De kantoorvideo: het perfecte visitekaartje

De kantoorvideo: het perfecte visitekaartje

 

Trek de aandacht met een eigen kantoorvideo

Wist u dat u uw makelaarskantoor extra kunt profileren op funda? Namelijk door te zorgen voor een goede kantoorpagina. NVM-makelaars kunnen daar een kantoorvideo voor inzetten. Dat kan lonen, want uit onze data blijkt dat kantoren met een kantoorvideo op funda gemiddeld 41% meer contactaanvragen genereren.

Kantoorpagina

Alle makelaarskantoren hebben een eigen kantoorpagina op funda. Zo kunnen huizenzoekers in een oogopslag zien wat voor vlees ze in de kuip hebben, en dus ontdekken of een makelaarskantoor wel of niet bij ze past. Dat kan natuurlijk met foto’s en tekst, maar funda biedt NVM-makelaars ook de mogelijkheid om een kantoorvideo te plaatsen. Met zo’n toevoeging kunt u direct de aandacht van de kijker trekken – en behouden, want wist u dat een boodschap in bewegend beeld vijf keer beter bijblijft dan bijvoorbeeld een lap geschreven tekst?

Wat is een kantoorvideo?

Het woord zegt het al: een video waarin een makelaarskantoor zichzelf presenteert, als aanvulling op de teksten op de profielpagina. Wie werken er, hoe kunnen zij helpen bij de verkoop van een huis, wat voegen ze toe? Met een video kunt u dit op persoonlijke wijze laten zien. U geeft uw bedrijf letterlijk een gezicht, en dat roept meer emoties op bij klanten dan een stuk tekst. ‘Met video kunt u mensen echt raken,’ zegt onze expert Barbara Frequin, die elke maand de drie beste objectvideo’s selecteert. ‘In mijn optiek kan video, meer dan andere media, inspireren, motiveren en informeren.’

Ook marketingtechnisch is video een slim middel om in te zetten. Zo blijkt uit onderzoek van funda dat makelaarskantoren met een kantoorvideo meer aanvragen krijgen voor een afspraak. Het gemiddelde aantal aanvragen is 41% hoger voor kantoren met een kantoorvideo. Bovendien zorgt video voor een betere vindbaarheid van uw kantoor via zoekmachines. Plaatst u een video op uw website, dan heeft u 50% meer kans om op de allereerste zoekresultatenpagina van Google terecht te komen. Ook organisch zoekverkeer neemt toe als u een video plaatst, met 157% zelfs.

Wat is een goede video?

1
Houd het kort
Een video moet, net als een tekst, niet te lang zijn. De ideale video duurt één tot anderhalve minuut, bij langere exemplaren haken kijkers af. De aandacht van de kijker dient volgens Frequin dan ook in de eerste drie tot vijf seconden van de video gepakt te worden. 

2
Denk aan de mobiele telefoon
Natuurlijk hebben mobiele telefoons tegenwoordig goede camera’s waar snel een filmpje mee kan worden opgenomen. Maar voor precies de goede belichting, mooie sfeerbeelden en een goede montage kan een ‘echte’ camera beter zijn. Ook belangrijk: zorg dat uw video mobile first is, want de meeste mensen kijken video’s op hun telefoon. Ondertiteling is dus ook geen gek idee, want veel video’s worden zonder geluid afgespeeld.

3

Combineer zakelijk en persoonlijk
Natuurlijk gaat het om een zakelijke video, maar een vleugje persoonlijkheid kan geen kwaad. Glimlach, kijk goed in de camera, wees professioneel en spreek in een rustig tempo. Voeg iets extra’s toe. Naast informatie over uw kantoor kunt u bijvoorbeeld ook tips geven over de verkoop van een huis, zodat kijkers direct inzien dat u verstand van zaken heeft. Ook niet geheel onbelangrijk op het persoonlijke vlak: kijkers kunnen een directe klik met u voelen. Voor zowel kopers als verkopers is dat heel belangrijk.


Meer binnen dit onderwerp