Tips Objectmarketing Presenteren

Tips voor een succesvolle Blikvanger

- leestijd

Wees specifiek: ‘veel licht’ is nietszeggend voor de consument

Een object bevat vaak meerdere unieke elementen. Met de Blikvanger krijgt u extra ruimte om deze onder het voetlicht te brengen. Maar wat maakt nou een goede Blikvanger? We helpen u graag op weg, zodat u meer opvalt in de zoekresultatenlijst.

In een tijd waarin zoekers vlug scannen door het grote aanbod op funda, is opvallen een pre. Een van de middelen die u daarvoor kunt inzetten is de Blikvanger: een mozaïek van drie foto’s van uw object in de zoekresultatenlijst, plus ruimte voor 69 karakters om uw belangrijkste verkoopargument uit te lichten.

Een goede Blikvanger is de ultieme teaser. U benoemt een verrassend kenmerk dat nieuwsgierig maakt om verder te kijken. Benoemt u de omgeving, een prijsverandering of juist een bijzonder kenmerk van het huis zelf? De keuze is aan u.

De (unieke) locatie

Veel Blikvanger-teksten vertellen meer over de omgeving van het object. Maar daarin is het wel verstandig om specifiek te zijn. Argumenten als ‘unieke locatie’, ‘sfeer en karakter’ of ‘prachtige omgeving’ zeggen in feite vrij weinig en zijn inmiddels niet meer zo overtuigend. Een ‘kindvriendelijke buurt’ spreekt veel meer tot de verbeelding, zeker als u een mooie gezinswoning verkoopt.

De mededeling

Vraagprijs omlaag? Een Blikvanger-tekst leent zich uitstekend om een boodschap over te brengen, bijvoorbeeld om te benadrukken wanneer een object in prijs is gedaald of als u binnenkort een open huis organiseert. Maar u zou ook extra aandacht kunnen vestigen op de bijzondere video die de zoeker niet mag missen.

Het bijzondere kenmerk

Wat maakt uw object bijzonder? Is het de bijzondere wijnkelder, de XXL-garage of moderne uitbouw met veel licht? Ook hier geldt: wees specifiek. Met alleen ‘authentieke elementen’ of ‘veel licht’ zegt u vrij weinig. Kijk eens naar de volgende voorbeelden.

  • Energieneutraal wonen
  • Masterchef gezocht
  • Met interieurarchitect verbouwd
  • Bekijk ook de video
  • Eigen bibliotheek en wijnkelder
  • Met smart living-technologie
  • Enorm dakterras met skyline
  • Eigen spa: jacuzzi en sauna

Dit zijn natuurlijk beknopte beschrijvingen, maar ze zeggen wel waar het op staat, of maken, bijvoorbeeld in het geval van ‘Masterchef gezocht’, nieuwsgierig. Hoe groot en uitgebreid zou die keuken zijn?

Geef uw Blikvanger-tekst dat beetje extra

Wat u ook doet, kies uw Blikvanger-tekst zorgvuldig en probeer weg te blijven van the usual suspects. Bedenk goed wat u precies wilt uitlichten en waarom. Durf specifiek te zijn en benadruk elementen die de potentiële doelgroep aanspreken. Zo is een energieneutraal huis een bijzonder detail dat niet van een foto af te zien is en waarmee het object zich onderscheidt van het andere aanbod. Laat het zien!