Westzijde 114 'De Pauw'

Zaandam
Van € 349.500 tot € 439.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 28 (2 beschikbaar)
 • Wonen 73 tot 89 m²
 • Aantal kamers 2 tot 4

Project Westzijde 114 'De Pauw'

Villa De Pauw
'Trots op de Westzijde'

Tientallen jaren lang was het in gebruik als een statig bankgebouw. Westzijde 114. In 1899 gebouwd voor houthandelaar Pieter Pauw, wier naam werd vereeuwigd met het bekende tegeltableau van de pronkvogel. Pauw heeft er niet lang gewoond. Korte tijd is het pand ingezet als burgemeesterswoning, het gezin Elias ging er wonen. Ruim honderd jaar geleden, in 1917, kreeg het de functie die vele generaties Zaankanters nog kennen. Het indrukwekkende pand met de toren, de smeedijzeren balkons en de rococo theekoepel aan de Zaanoever werd een bankgebouw. Eerst de Twentsche Bank, later de Algemene Bank Nederland - die fuseerde tot de ABN Amro. De theekoepel werd naar de Zaanse Schans verplaatst, ten faveure van nooit gerealiseerde bouwplannen. De bank ontruimde na een landelijke repositionering het pand. Wat de laag grijs stucwerk en ogenschijnlijk haastig geplande uitbouwen niet lukte, kreeg de leegstand tenslotte wel voor elkaar. Het eens zo statige pand verpauperde...

Er werd een nieuwe toekomst voor het karakteristieke gebouw geschetst. Binnenstedelijke herbestemmingen maken het mogelijk om over te schakelen van bedrijvigheid naar wonen. KPO nam een sprong in het diepe en ontwikkelde een reddingsplan waarmee kostbaar erfgoed behouden blijft voor het Zaandamse stadscentrum. Uitgebreide restauratie van Westzijde 114 transformeert het bestaande bankgebouw naar Villa De Pauw, een uniek wooncomplex met 9 appartementen.

Het historische beeld blijft bewaard, daarmee volledig passend in de grandeur van de Westzijde. Twee- en driekamerappartementen en een enkele vierkamerwoning worden verdeeld over drie woonlagen. De villa krijgt aan de achterzijde een stijlvolle uitbouw waardoor de connectie met het nieuw te bouwen Appartementencomplex De Pauw wordt vervolmaakt. Deze uitbouw voorziet in een tuin voor het grootste appartement en een drietal dakterrassen voor de andere appartementen. De huidige balkons blijven gehandhaafd. Franse balkons zorgen ook op hoogte voor openheid en contact met de buitenruimte.

Appartementengebouw Pauw aan de Zaan
'Waar Stadshart en Zaan elkaar ontmoeten'

In de binnenstad van Zaandam, direct gelegen aan de Zaan, wordt binnenkort een kleinschalig maar hoogwaardig appartementencomplex ontwikkeld. Hier zullen in totaal 19 luxe appartementen verrijzen, elk met minimaal één op het water oriënterende buitenruimte.

De comfortabele appartementen vervullen de woonbehoefte aan gelijkvloers wonen op een hoogwaardig niveau, ze zijn praktisch en ruim. De gebruiksafmetingen variëren van 60 m2 voor het tweekamerappartement tot 155 vierkante meter voor een appartement met drie slaapkamers. Een ander vierkamerappartement meet een zeer royale 152 m2 en beschikt over 60 vierkante meter buitenruimte. De overige 16 driekamerappartementen beschikken over 89 tot 99 vierkante meter gebruiksoppervlakte. Uitgevoerd met een complete badkamer en separate toiletruimte. De keuken kan naar eigen inzicht worden uitgerust, het recht van de eerste koper. Licht en lucht stromen vrijelijk door de binnenruimte, de veelal gevelhoge ramen zorgen voor verbinding met de Zaan. Direct, zoals de drie appartementen op de begane grond, of met een balkon/ dakterras. Het complex heeft ook een gezamenlijk terras aan de waterkant.

Elk appartement wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp met warmwatertapvoorziening. Verwarming én koeling geschiedt via de vloeren, met aansturing middels een regelbare ruimtethermostaat in de woon- en slaapvertrekken. In combinatie met de moderne isolatiematerialen en HR++ glasoppervlakken voelt het binnenklimaat van de appartementen al snel behaaglijk.

Het appartementencomplex wordt naar de hedendaagse maatstaven comfortabel en duurzaam uitgevoerd. Uiteraard zonder gasaansluiting, de energiebehoefte wordt ingevuld met warmtepompen en stategisch geplaatste zonnepanelen. Zowel het gezamenlijke energieverbruik als de individuele energiebehoefte wordt hier grotendeels mee ingevuld. De normering van EPC 0,4 is leidend in het bouwkundig ontwerp, de gekozen materialen en vereiste installaties.

Foto's

360° foto's en video

Nieuws

 • 17 april 2020

  Nieuwe veren voor De Pauw

  Waar de villa de blikvanger is, gaat aan de Zaanoever - de 'achtertuin' - het werk gestaag door. Hier wordt nog voor de zomer met de bouw van het appartementencomplex aangevangen. Alle appartementen van Pauw aan de ...

  Lees meer op nieuwwonenzaanstreek.nl
 • 11 februari 2020

  De wauw-factor van Villa de Pauw

  Het voormalige bankgebouw van de ABN-AMRO staat al sinds jaar en dag leeg en dat noopt tot drastische maatregelen. Herbouw, oftelwel opnieuwbouw. Het markante gebouw met de pauw in het in de zijgevel gemetselde ...

  Lees meer op nieuwwonenzaanstreek.nl
 • 30 november 2019

  online inschrijving voor De Pauw aan de Zaan

  Ook de negen appartementen in Villa de Pauw komen op dat moment beschikbaar. Houd deze site in de gaten voor meer informatie!

  Lees meer op nieuwwonenzaanstreek.nl

Woningtypen

Van de 28 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • Villa de Pauw

  Beneden + bovenwoning Van € 349.500 tot € 439.500 v.o.n.
  • wonen 73 tot 89 m² wonen
  • aantal kamers 2 tot 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Westzijde 114 C 89 m² wonen 4 kamers € 439.500 v.o.n.
  Westzijde 114 E 73 m² wonen 2 kamers € 349.500 v.o.n.
  Westzijde 114 A Verkocht 70 m² wonen 3 kamers € 319.500 v.o.n.
  Westzijde 114 B Verkocht 69 m² wonen 2 kamers € 299.000 v.o.n.
  Westzijde 114 D Verkocht 61 m² wonen 2 kamers € 275.000 v.o.n.
  Westzijde 114 F Verkocht 68 m² wonen 2 kamers € 325.000 v.o.n.
  Westzijde 114 G Verkocht 57 m² wonen 2 kamers € 275.000 v.o.n.
  Westzijde 114 H Verkocht 67 m² wonen 2 kamers € 299.000 v.o.n.
  Westzijde 114 K Verkocht 86 m² wonen 3 kamers € 399.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Thijssen makelaardij

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 075-6168669
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing
Verkocht (o.v.) In onderhandeling Beschikbaar

Downloads

Westzijde 114 'De Pauw'

Van € 349.500 tot € 439.500 v.o.n.