funda Facts Q4 2019

 

In welke regio's woont Nederland het liefst?

Het laatste kwartaal van 2019 ligt achter ons en dat betekent dat we weer kersverse funda Facts voor u hebben. Benieuwd welke regio het sterkst groeide in populariteit? En welke juist daalde op de lijst?

De populairste plekken om te wonen

En de winnaar is, voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal ... Groningen! Dit is de plek waar woningzoekend Nederland het vaakst kijkt naar woningen. Ook de rest van de top drie is geen grote verrassing: Zuid-Kennemerland en de Zaanstreek blijven onverminderd populair, waarschijnlijk vanwege hun ligging dicht bij Amsterdam.

Minder populair

Over de hoofdstad gesproken: ook deze regio is inmiddels een bekende bij de funda facts. Niet in positieve zin, want voor het negende kwartaal op rij zakt Amsterdam het sterkst in populariteit. En hoewel de Zaanstreek en Zuid-Kennemerland nog altijd tot de drie populairste woonregio’s behoren, maken ze óók deel uit van de top 3-dalers.

Gestegen in populariteit

Klinkt het idee van wonen op een Waddeneiland u goed in de oren? Veel woningzoekers in ieder geval wel: Den Helder Texel is voor het tweede kwartaal op rij de regio die het meest is gestegen qua populariteit. Daarnaast blijkt ook de omgeving van Groningen – namelijk Noordoost-Groningen – te stijgen; deze regio staat op plek 2. De top 3 wordt afgemaakt door een oude bekende van vorig kwartaal: Slochteren en omgeving.

Het volledige overzicht

U kunt het complete kwartaaloverzicht, inclusief tabellen, grafieken en een vergelijking met de andere kwartalen van vorig jaar inzien door het hier te downloaden.

Download funda Facts Q4 2019

Meer binnen dit onderwerp