Sluiseiland

Vianen (UT) Bouw gestart
Van € 379.500 tot € 421.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 22 (5 beschikbaar)
 • Wonen 111 tot 137 m²
 • Aantal kamers 1 tot 6
 • Perceel 1 m²

Project Sluiseiland

DE BOUW IS GESTART! Heel bijzonder wonen op dit eiland is nog mogelijk!
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar van het unieke project Sluiseiland!

Centraal in Vianen, tussen het Merwedekanaal en het historische stadshart vind je Sluiseiland. Een uniek eiland waar grootschalig groen en waterstructuren centraal staan. Sluiseiland neemt een bijzondere plek in de stad in en vraagt dan ook om een bijzondere, kwalitatieve invulling die Vianen nog verder verrijkt. Het Sluiseiland als woongebied. Gesloten in het hart van Vianen. Dicht tegen de historische binnenstad aan, met zicht op de Lek, omgeven door groen. Geïnspireerd door het sluizencomplex en de vaarroute langs de historische binnenstad. Met een zichtlijn over het hele tracé, een terrasvormige route en karakteristieke bruggetjes ontstaan bijzondere paden die een vitale verbinding vormen tussen de oude en de nieuwe stad.

De toekomstige woningen op Sluiseiland vormen een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod; de historische panden in de binnenstad en de woningen in de buitenwijken, met hun eigen identiteit. De woningen van Sluiseiland zijn gesitueerd naast het centrum én liggen midden in het groen. Er verrijzen duurzame woningen die zijn voorzien van alle gemakken. Waar je optimaal profiteert van het zonlicht en het beste uitzicht hebt. Zo verbinden we de pracht van het verleden, het oeroude Hollandse vernuft, met de innovatieve, duurzame technieken van de toekomst. Natuurlijk behouden we het grootschalige groen en de waterstructuren. De grasvlaktes, bomenrijen, taluds, dijken, beschoeiing en rietoevers staan immers symbool voor het zo unieke karakter van Sluiseiland.

RUIME APPARTEMENTEN, RIANTE HERENHUIZEN
De woningen die we op het eiland bouwen worden in verschillende fases ontwikkeld. Bovendien is het type woningen zeer divers. Zo komen er herenhuizen; ruime parkachtige woningen met een fraai uitzicht op de omgeving. Alle woningen hebben voldoende mogelijkheden om te parkeren. En worden zo gepositioneerd dat je volop kunt genieten van de kwaliteiten van de omgeving. Het beste uitzicht op water en groen en maximaal zonlicht.

STADS WONEN OP KOP ZUID
Elke woning van Kop Zuid is uniek. Koop je een woning op Sluiseiland dan maak je dus daadwerkelijk een keuze voor een bepaalde woning. Er is diversiteit in de grootte, maar vooral ook in het uiterlijk van de woningen. Toch sluiten alle woningen perfect op elkaar aan. En ze worden zo gepositioneerd dat je de kwaliteit van de omgeving maximaal ervaart. Volop zon en een prachtig uitzicht op het water, groen en de bestaande bomenstructuur.

WE HALEN BUITEN NAAR BINNEN
De ligging van de woningen is al bijzonder, maar de architectuur is dat zeker ook. De opvallende glazen kamers halen de omgeving als het ware naar binnen. Het geeft de woningen bovendien een volledig eigen identiteit, die tegelijkertijd goed past bij het DNA van Vianen. Verder worden de woningen, passend bij de omgeving, bijzonder duurzaam. En krijgen een passende afwerking waarbij aan elk detail is gedacht.

Foto's

Omgeving

EEN PARKACHTIGE OMGEVING ALS ONTMOETINGSPLEK
Vanuit jouw woning loop je zo de parkachtige omgeving in. Hardlopen, de hond uitlaten, spelen. Het kan allemaal. Er zijn bovendien voldoende bankjes om te genieten van voorbijkomende bootjes en de sluizen. Samen met de andere eilanders natuurlijk. In het plan zijn ook horecavoorzieningen, havenfaciliteiten en kleinschalige sanitaire voorzieningen opgenomen. Bovendien kan er ruimte worden verhuurd aan zorgverleners zoals een fysio of een pedicure.

Wonen op Sluiseiland is wonen op een eiland, dichtbij de stad en toch midden in parkachtig groen. Kies je voor een stadswoning, dan kies je uit 26 verschillende woningen. Een herenhuis aan de haven of merwedekanaal, een doorsteekwoning of liever een rug-aan-rugwoning. Er is altijd een woning die perfect bij je past. Alle woningen zijn met 100 tot 180m² riant te noemen en hebben 3 tot 5 slaapkamers. Genoeg plek voor jou en jouw gezin dus. Én voor eventuele logees. Ook heeft elke woning een privé terras gelegen aan een besloten binnentuin. Het versterkt het gezamenlijke gevoel dat zo typerend is voor het wonen op een eiland. Mooi detail: de glazen erkers. Die halen als het ware de omgeving naar binnen. Bij elke woning horen een parkeerplaats en een berging in de ondergrondse parkeergarage.

HET EILANDGEVOEL
Een betere leefomgeving dan Sluiseiland kun jij je niet wensen. Of je nu uit een grote stad of uit een klein dorp komt, het eilandgevoel overvalt je meteen. Het vele groen, de rust en ruimte, de dagelijkse reuring van de passantenhaven aan de zuidkant van het eiland, de kenmerkende trappetjes en gezellige terrasjes creëren het eilandgevoel vanzelf. En zelfs de bruggen zijn bijzonder. Zo is de karakteristieke ophaalbrug met katrollen een knipoog naar vroegere tijden. En reikt de Mozesbrug van het eiland naar de stad. Zo loop je eenvoudig ‘door het water’ naar het hart van Vianen. De horecagelegenheid die we in de komende jaren op het eiland realiseren, wordt hét ontmoetingspunt voor jou en de andere bewoners. Nog zo’n typisch kenmerk: Sluiseiland wordt autoluw. Alleen bestemmingsverkeer kan er
parkeren. Het past helemaal in de sfeer van wonen op een eiland.

WONEN MET RESPECT VOOR DE OMGEVING
Op Sluiseiland bouwen we met respect voor de omgeving. Sluiseiland is dan ook hét voorbeeld van integrale duurzaamheid. Bestaande landschapsstructuren en cultureel erfgoed worden behouden. Ook zorgen we voor klimaatbestendige waterberging op locatie. En door de parkachtige opzet van Sluiseiland behoudt Sluiseland haar groene karakter. Bovendien zorgen het groen en water in de zomer voor een stadsoase.

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop januari 2020
Start bouw juni 2020

Nieuws

 • 21 januari 2021

  Bouw Sluiseiland Vianen in volle gang

  Sluiseiland komt op een prachtige plek in Vianen, dicht tegen de historische binnenstad. In verschillende fases worden er riante herenhuizen en ruime appartementen ontwikkeld. Het type woningen is zeer divers.

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 3 september 2020

  Bouw Kop Zuid gestart | Sluiseiland, Vianen

  Op dit moment zijn er nog enkele riante herenhuizen (vanaf 111 m²) en één ruim appartement (100 m²) beschikbaar. De woningen zijn duurzaam en van alle gemakken voorzien. Elke woning in Kop Zuid is uniek. Er is ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl
 • 8 juni 2020

  De voordelen van wonen op Sluiseiland in Vianen

  - Prachtige omgeving met grasvlaktes, bomenrijen, dijken, water en rietoevers- Riante woningen met alle ruimte om prettig te wonen- Profiteer van optimaal zonlicht en het beste uitzicht op water en groen- Bijzondere ...

  Lees meer op nieuwwonenutrecht.nl

Woningtypen

Van de 22 huizen in dit project zijn er nog 5 beschikbaar

Verkoopmakelaars

De Koning makelaars (ERA)

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0348-488000

Van der Werf Makelaars

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0347-371324

De Koning makelaars (ERA)

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 030-6376000
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads