De Industrieel

Zaandam Verkoop gestart
Van € 599.000 tot € 749.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 75 (2 beschikbaar)
 • Wonen 91 tot 168 m²
 • Aantal kamers 3 tot 5

Project De Industrieel

BOUW IN VOLLE GANG! NOG ENKELE APPARTEMENTEN

Appartementen, herenhuizen en penthouses aan de Zaan.

Op deze locatie was ooit een industriële gasfabriek uit 1859 gevestigd. Fabrieken werden in deze periode met een bijzonder gevoel voor verfijning en detail ontworpen. Grote metselwerkvlakken werden verdeeld door middel van muurvelden in een meer menselijke schaal. Op maaiveldniveau vond de fabriek hierdoor aansluiting met de omliggende bebouwing. Meer naar boven toe werden de openingen en ornamenten groter. Deze bijzondere ontwerpbenadering heeft de architect geïnspireerd bij het ontwerpen van De Industrieel.

Appartementengebouw met penthouses
Het appartementengebouw met 8 bouwlagen is gesitueerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage met bergingen. Door het ontwerp met donkergekleurd metselwerk ontstaat er een stoer en stevig gebouw. Het industriële karakter wordt versterkt door zorgvuldig gepositioneerde grote leefbalkons aan de gevel. De kleurstelling van de gevelopeningen is donker en zal het industriële karakter versterken. De gevel met een structuur van muurvelden, metselwerkdetaillering en een metselwerklijst verwijst naar het industriële verleden van de locatie. De binnenzijde van het appartementencomplex hebben wij in een lichte kleurstelling ontworpen waardoor hier een vriendelijke omgeving ontstaat.
Op het dak van de voormalige gasfabriek stonden vroeger technische ruimten die werden gebouwd als woonhuisjes. Deze zijn uitganspunt geweest voor de schitterende grote penthouses op het dak van het appartementengebouw. Om de penthouses heen liggen grote terrassen die uitzicht bieden over de Zaan.
De penthouses zijn inmiddels verkocht en er zijn nog enkele appartement beschikbaar. Naar verwachting worden deze appartementen de tweede helft van 2022 opgeleverd.

Combinatie van appartementen en herenhuizen

De historische architectuur uit de Zaanstreek is wereldberoemd en is dan ook de inspiratie geweest bij het ontwerpen van de herenhuizen. Die hebben 4 woonlagen en zijn gesitueerd op een half-verdiepte parkeergarage. De grote herenhuizen staan langs de Westzijde en hebben allemaal hun eigen opgang naar de iets hoger gelegen begane grondvloer van de woning. Elk herenhuis heeft zijn eigen bijzondere uitstraling en identiteit, die weer verwijst naar de typische gevelarchitectuur uit de streek, maar dan op een moderne manier geïnterpreteerd. De achtergevels hebben zicht op een grote diepe tuin met wijds perspectief op de Zaan. Elk herenhuis heeft zijn eigen materialisatie en vormgeving, waardoor 7 individuele woningen ontstaan. Er is nog slechts 1 heren te koop!

Het tweede appartementengebouw staat haaks op de Westzijde en op een verhoogde plint om optimaal van het uitzicht te profiteren. Onder deze verhoogde plint bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen. Ook deze appartementen hebben alle grote leefbalkons en grote raamopeningen. De gevels worden uitgevoerd in een lichte kleur metselwerk met contrasterende kozijnen. De open galerij is ontworpen in een stalen grid, dat weer een verwijzing vormt naar de industriële geschiedenis van deze locatie. Op deze manier krijgt dit appartementencomplex zijn passende onderscheidende identiteit in een fraaie groene parkopzet met een relatie naar de Zaan. Er zijn nog enkele appartementen te koop.

De herenhuizen en appartementen in gebouw B zijn inmiddels opgeleverd.
De appartementen in gebouw A worden naar verwachting 2e helft 2022 opgeleverd.

Vrijstaande villa - VERKOCHT
Voor de vrijstaande villa is gekozen voor een klassieke uitstraling die verwijst naar de statige villa’s die zich verderop aan de Westzijde bevinden. De plint en grote trappartij geeft een statige entree en toegang naar de villa en wordt versterkt door het groene dakelement dat refereert aan de Zaanse identiteit.

Verkoop
De koopsommen van de appartementen zijn momenteel vanaf € 599.000,-- v.o.n.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop mei 2019

Woningtypen

Van de 75 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • De Taanderij

  Portiekflat € 749.000 v.o.n.
  • wonen 168 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Westzijde 272 R* 168 m² wonen 5 kamers € 749.000 v.o.n.
 • type Maalderij (fase 2)

  Bovenwoning € 599.000 v.o.n.
  • wonen 91 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  De Gashouder 92 91 m² wonen 3 kamers € 599.000 v.o.n.

Verkoopmakelaars

Thijssen makelaardij

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 075-6168669

Brockhoff Makelaars

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 020-5437373

Hoekstra en van Eck Zaanstad

Morgen bereikbaar vanaf 8:00
Bel 075 670 77 77
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing