mei 2022

Nieuws

 • 11 mei 2022

  Verkoop gestart: Kloosterwonen te Sibculo

  Alle verkoopdocumentatie zijn vanaf nu online te raadplegen via nieuwwonenhardenberg.nl. Inschrijven kan middels het digitale inschrijf formulier op dezelfde website. De inschrijf periode loopt van woensdag 11 mei ...

  Lees meer op nieuwwonenhardenberg.nl
 • 22 april 2022

  Start verkoop bekend!

  Vanaf dit moment is alle verkoopdocumentatie, zoals de plattegronden, prijs per bouwnummer en de technische omschrijving beschikbaar. Via het online inschrijfformulier kunt u uw voorkeur kenbaar maken. Belangrijk is ...

  Lees meer op nieuwwonenhardenberg.nl

Woningtypen

Van de 4 huizen in dit project zijn er nog 4 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads

Kloosterwonen

Van € 699.000 tot € 859.000 v.o.n.