Het Fortuyn van Voorschoten

Voorschoten
Prijs op aanvraag

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 53 (geen beschikbaar)

Project Het Fortuyn van Voorschoten

Eind 2021 (november/december) start verkoop fase 1 van Het Fortuyn van Vooschoten

In Het Fortuyn van Voorschoten worden bijna 100 koopwoningen ontwikkeld, verdeeld over 2 fasen. De verkoop van de eerste fase gaat naar verwachting eind 2021 (november/december) van start.

Aanmelden als belangstellende is nu mogelijk via de projectwebsite. Wij houden u dan van de ontwikkelingen nader op de hoogte!

Fase 1
In de eerste fase van Het Fortuyn van Voorschoten zullen 53 klassieke koopwoningen worden aangeboden. De woningen varieren uiteraard qua ligging, maar ook qua woningtype, indeling en plattegronden.
Er kan een onderscheid worden gemaakt in vijf “hoofdtypen”:

20 Laanwoningen; “Wonen aan de Laan”
4 Plantsoenwoningen; “Wonen aan het Plantsoen”
17 Vlietwoningen; “Wonen aan de Vliet”
10 Halfvrijstaande villa’s
2 Vrijstaande villa’s

Laanwoningen 'Wonen aan den Laan'

Gelegen aan de centrale laan worden in de eerste fase van Het Fortuyn van Voorschoten 20 schitterende Laanwoningen gerealiseerd, verdeeld over 3 bouwblokken. Deze “herenhuizen” worden gekenmerkt door hun klassieke uitstraling. Het schitterende metselwerk wordt afgewisseld met rijke details en fraai vormgegeven luifels. De keuze is ruim. Zo kunt u onder meer een keuze maken uit diverse hoek- en tussenwoningen, woningen met een (standaard) dakkapel of fraaie topgevel.
U kunt kiezen uit hoekwoningen, tussenwoningen, woningen met een standaard dakkapel of topgevel.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: ca. 135 – 144 m2
- Ruime Laanwoningen
- Drie slaapkamers en luxe badkamer op 1e verdieping
- Vierde slaapkamer en technische ruimte op 2e verdieping
- Hoogwaardige afwerking
- Standaard vloerverwarming & bodemwarmtepomp
- Uitgebreid pakket aan optiemogelijkheden
- Koopsommen vanaf circa € 575.000,- v.o.n.

Plantsoenwoningen 'Wonen aan het Plantsoen'

Gelegen aan één van de “groene scheggen” van het plan worden, in de 1e fase, vier fraaie Plantsoenwoningen gerealiseerd. De ligging van deze woningen, op deze rustige plek tussen de Laanwoningen en de Vliet, is uniek te noemen.
Het plantsoen aan de voorzijde van de woningen zal worden ingericht met onder meer een “wadi” (bedoeld om regenwater in de grond te infiltreren) en voorzieningen om de flora & fauna te stimuleren.
De vier Plantsoenwoningen beschikken op de begane grond aan de voorzijde over een veranda. In combinatie met de openslaande deuren kunt u hierdoor optimaal genieten van deze “groene oase”

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: ca. 133 – 140 m2
- Drie slaapkamers en luxe badkamer op 1e verdieping
- Vierde slaapkamer en technische ruimte op 2e verdieping
- Hoogwaardige afwerking
- Standaard vloerverwarming & bodemwarmtepomp
- Uitgebreid pakket aan optiemogelijkheden
- Koopsommen vanaf circa € 615.000,- v.o.n.

Vlietwoningen 'Wonen aan den Vliet'

Droomt u van wonen met uitzicht op water? Dan zijn deze Vlietwoningen ongetwijfeld iets voor u! Aan de oostzijde van Het Fortuyn ligt, als een soort van natuurlijke begrenzing van het plan, de Korte Vliet. De Vliet is een kanaal welke van Leiden, via Voorschoten, loopt naar Leidschendam-Voorburg. En aan de Vliet worden in de eerste fase van het plan in totaal 17 Vlietwoningen gerealiseerd.

Hoewel deze statige & stoere Herenhuizen onderling de nodige verschillen vertonen, kan er grofweg ook nog eens onderscheid worden gemaakt tussen twee varianten, namelijk een woningtype dat bestaat uit “3 woonlagen met plat dak” en een woningtype met “2 woonlagen met kap”. Het meest in het oog springende verschil tussen deze typen is de situering van de woonkamer. Bij het woningtype met kap bevindt de woonkamer zich op de begane grond en bij de woningen met een plat dak bevindt de woonkamer zich op de 1e verdieping. Dat laatste is natuurlijk bedoeld om een nog fraaier uitzicht te verkrijgen over de Vliet.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: ca. 135 – 152 m2
- Schitterende ligging nabij de Korte Vliet
- Afhankelijk van type: 4 slaapkamers of 3 slaapkamers + werkkamer
- Hoogwaardige afwerking
- Standaard vloerverwarming & bodemwarmtepomp
- Uitgebreid pakket aan optiemogelijkheden
- Koopsommen vanaf circa € 610.000,- v.o.n.

Halfvrijstaande villa's

De klassieke & statige halfvrijstaande villa’s komen in de eerste fase van Het Fortuyn van Voorschoten tien keer voor. Deze halfvrijstaande villa’s zijn schitterend gelegen op een heerlijk ruim kavel. Het standaard woonoppervlakte van deze woningen bedraagt circa 145-150 vierkante meter, maar kan desgewenst worden uitgebreid door bijvoorbeeld een optionele uitbouw. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een uitbouw van maar liefst 2,4 meter.
De tien halfvrijstaande villa’s zijn overigens zeker niet allemaal gelijk! Zo kan een keuze worden gemaakt voor een type met de entree aan de voorzijde en een type met de entree aan de zijgevel van de woning. Die keuze zorgt er gelijk voor dat de indeling van de plattegronden onderling iets varieert.

Ook zijn er nog enkele verschillen te benoemen ter plaatse van de tweede verdieping: zo zijn er enkele woningen zonder en enkele woningen met een zogenaamde “topgevel”. Al met al: keuze genoeg!

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: ca. 145 – 150 m2
- Klassieke twee-onder-één-kapwoningen
- Drie slaapkamers, luxe badkamer en separaat toilet op 1e verdieping
- Vierde slaapkamer en technische ruimte op 2e verdieping
- Hoogwaardige afwerking
- Standaard vloerverwarming & bodemwarmtepomp
- Uitgebreid pakket aan optiemogelijkheden
- Koopsommen vanaf vanaf circa € 785.000,- v.o.n.

Vrijstaande villa's

In de eerste fase van Het Fortuyn van Voorschoten worden gelijk de enige twee vrijstaande villa’s aangeboden die het plan rijk is. Over uniek gesproken… En wat een ruimte! Met deze vrijstaande villa’s heb je maar liefst zo’n 148-156 m2 woonoppervlakte tot je beschikking! De villa’s zijn fraai, aan de westzijde van het plan, gesitueerd.

Ook voor deze villa’s geldt dat er veel aandacht is besteed aan energiezuinigheid en duurzaamheid. De villa wordt zonder gasaansluiting gerealiseerd; de woning is voorzien van een duurzame (bodem)warmtepomp. Hiermee bent u helemaal klaar voor de toekomst!!

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: ca. 148 – 156 m2
- Ruime, klassieke vrijstaande villa’s
- Vijf slaapkamers, luxe badkamer en separaat toilet op verdiepingen
- Veel lichtinval door vele raam-/deurpartijen in gevels
- Twee opstelplaatsen + garage/berging
- Veel bergruimte
- Hoogwaardige afwerking
- Standaard vloerverwarming & bodemwarmtepomp
- Uitgebreid pakket aan optiemogelijkheden
- Koopsommen vanaf circa € 885.000,- v.o.n.

Foto's

Omgeving

Voorschoten, een gouden plek om te wonen

Van tuincentrum naar schitterende woonomgeving

Het Fortuyn van Voorschoten is gelegen aan de noordzijde van Voorschoten. Het plangebied ligt tussen de oude Straatweg en de Korte Vliet, op de plek waar nu het tuincentrum van de Intratuin is gevestigd.

Een deel van de woningen zal straks uitkijken op de Korte Vliet, een watergang die de eeuwenoude – door de Romeinen gegraven – Vliet met de Oude Rijn verbindt. Meer prachtige natuur vindt u in de nabije omgeving. Zo ligt Park Noord Hofland op slechts tien minuten lopen. En ook Park Hooghkamer ligt vlakbij.

Tussen de buitenplaatsen

Minstens zo bijzonder aan Het Fortuyn van Voorschoten is de ligging nabij diverse buitenplaatsen. Deze luxe zomerverblijven werden in de zeventiende eeuw aangelegd voor regenten en rijke kooplieden uit de steden. Mooie voorbeelden van buitenplaatsen in Voorschoten zijn Huize Ter Wadding, de Zilverfabriek en Buitenplaats Berbice. Stuk voor stuk fraaie stukjes cultureel erfgoed – en dat binnen een straal van twee kilometer van Het Fortuyn van Voorschoten!

Dicht bij stad en kust

Ook het voorzieningenaanbod is rijk. In Noord-Hofland vindt u diverse scholen, winkels, zorgfaciliteiten en sportverenigingen. Wilt u een dagje shoppen, gezellig uit eten of met de kinderen naar de bioscoop? U verruilt de rust en het groen van de wijk in een handomdraai voor de dynamiek van de stad. In een klein kwartiertje fietsen staat u in het gezellige centrum van Leiden. Liever naar Den Haag, Wassenaar of de kust? Met de auto, bus of trein staat u er zo!

360° foto's en video

Woningtypen

In dit project worden 53 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Verkoopmakelaars

De Leeuw Makelaardij

Morgen bereikbaar vanaf 8:45
Bel 071-407 61 44

Fides makelaars (ERA)

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 071-5168080
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing