Dit waren in Q2 2019 de meestgezochte woorden op funda

 

Laat het filter ‘zoek in omschrijving’ in uw voordeel werken

Na jaren van afwezigheid is een onder consumenten geliefd zoekfilter weer terug. Er kan weer gezocht worden op specifieke woorden die in een objectomschrijving voorkomen. Niet alleen handig voor de gebruiker, maar ook voor u als makelaar.

Met het filter ‘zoek in omschrijving’ kan de gebruiker zoeken op een specifiek woord dat niet in de lijst met filters voorkomt, zoals loft of kangoeroewoning. In de toekomst moet het mogelijk zijn om op een combinatie van zoekwoorden te zoeken, zoals ‘gerenoveerd, lift, loft’. Zo kan de gebruiker nóg gerichter zoeken.

Deze zoekfunctie is niet helemaal nieuw. Vóór het redesign van funda in 2015 was het ook mogelijk om op een specifiek woord te zoeken. De functie verdween met de komst van het nieuwe ontwerp, maar is op veelvuldig verzoek van gebruikers weer teruggekomen.

De meestgezochte woorden

Hoe een gebruiker zoekt op funda, is natuurlijk de hamvraag. Als u goed inzicht heeft in de zoeker en zijn behoefte aan de de hand van zijn zoektocht, kunt u uw dienstverlening aanscherpen en uw aanbod beter laten aansluiten op deze behoefte. Met deze top 15 komt u een stukje dichter bij het antwoord op de bovengenoemde hamvraag.

Het gebruik van de top 15 levert u niet alleen goede leads op, het kan ook zijn dat u nog sneller verkoopt

De top 15 van meestgezochte woorden

begane grond
vrijstaand
nieuw
loft
bungalow
hoekhuis
gelijkvloers
extra grond
klus
eiland
paard
dubbele bewoning
erfpacht
levensloopbestendig
woonboot

Beter gevonden

Nu u weet op welke woorden er gezocht wordt, kunt u bovenstaande termen – mits van toepassing, natuurlijk – gebruiken in de objectomschrijvingen van de woningen die u verkoopt. Zo wordt uw object beter gevonden door zoekers met specifieke wensen. Dat levert u niet alleen goede leads op, maar als het object ook nog eens aan de wens van de gebruiker voldoet, kan het zomaar zijn dat u nog sneller verkoopt.

Meer binnen dit onderwerp