funda Facts Q1 2020

 

Welke regio’s genieten populariteit?

Waar willen Nederlanders het liefst wonen? Elk kwartaal zetten we de voorkeuren van huizenzoekers op het rij. Sommige regio’s blijven onverminderd populair, andere zijn juist iets minder in trek. Leest u mee?

Meten is weten. Daarom brengt funda iedere drie maanden in kaart welke regio’s het populairst zijn onder huizenzoekers op funda. Dat doen we door te registreren hoe vaak koopwoningen gemiddeld per dag worden bekeken. U krijgt van ons de drie populairste regio’s, de drie grootste stijgers én de drie grootste dalers.

Populairste regio’s Q1 2020

In het nieuwe jaar zien we dat er eigenlijk weinig is veranderd ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019. De stad Groningen blijft namelijk de lijst aanvoeren; kennelijk gaat er voor funda-bezoekers nog altijd weinig boven Groningen. Ook de nummer 2 en 3 zijn niet verrassend: Zuid-Kennemerland met daaronder de Zaanstreek.

Grootste dalers

Op het gebied van regio’s die minder in trek zijn is er wél nieuws. Wat onveranderd blijft: Amsterdam is nog altijd de grootste daler. Maar daarna constateren we een opvallende nieuwkomer: Almere maakt zijn debuut op de tweede plaats. Tot slot is er een oude bekende terug: na twee kwartalen zien we Den Haag terug in de top 3, op de derde plaats.

Grootste stijgers

Onder de stijgers zien we dat de noordelijke regio’s hoogtij vieren. Op nummer 1 staat Slochteren e.o., nummer 2 is de regio Den Helder-Texel. Kennelijk blijft een Waddeneiland dus in trek als woonplaats. Nummer 3 wordt ingevuld door Oost-Friesland.

Geïnteresseerd in het complete kwartaaloverzicht, inclusief tabellen, grafieken en een vergelijking met de kwartalen van vorig jaar? Hieronder kunt u het downloaden.

Download funda Facts Q1 2020

Meer binnen dit onderwerp