vraag & antwoord

Je huis plaatsen op funda, hoe doe je dat?


Met funda kies je voor een verkoop die bij jou past

Klaar om je huis te verkopen? Bij funda ben je aan het juiste adres. Dankzij onze miljoenen bezoekers per maand biedt een plaatsing op funda jou de beste kans om een koper te vinden. Een makelaar weet precies hoe je funda optimaal inzet. Je huis op funda plaatsen kan dan ook alleen via een makelaar. Samen bepalen jullie een verkoopstrategie op basis van jouw wensen.

Je huis verkopen is niet bepaald een dagelijkse bezigheid. En dan heb je misschien ook nog specifieke wensen voor de verkoop. Is er haast bij of wil je juist de tijd nemen? Vind je het belangrijk dat de verkoper helemaal verliefd is op jouw huis of ga je gewoon voor het hoogste bod? Kortom, je woning verkopen is meer dan je woning online zetten. Een verkoopmakelaar adviseert je over de verkoopstrategie die het beste voor jou werkt, helpt je bij de verkoop én plaatst je woning op funda op een manier die daarbij past.

Goed om te weten: uit onderzoek blijkt dat woningen die op funda staan over het algemeen 2,8% meer opleveren dan woningen die niet op funda worden geplaatst.

tip  Ga goed voorbereid van start. Verdiep je verder in het verkoopproces

Jouw huis op funda: funda Basis vs. funda Compleet

Samen met jouw makelaar kijk je naar de mogelijkheden om je huis te presenteren en te promoten op funda. Funda Basis is de goedkoopste en simpelste optie.

Wil je een uitgebreidere presentatie? Dan is er funda Compleet, waarbij het mogelijk is om een plattegrond, 360 graden foto’s, een video en een 3D-tour toe te voegen. Hierdoor krijgen kopers een vollediger beeld van jouw woning en heb je meer kans op serieuzere kijkers. Bovendien verschijnt je woning met funda Compleet hoger in de zoekresultatenlijst op funda.

Of ga je voor funda Premium?

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor funda Premium, het meest uitgebreide pakket dat beschikbaar is. Premium combineert funda's meest populaire producten: Funda Compleet en Blikvanger. Het belangrijkste verschil tussen funda Premium en Compleet is dat je bij Premium direct een Blikvanger kunt plaatsen. Hierdoor is jouw huis vanaf het allereerste moment optimaal zichtbaar.

Bijhouden hoe je huis presteert

Zodra je makelaar jouw huis op funda heeft geplaatst, kun je zelf de statistieken bijhouden, zo vaak je wilt. Op die manier kun je de interesse voor jouw woning peilen. Dat doe je door je huis aan je funda-account te koppelen. Heb je nog geen funda-account? Maak er dan snel een aan.

  1. Ga naar jouw huis op funda en scrol naar de onderkant van de pagina. Daar vind je de knop ‘Ik verkoop dit huis’.
  2. Als je hierop klikt, kun je een koppelverzoek naar je makelaar sturen.
  3. Zodra hij jou bevestigt als verkoper, kun je via ‘Verkoopstatistieken’ in je funda-account de realtimestatistieken van je huis bekijken.
  4. Wil je automatisch op de hoogte blijven van je statistieken? Stel in hoe vaak je een update wilt ontvangen over jouw huis.

Laat je huis extra opvallen op funda

Je makelaar en jij houden samen de statistieken in de gaten. Wil je meer opvallen in de zoekresultatenlijst? Dan kan het slim zijn om een van de twee promotiemiddelen van funda in te schakelen. Met een Toppositie staat jouw huis een week of maand lang bovenaan in de zoekresultatenlijst. Is jouw huis klaar voor een miljoenenpubliek? Met Woning in beeld staat jouw huis op de homepage van funda. Ontdek alle mogelijkheden om jouw huis extra te promoten op funda.

Meer vragen en antwoorden

Doe je voordeel met onze antwoorden op jouw vragen

Je huis verkopen kun je zelf doen. Houd er wel rekening mee dat het plannen van bezichtigingen en kijkers rondleiden veel tijd kost, zeker als er veel interesse is voor je huis. Kun je dit combineren met werk en gezin? Ook is het belangrijk om je goed te verdiepen in je rechten en plichten als verkoper. Bijvoorbeeld de informatie en documenten die je verplicht bent te delen. Twijfel je of je voldoende (juridische) kennis hebt om alle risico’s uit te sluiten? Veel makelaars bieden de optie om een deel van de verkoop uit te besteden en een deel zelf te doen.
Alleen een makelaar kan een huis op funda plaatsen, omdat hij de informatie kan waarborgen. Hij kent de vierkante meters, de prijzen en weet wat ervoor nodig is om tot een duidelijke omschrijving en foto’s te komen.
Een makelaar kijkt samen met jou naar manieren om het huis zo goed mogelijk te publiceren. Elk huis vraagt om een andere aanpak. Samen kiezen jullie tussen funda Basis, funda Compleet of funda Premium. Wil je er een schepje bovenop doen en extra opvallen boven de lijst van zoekresultaten? Kies dan voor Toppositie.
Funda heeft twee verschillende promotiemiddelen: Toppositie en Woning in Beeld. Samen met jouw makelaar kun je kijken welk middel het best bij jouw huis past. Ga je voor de plek bovenaan in de zoekresultatenlijst of wil je op de homepage?
Meer vragen

Is jouw woning klaar om gevonden te worden?

Woningen die op funda zijn geplaatst leveren over het algemeen 2,8% meer op dan woningen die niet op funda staan. Je kiest samen met je makelaar een pakket voor jouw woning. Ga je voor een basic presentatie met funda Basis, een complete plaatsing met funda Compleet of ga je voor de een optimale presentatie en zichtbaarheid funda Premium?