Raadhuisstraat 27 Grutto 1746 BE Dirkshorn

Uitgelichte kenmerken

  • 116 m² wonen
  • 565 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 457.750 v.o.n.

Omschrijving

De vernieuwing van Bungalowpark Dirkshoeve doet recht aan de stilte en ruimte die onze gasten zoeken. Bij de entree van het beschutte bungalowpark bouwen wij achttien individuele luxe recreatievil-la’s in de typen Grutto, Wulp, Kievit en Plevier) op riante kavels van 360 tot bijna 600 m2.
De te realiseren villa’s bieden het hoogste niveau op het gebied van duurzaamheid. Ze onderscheiden zich door hoogwaardige isolatie en gasloze warmtevoorziening door middel van een warmtepomp in combinatie met een warmteterugwininstallatie (WTW). De recreatievilla wordt doeltreffend en op een duurzame manier voorzien van ventilatie, vloerverwarming en warm tapwater. In combinatie met de geïnstalleerde zonnepanelen worden energiekosten tot een minimum beperkt. Met deze installaties wordt het comfort verhoogd, ontstaat een gezonde binnenlucht én wordt er rekening gehou-den met het milieu. Kortom, u kunt bij ons bewust en duurzaam recreëren.

De grootste nieuwkomer op Bungalowpark Dirkshoeve is recreatievilla Grutto. Met een bebouwd oppervlak van 100m2 en een verdie-ping biedt deze villa een surplus aan ruimte (ge-bruiksoppervlak wonen 116m2). Keuken, eet-kamer en living vloeien in elkaar over en het grote terras nodigt uit om de deuren wagenwijd open te gooien. Op de begane grond heeft de master bed¬room een eigen badkamer en inloop-kast. Aan de andere kant van de villa vinden praktische ruimten als bijkeuken en berging el-kaar. Op de etage grenzen de twee slaapkamers direct aan de tweede badkamer.

De genoemde vanaf prijs is inclusief eigen grond (percelen vanaf 452 m2) en exclusief btw. De recreatievilla wordt standaard opgeleverd met badkamers. Keuken is tegen meerprijs ook leverbaar.

Projectnotaris is Appel Notarissen te Obdam

Nieuwsgierig hoe deze recreatievilla’s in het echt aanvoelen? Maak dan een afspraak om één van de modelwoningen (uitgezonderd type Plevier) te bezichtigingen! We geven u graag een rondleiding en verstrekken u in een persoonlijk gesprek alle informatie.
Tel: 072-2201462

Bijzonderheden
- nog te bouwen ruime en luxe recreatievilla's in 4 typen
- keuze uit 18 verschillende kavels tot 600m2 (check de beschikbaarheid!)
- inclusief buitenberging en parkeerplaats op eigen terrein
- gasloos en optimaal geïsoleerd gebouwd met duurzame materialen (EPS Bouw)
- vloerverwarming
- 15 zonnepanelen, warmtepomp, WTW
- zeer onderhoudsvriendelijk
- - op eigen grond (erfpacht is bespreekbaar)
- indien gewenst prima verhuurmogelijkheden met interessant rendement
- van toepassing zijn de volgende reguliere parklasten: bijdrage parkbeheer en -onderhoud, levering water en elektriciteit, afvalverwerking, internet/tv, (optionele) onderhoudsdiensten
- overige lasten: lokale belastingen (rioolrecht, onroerende zaak, waterschapsrecht), verzekeringen opstel en inboedel, etc.
- oplevering in goed overleg

BTW TERUGVRAGEN? JA, OOK VOOR PARTICULIEREN!

De BTW kunt u terugontvangen als u de woning gaat verhuren. Bij volledige verhuur, kunt u de volledige BTW terugkrijgen. En niet in termijnen, nee, direct het eerste kwartaal na de aankoop. Dus koopt u een vakantiewoning van € 100.000 exclusief BTW, dan betaalt u in eerste instantie € 121.000 (100.000 + 21% BTW). Het kwartaal na de aankoop kunt u de volledige € 21.000 terugvragen (en krijgen!).

SPELREGELS
Er zijn natuurlijk wel voorwaarden en spelregels aan verbonden. Zo moet u een vakantiewoning 10 jaar blijven verhuren. Na 10 jaar is de woning BTW-vrij en kunt u blijven verhuren, maar dan mag u er ook voor kiezen om de woning alleen nog maar zelf te gebruiken of om de woning te verkopen (daarom ziet u vaak woningen te koop staan op parken die ongeveer 10 jaar oud zijn).
Als u ervoor kiest om de woning gedeeltelijk te gaan verhuren en gedeeltelijk zelf te gebruiken, dan mag u over het eigen gebruik geen BTW aftrekken. Als u de woning voor de helft van het jaar verhuurt en voor de helft zelf gebruikt, kunt u maar de helft van de BTW aftrekken. Dat lijkt logisch toch?

Hoe werkt het in de praktijk?
U koopt een nieuwbouw vakantiewoning en betaalt bij de notaris de woning en inventaris inclusief BTW. Bij de belastingdienst vraagt u een BTW-identificatienummer aan: u wordt dan ondernemer voor de BTW. U hoeft u niet bij de Kamer van Koophandel in te schrijven.

Vervolgens geeft u op de belastingaangifte aan welke kosten u gemaakt heeft. De aankoop van het huis en ook de parkkosten, tuinonderhoud en energie. Alle kosten, waarover u BTW betaalt tel u bij elkaar op en daarvan vraag u de BTW terug. Van de andere kant moet u BTW betalen over de inkomsten. Meestal krijgt u maandelijks een afrekening van de huurpenningen, waarop ook de BTW vermeld staat. Die geeft u dus op als inkomsten en daarover betaalt u BTW. Maar dat is maar 9%. Dus krijgt u BTW terug. De eerste keer een groot bedrag, omdat dan de aankoop van het huis erbij in zit, maar elke kwartaal ook, omdat de BTW over de kosten hoger is dan de BTW over de inkomsten.

Af en toe zelf gebruiken?
Bent u van plan zelf af en toe van uw vakantiewoning gebruik te maken?
Geef de woning dan 100% in de verhuur en huur hem zelf een enkele keer terug. Dat kost bijna niets: U betaalt de huur, maar die krijgt u ook weer bijgeboekt van de verhuurorganisatie, waarbij dan wel de provisie ingehouden wordt (meestal rond de 25%). Voorbeeld: u huurt uw eigen huis voor € 500 voor een lang weekend. U betaalt dan € 500 + schoonmaak (vaak kun je dat ook zelf doen). U krijgt dan weer € 500 – 25% provisie = € 375 als verhuur op uw rekening gestort. Zo’n weekend kost dan € 125,00. Dat is goedkoper en makkelijker dan de BTW verrekenen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 457.750 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Permanente bewoning
Permanente bewoning is niet toegestaan

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
Na 2020
Soort dak
Lessenaardak bedekt met metaal

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
116 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
565 m²
Inhoud
448 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, eco-bouw, HR-glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler

Kadastrale gegevens

HARENKARSPEL I 5260
Kadastrale kaart
Oppervlakte
565 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In recreatiepark
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Box
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Raadhuisstraat 27 Grutto

€ 457.750 v.o.n.