Tips Kantoor & Diensten Naamsbekendheid

Vergroot uw naamsbekendheid met een online tekoopbord

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Wat een makelaar kan leren van Carglass, Kruidvat en Hornbach

In een markt waar veel woningen zichzelf wel verkopen, is het verleidelijk om minder aandacht te besteden aan promotie. Voor uw objecten hoeft u het misschien niet te doen, maar voor uw naamsbekendheid is het wél belangrijk om voldoende zichtbaar te blijven.

Wat hebben Carglass, Kruidvat en Hornbach met elkaar gemeen? U komt hun slogan en naam vrijwel dagelijks tegen in de reclameblokken. En hoe ergerlijk u dat misschien ook vindt, hierdoor blijft hun merk top of mind bij de klant. Want zeg eerlijk, aan wie denkt u als u een sterretje in uw voorruit heeft?

Geen riedeltje, maar een tekoopbord

Een herkenbaar riedeltje heeft u misschien niet, maar als ze het vaak genoeg zien, zullen klanten uw logo wél herkennen. Hoeveel klanten zijn al niet bij u terechtgekomen omdat ze uw naam kenden van de tekoopborden in voortuinen en op gevels? Het is letterlijk uw visitekaartje, waarmee u laat zien wat u verkoopt.

Dat effect kunt u ook online bereiken. Bijvoorbeeld door een Blikvanger op funda in te zetten, waarmee uw naam en logo prominent bij uw object verschijnen in de zoekresultatenlijst. Zoekers in uw werkgebied komen u zo regelmatig online tegen. Dat gebeurt ook als u met uw bedrijfsaccount woningen gesponsord plaatst op Facebook en Instagram. Of overweeg eens via Google te adverteren, bijvoorbeeld bij mensen die zoeken op ‘Huis verkopen’ plus een woonplaats.

Slag om de klant

Misschien is het lastig om in deze markt aan uw klanten de toegevoegde waarde van een product als Blikvanger of funda Compleet te laten zien, of van een betaalde advertentie op Google en social media.

Lees ook : Leidt funda Compleet tot een hogere verkoopprijs?

Maar in een markt waar veel makelaarskantoren actief zijn en het aanbod schaars is, wilt u de makelaar zijn aan wie een potentiële klant als eerste denkt. Dit vraagt om een investering die op het eerste oog misschien overbodig lijkt, maar als uw naamsbekenheid groeit, verdient u die onderaan de streep meer dan terug.

Ook uw digitale tekoopbord op funda zetten?

Neem contact op met Ynke en haar collega’s

Ynke Hartsema Accountmanager
Stuur een e-mail Toon telefoonnummer Bel 020 5618229

Meer over dit onderwerp