funda Facts Q1 2019

 

Dit zijn de populairste regio’s, grootste stijgers en grootste dalers

Winterdip of niet, het eerste kwartaal van 2019 was gezien de statistieken geen reden om op zoek te gaan naar een huisje in een zonovergoten oord. Het gemiddeld aantal bezoeken per maand op funda groeide door naar 51 miljoen. Waar zocht de bezoeker?

Grootste daler toch terug in top 3

Verrassend voor eind 2018 was het verdwijnen van Amsterdam uit het lijstje van de drie populairste regio’s. Opvallend is dat de hoofdstad nu weer terug is, zij het op een derde plek. Daarmee valt de Zaanstreek uit het lijstje. Tegelijkertijd blijft Amsterdam voor het zesde kwartaal op rij ook nummer 1 in de lijst van grootste dalers.

Waar willen mensen wonen en waar niet?

Huizenzoekers blijven in het eerste kwartaal de stad Groningen en omstreken het interessantst vinden. En nog steeds populair onder zoekers op de woningmarkt is Zuid-Kennemerland (nummer 2, net boven Amsterdam), waar steeds meer woningzoekende hoofdstedelingen naar uitwijken.

Groningen heeft weliswaar die nummer 1-positie, maar daar daalt het bezoekersaantal relatief snel, waardoor Groningen en omstreken de tweede plek inneemt op het lijstje grootste dalers, vlak onder Amsterdam. Een bekende op nummer 3 in die lijst is Delft en omstreken. Voor het derde kwartaal op rij vinden bezoekers deze regio steeds minder aantrekkelijk.

Hoe zit het met de grootste stijgers?

De gehele top 3 grootste stijgers bestaat dit kwartaal uit nieuwkomers. Het Gelderse Ruurlo Eibergen – niet ver van de grens met Duitsland – stoot Lelystad van de nummer 1-positie. Noordwest-Friesland moet plaatsmaken voor Doetinchem en omstreken (plek 2). Grootegast en omstreken redt met een derde plek de eer van de provincie Groningen, dat vorig kwartaal in de top 3 stond met de regio Zuidoost-Groningen.

funda Facts Q1 2019

Meer binnen dit onderwerp