• Verkocht

Headyk 51 9035 VE Dronryp Buitengebied Dronryp

Uitgelichte kenmerken

  • 50 m² wonen
  • 250 m² perceel
  • 1 slaapkamer
€ 85.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 augustus 2022
Verkoopdatum
14 oktober 2022
Looptijd
7 weken

Omschrijving

DE INSCHRIJVINGSPROCEDURE IS GESLOTEN. U KUNT GEEN BOD MEER UITBRENGEN OP DEZE WONING.

Zeer bijzonder, uniek object, direct gelegen langs het Van Harinxmakanaal, op de hoek met de Bolswardertrekvaart. Het huis is alleen over water bereikbaar (dus niet over land!). Bezichtigingen zijn derhalve niet mogelijk.

De woning is rond 1855 gebouwd als brugwachterswoning, tegelijk met de klapbrug over de Harlinger trekvaart, later het Van Harinxmakanaal. Het oude jaagpad langs de Bolswardervaart is nog zichtbaar, met aan de ene kant de Bolswardervaart en aan de andere kant van het pad de Ringsloot.

Het huis is in slechte staat van onderhoud maar staat op een zeer inspirerende locatie, zonder nutsvoorzieningen, dus zonder drinkwater, gas of elektriciteit. De bestemming is permanente bewoning maar dagrecreatie (dus niet overnachten) is ook toegestaan.

Begane grond:
Entree aan de zijkant. Halletje met trapopgang. Woonkamer (kamer-en-suite) met in de kamer aan de kanaalzijde een verzonken keukentje met een spoelbakje. Aangebouwd is, naast de entree, een toilet. Aangezien er geen stromend water is moet er doorgespoeld worden met een emmer buitenwater. Er is een oude regenwaterput aanwezig.

Verdieping:
Open ruimte met aan de zuidzijde een loggia.

Info:
Energielabel G. Gebruiksoppervlak wonen ca. 50 m2. Inhoud ca. 265 m3. Eigen grond 250 m2. Geen nutsvoorzieningen. Niet bereikbaar over land. Slechte staat van onderhoud. Tuin rondom. Eigenaren hebben ingetekend voor de aanleg van glasvezelkabel.

Een prachtige locatie om heerlijk tot rust te komen, wat te lezen of schilderen of gewoon lekker te luieren.

Verkoopprocedure
De woning wordt verkocht door middel van een inschrijfprocedure. De vraagprijs/bieden vanaf prijs is € 85.000 KK. U kunt een bod uitbrengen door het sturen van een email naar ons kantoor. De sluitingsdatum voor het uitbrengen van een bod is 19 september 2022. Vermeld bij uw bod duidelijk uw voorwaarden (bijv. voorbehoud financiering en/of een eventuele bouwtechnische keuring alsmede de hoogte van het te financieren bedrag). De periode voor het voorbehoud zal voor een bouwtechnische keuring maximaal 2 weken en voor het verkrijgen van een hypotheek/financiering maximaal 6 weken zijn, vanaf het moment van mondelinge overeenstemming.
Verder dient de koper een waarborgsom te storten of bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom bij de notaris binnen 1 week na het verstrijken van de door de koper gestelde ontbindende voorwaarden of binnen 3 weken na de mondelinge overeenkomst.
Alle binnengekomen biedingen zullen met de verkoper worden besproken en de verkoper bepaalt aan welke bieder de woning wordt gegund of met welke bieder verder wordt onderhandeld.

De volgende extra clausules zullen worden opgenomen in de koopovereenkomst woning (model 2021):
Asbestclausule.
Gezien de leeftijd van de onroerende zaak kunnen er asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. In het geval deze worden verwijderd, dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Ouderdomsclausule. ‘As is, where is’ clausule.
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (woning met aan- en bijgebouwen) meer dan 100 jaar oud is en dat de onroerende zaak volledig gerenoveerd moet worden. Gezien het feit dat de onroerende zaak gerenoveerd moet worden wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken. Hieronder vallen eveneens zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften c.q. bouwvergunningen c.q. bestemmingsplanbepalingen e.d.. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om de modeltekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de feitelijke eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak “as is, where is”. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Notariskeuze.
Indien koper kiest voor een notariskantoor dat ligt op een afstand van meer dan 15 kilometer van het adres
van het verkochte pand, behoudt verkoper zich het recht voor om bij volmacht op te treden. De kosten die
alsdan door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor deze volmachtverlening zullen voor rekening
van koper komen; een en ander behoudens de kosten verbonden aan de legalisatie van de handtekening van
verkoper onder de volmacht, deze zullen voor rekening van verkoper komen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 85.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 1.700
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1855
Specifiek
Kluswoning en sloopwoning
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
50 m²
Overige inpandige ruimte
21 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
3 m²
Externe bergruimte
2 m²
Perceel
250 m²
Inhoud
265 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 apart toilet
Aantal woonlagen
1 woonlaag en een zolder
Voorzieningen
Rookkanaal

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Geen verwarming

Kadastrale gegevens

DRONRIJP F 496
Kadastrale kaart
Oppervlakte
250 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan vaarwater, buiten bebouwde kom en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Struiksma Makelaars Sneek

Bel 0515-418282

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.