• Verkocht

Achterstraat 1 6668 AA Randwijk Buitengebied Randwijk

Uitgelichte kenmerken

  • 110 m² wonen
  • 15.125 m² perceel
  • 5 slaapkamers
€ 695.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
14 augustus 2021
Verkoopdatum
14 september 2021
Looptijd
4 weken

Omschrijving

Achterstraat 1, 6668 AA Randwijk

Dit is wat je noemt een droomplek om te wonen! Schitterend gelegen aan de voet van de Randwijkse Rijndijk met een fenomenaal zicht over de prachtige uiterwaarden richting Wageningen.

Op deze unieke landelijke locatie in het buitengebied is een vrijstaande woning met stal, bijgebouwen en weiland gesitueerd op een zeer royaal perceel van maar liefst 15.125 m². Deze prachtig gelegen woning is eenvoudig van opzet en zoekt bij uitstek iemand die de handen uit de mouwen wil (laten) steken om de woning te transformeren naar de eisen van de huidige tijd, of zelfs een volledig nieuwe vrijstaande woning wil gaan realiseren op deze heerlijke plek. Het perceel heeft absoluut volop mogelijkheden om naar eigen wens een geweldige woning op een bijzonder fraaie woonlocatie te (ver)bouwen en biedt volop mogelijkheden voor tal van combinaties van wonen en werken maar uiteraard ook voor een uitzonderlijk gezinsleven midden in het groen van de natuur met al haar flora en fauna.

DE HEERLIJK VRIJE LIGGING
De eyecatcher van dit perceel is absoluut de geweldige locatie. De woning is heerlijk vrij gelegen en heeft vanaf de dijk een geweldig mooi uitzicht over het groene weidse landschap, de uitgestrekte uiterwaarden, de rivier en aan de overkant daarvan Wageningen en de bossen. De plek om in alle rust en privacy te genieten van de natuur om u heen.

HET WOONHUIS
De woning is gebouwd in 1950, heeft een woonoppervlakte van ca. 110 m² en een bouwkundige inhoud van ca.
1.042 m³. De begane grond van de woning beschikt over een centrale hal, eenvoudige badkamer met wastafel, douche en toilet, gesloten keuken voorzien van een eenvoudig keukenblok, vaste kasten, gaskachel en toegang tot de kelder, de woonkamer is voorzien van een vaste kast en een gaskachel, de slaapkamer is voorzien van een vaste kast. Vanuit de keuken en woonkamer is er toegang tot de tweede hal met trapopgang naar de eerste verdieping. Op de verdieping zijn vanaf de overloop vier slaapkamers bereikbaar waarvan drie voorzien van een vaste kast.

Vanuit de centrale hal op de begane grond is de grote stal voorzien van staldeuren aan de achterzijde bereikbaar. Vanuit de stal tevens toegang tot de hooizolder.

HET BUITENLEVEN
De overweldigende grootte van het perceel maakt dat je hier kunt leven als een heer (of dame) op je eigen landgoed.
De ruime oprit langs de woning loopt door naar de kapschuur verder op het perceel en heeft meer dan voldoende ruimte voor het parkeren van diverse auto's. Op het perceel zijn twee bijgebouwen aanwezig met tal van mogelijkheden voor hobby en-/of werk, daarachter is een groot weiland gelegen, waar momenteel wordt gegraasd door gezellige bonte schapen.

RANDWIJK EN OMGEVING
Randwijk is een klein dorp gelegen aan de voet van de Rijndijk in de prachtige Betuwe, dat wordt gekenmerkt door de vele fruitbomen en fruittelers, een 's zomers rondje fietsen over de dijk is een lust voor het oog. Nabij gelegen plaatsen zijn Heteren met een supermarkt op ca. 6 autominuten en ca. 11 fietsminuten, Zetten en Opheusden. Wageningen bereikt u tevens in enkele minuten, weliswaar met de pont (Lexkesveer op ca. 7 fietsminuten). Randwijk heeft een basisschool, maar geen centrum met een diversiteit aan winkels, hiervoor kunt u terecht in Zetten op ca. 7 autominuten rijden. De snelwegen A50 en A15 zijn op korte afstand gelegen.

BESTEMMINGSPLAN
Locatie is gesitueerd in bestemmingsplan "Buitengebied Overbetuwe" vastgesteld in 2014. Op bijgevoegde afbeelding is de bestemmingsplankaart zichtbaar met rood omlijnd perceel Heteren E 750.
De regels van het geldende bestemmingsplan zijn:
- Het perceel aan de Achterstraat 1 in Randwijk ligt in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Overbetuwe’. Het perceel heeft hierin de enkelbestemming ‘Wonen’. Het perceel heeft verder de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologische verwachting 1’ en ‘Waterstaat – Waterkering’.
- Op de gronden aangewezen als ‘Wonen’ is vervangende nieuwbouw van de woning onder voorwaarden mogelijk.
- De bouwregels waaraan vervangende nieuwbouw van de woning moet voldoen, zijn terug te vinden artikel 27.2.1 en 27.2.5.
-In artikel 44 staan de algemene bouwregels waaraan vervangende nieuwbouw van de woning moet voldoen.
- Een aandachtspunt is de dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’. Vanwege deze bestemming is het bouwen van bouwwerken en gebouwen alleen toegestaan als het Waterschap Rivierenland positief adviseert over het bouwplan.
- Vanwege de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologische verwachting 1’ kan het zijn dat de initiatiefnemer een archeologisch onderzoek moet laten uitvoeren. Eén en ander zal afhangen van de oppervlakte en diepte van de grondwerkzaamheden voor vervangende nieuwbouw van de woning.

Wat is een aandachtspunt?
Het perceel aan de Achterstraat 1 in Randwijk ligt in de beschermingszone van de dijk. Dit betekent dat u, naast een omgevingsvergunning, ook nog een Watervergunning moet aanvragen of een melding moet doen.
Het Waterschap Rivierenland kan u hierover informeren.

Bestemmingsplan is in te zien op en daar zijn ook de betreffende bestemmingsplanregels in te zien. Tevens wordt verwezen naar de Gemeente Overbetuwe voor vragen over de bestemming en mogelijkheden.

BIJZONDERHEDEN
- Unieke, prachtige ligging, aan de voet van de Rijndijk;
- Mogelijkheid tot het (laten) bouwen van een volledig nieuwe woning of (laten) aanpassen aan de eisen van de huidige tijd;
- Wonen en slapen op de begane grond behoort tot de vele mogelijkheden;
- Op steenworp afstand van de schitterende uiterwaarden met al zijn groen en mooie vergezichten;
- Op fietsafstand van het centrum van Wageningen gelegen. Circa 3,3 km via veerpont Lexkesveer;
- Uitvalswegen naar A50 en A15 in de nabijheid gelegen.

Extra clausules
De navolgende clausules zullen worden opgenomen in de koopovereenkomst:

Artikel …….. Asbest:
Aan koper is bekend dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt.
In de onroerende zaak zijn asbesthoudende stoffen/materialen
aanwezig. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en
voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft.
Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien.
In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper.
Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Artikel …… Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak oorspronkelijk gebouwd is in 1950, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Artikel …… Koper vrijwaart verkoper voor gebreken
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.

Artikel …… Bouwtechnische keuring
Koper is in de gelegenheid gesteld om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Deze bouwtechnische keuring heeft in aanwezigheid van koper plaatsgevonden op …………….. 2021 en is uitgevoerd door …..………………………. te ………….. De koper heeft een exemplaar van het hiervan opgemaakte inspectierapport ontvangen en is met de inhoud daarvan volledig bekend.

Artikel …… Bekendheid overschrijving nutsvoorzieningen
Koper en verkoper zijn het navolgende overeengekomen en/of bekend:
Koper en verkoper zijn beiden zelf verantwoordelijk voor het zorgdragen van het aansluiten en/of het overschrijven van nutsvoorzieningen.

Artikel ….. Meetinstructies
De oppervlakte van de woning is opgemeten aan de hand van de (BBMI) Meetinstructie. Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruikersoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De oppervlakte is een indicatie en de juistheid ervan wordt niet gegarandeerd. Koper is in de gelegenheid gesteld de woning en
het perceel na te meten.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 695.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.318
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
110 m²
Overige inpandige ruimte
177 m²
Externe bergruimte
59 m²
Perceel
15.125 m²
Inhoud
1.042 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Verwarming
Gaskachels
Warm water
Geiser

Kadastrale gegevens

HETEREN E 750
Kadastrale kaart
Oppervlakte
15.125 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Isolatie
Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.