funda Facts Q3 2019

 

Wat gaat er boven Groningen?

De herfst is officieel gearriveerd en dus is het tijd voor een terugblik op de dalers en stijgers van de zomer van 2019. Benieuwd welke nieuwe regio relatief het sterkst in populariteit toenam? En of Amsterdam nog steeds de lijst met dalers aanvoert?

Populairste plekken om te wonen

Er gaat niets boven Groningen, zo stelt de noordelijke provincie zelf met trots. Woningzoekend Nederland beaamt dat opnieuw: Groningen bekleedt voor het vierde achtereenvolgende kwartaal de hoogste positie van de lijst van populairste regio’s. De Zaanstreek en Zuid-Kennemerland blijven een populaire bestemming voor hoofdstedelijke bewoners op zoek naar wat meer ruimte.

Steeds minder populair

Beperkte beschikbaarheid en hoge prijzen maken dat Amsterdam nu op de kop af twee jaar de regio is die het sterkst in populariteit afneemt. Den Haag is van de tweede positie verdwenen en heeft plaats gemaakt voor Zuid-Kennemerland. Opvallend, omdat deze regio ook nog steeds als populaire woonregio uit de bus komt. De Zaanstreek sluit de top 3 van regio’s die dalen in populariteit af.

Steeds populairder

We hebben een nieuwe entree in de lijst met stijgende regio’s. Den Helder Texel spreekt steeds meer woningzoekers tot de verbeelding, en dat maakt dat de regio vanuit het niets op de koppositie terecht is gekomen. Het noorden van Nederland is sowieso goed vertegenwoordigd, want Oost-Friesland en Slochteren e.o. volgen in het kielzog van Den Helder Texel.

Het volledige overzicht

Download het complete kwartaaloverzicht voor een terugblik op het derde kwartaal van 2019, inclusief handige tabellen, grafieken en een vergelijking met voorgaande kwartalen.

Download funda Facts Q3 2019

Meer binnen dit onderwerp