Altweerterheide - 4 woningen

Weert
€ 275.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 4 (geen beschikbaar)
 • Wonen 102 tot 107 m²
 • Aantal kamers 3 tot 5
 • Perceel 218 tot 220 m²

Project Altweerterheide - 4 woningen

Nieuw wonen in het Weerter kerkdorp Altweerterheide!

Aan de achterzijde van de kerk, aan de Pastoor Schipperstraat wordt een kleinschalig nieuwbouwplan gerealiseerd. Het plan biedt ruimte voor in totaal 4 woningen, in de basis zijn er 2 gezinswoningen en 2 levensloopbestendige woningen.

De kavels zijn zo optimaal mogelijk gevormd zodat er een vrije uitwisselbaarheid kan plaatsvinden tussen de woningtypen, zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er 4 gezinswoningen of 4 levensloopbestendige woningen komen.

Energiezuinig en duurzaam
De woningen zijn volledig gasloos en zeer energiezuinig, met een EPC 0,0 geeft dit een energielabel A++++. De woningen zijn optimaal geïsoleerd en standaard uitgevoerd met zogenoemde Lage Temperatuur Verwarming (d.m.v. vloerverwarming) en hardhouten kozijnen (duurzaam geteeld) met HR++ beglazing. De woningen zijn tevens voorzien van zonnepanelen.

Meer weten? Download de brochure en plan een afspraak in met onze makelaars voor het verkrijgen van meer informatie over het nieuwbouwplan, de woningen en alles wat er bij het aankopen van een nieuwbouwwoning komt kijken!

Omgeving

Altweerterheide (Limburgs: Altwieërthei-j) is een kerkdorp ten zuidwesten van de Nederlandse stad Weert. Altweerterheide is de meest westelijk gelegen plaats in Nederlands Limburg: het ligt op 3,8 km van België.

Het dorp dankt zijn naam aan het bos-, moerasen heidegebied in het zuidwesten van Weert. Alt betekent oud, Weerter stamt af van de stad Weert en heide van de heidegronden; letterlijk vertaald is het dus Oudeweertseheide. De ontginning van het gebied rond Altweerterheide is pas begonnen in het begin van de twintigste eeuw. Dit leidde tot de bouw van verschillende boerderijen in het gebied. In de nabijheid bestond een kapel uit 1723. Later ontstond er een echte woonkern met het houten kerkje uit 1925 als centraal punt. Tot aan de Tweede Wereldoorlog woonden er slechts enkele tientallen gezinnen in de kleine woonkern rond de parochiekerk. Na de oorlog trokken veel jongeren uit het dorp weg om in de stad beter werk te zoeken. Dit zorgde voor een leegloop van het dorp. Na de oorlog werd er een grensovergang met België geopend en werd er een verharde weg aangelegd, de Bocholterweg . Hierdoor ontstond een route van België naar Weert, waar veel Belgische arbeiders dankbaar gebruik van maakten. Maar ook veel Nederlanders, die werkten in de steenkoolmijnen in België, legden de weg door Altweerterheide vaak af. De laatste jaren is er weer nieuwbouw gekomen in het dorp zoals Heidebeemd (2003) en Eigen Erf (2007). Deze straatnamen zijn afgeleid van de geschiedenis van Altweerterheide.

bron: altweerterheide.nl

360° foto's en video

Woningtypen

Van de 4 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • Gezinswoning tweekapper

  2-onder-1-kapwoning € 275.000 v.o.n.
  • wonen 102 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Pastoor Schippersstraat (Bouwnr. 1) Verkocht onder voorbehoud 102 m² wonen 5 kamers € 275.000 v.o.n.
  Pastoor Schippersstraat (Bouwnr. 2) Verkocht onder voorbehoud 102 m² wonen 5 kamers € 275.000 v.o.n.
 • Levensloopbestendige tweekapper

  2-onder-1-kapwoning € 275.000 v.o.n.
  • wonen 107 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Pastoor Schippersstraat (Bouwnr. 3) Verkocht onder voorbehoud 107 m² wonen 3 kamers € 275.000 v.o.n.
  Pastoor Schippersstraat (Bouwnr. 4) Verkocht onder voorbehoud 107 m² wonen 3 kamers € 275.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Saelmans Makelaardij

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0495-533893
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Altweerterheide - 4 woningen

€ 275.000 v.o.n.