het Beste van Twee Werelden

Capelle aan den IJssel Bouw gestart
Van € 1.345.000 tot € 1.499.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 6 (geen beschikbaar)

Project het Beste van Twee Werelden

LAATSTE WONING! De bouw is in volle gang. De woningen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

Deze mooie semi vrijstaande woning (type C) ligt centraal op de locatie, direct aan het brede water met zicht op de bosschages die langs de golfbaan staan.
Vanuit de woning en de tuin is er sprake van een vrij zicht over het brede water langs de golfbaan en de achtertuinen van de woningen aan de ’s-Gravenweg. Voor het laatste type zijn vanuit de bouw reeds diverse opties gekozen waaronder 2 dakkapellen. De huidige meerwerkprijs van type C is € 15.490,-. De huidige aanneemsom van type C zal met BDB index vanaf maart 2022 verhoogd worden.

Algemeen:
Uniek project op een zeer unieke plek!

Stelt u zich eens voor....wonen op een toplocatie aan de fameuze 's-Gravenweg in een vrijstaande villa op eigen grond. Het betreft de locatie waar de voormalige Johannahoeve gevestigd was. Hier worden zes vrijstaande woningen gebouwd. 
De vorm en de sfeer van een statig boerenerf wordt benadrukt door de ruime opzet en de architectuur die de oorspronkelijke opzet van een boerderij met koetshuizen en bijgebouwen gebruikt als referentie. Er is veel ruimte tussen de naast elkaar gelegen woningen voor het parkeren van de auto’s buiten beeld. Een gezamenlijk erf ligt aan de voorzijde van de woningen, terwijl de achterzijde ruime tuinen biedt.

Elke woning heeft zijn eigen dak- en funderingsconstructie die twee aan twee naast elkaar worden geplaatst om een mooi ensemble te creëren. Gescheiden, maar in beeld gekoppeld.

Door het gemeenschappelijke erf en de beperkte bebouwing blijft er op de locatie veel ruimte over rondom de woningen. Dit levert voor zowel de uitstraling naar de omgeving als voor de woningen zelf een hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit op. Deze sluit goed aan op de beoogde sfeer en uitstraling langs de ’s-Gravenweg. Van de bestaande bomen en beplantingen wordt zoveel mogelijk behouden. Er zal daarnaast veel nieuwe beplanting langs de oevers (knotwilgen) en voor de woningen op de erven (lei-lindes en fruitbomen) worden aangelegd.

De architectuur van de woningen is landelijk en luxe met een hoogwaardige uitstraling: het refereert aan de oorspronkelijke kapvormen, gebouwvormen, nokhoogtes, dakhellingen en bouwhoogtes. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen in de gevels en de daken. Het plan streeft naar een hoge mate van duurzaamheid, onderhoudsvrije materialen en energiezuinigheid.

Er zijn verschillende opties uitgewerkt voor de villa's. De woningen worden op dit moment als maximale variant van circa 191m2 tot en met 208m2 aangeboden en kunnen intern verder naar wens worden uitgevoerd en afgewerkt. Het verkleinen van de villa's is tevens één van de mogelijkheden alsmede het realiseren van een kantoor aan huis (met eigen entree), kangoeroewoning, levensloopbestendige woning, etc. Het behoort allen tot de mogelijkheden.

Met deze nieuwe ontwikkeling en woningen wordt het beeld van de oude hoeve en de terreinen eromheen min of meer in ere hersteld. Vanaf de ‘s-Gravenweg is het beeld vertrouwd. Het refereert aan herinneringen en de historie van de oude Johannahoeve, terwijl de woonbeleving voor toekomstige bewoners eigentijds is en specifiek gericht op de persoonlijke wensen, prachtige omgeving en de kwaliteiten van de plek.

De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project en de verschillende woningtypen. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Foto's

Omgeving

De ’s-Gravenweg strekt zich ruim 10 kilometer uit tussen de Hoflaan in Rotterdam Kralingen en de bocht van de Hollandsche IJssel bij Kortenoord. Ten oosten van het midden van deze lange weg ligt de locatie van deze ontwikkeling. Tot medio 2018 bevond zich hier de karakteristieke, in Saksische stijl opgetrokken Johannahoeve. Kenmerkend voor dit gedeelte van de weg is het vele groen. Knotwilgen en vele andere boomsoorten sieren de oevers van de slootjes, die de kavels van de weg scheiden.

“De ’s-Gravenweg vormt een directe verbinding met Rotterdam.”

De watergang aan de achterzijde van de locatie grenst aan het terrein van Golfclub Capelle. Deze lommerrijke 18-holes baan met A-status versterkt het groene karakter van de directe omgeving. Dat geldt ook voor de diverse andere nabijgelegen sport- en recreatievoorzieningen, zoals de Sparta Jeu de Boules en Cricket Club, de Capelse manege, de volkstuintjes en het Schollebos. Allemaal op een kwartiertje lopen of vijf minuten fietsen.

Behalve de rust en het groen zijn ook de andere genoegens des levens binnen handbereik. Op korte afstand van de ’s-Gravenweg liggen diverse horecavoorzieningen variërend van sterrenrestaurants, zoals Perceel, een wijnbar, het gerestaureerde herberg Restaurant De Rode Leeuw (anno 1735) en een pannenkoekenhuis. Ook winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn niet ver weg. De bereikbaarheid van de locatie is, ondanks de landelijke ligging, optimaal. De ’s-Gravenweg zelf vormt een directe verbinding met Rotterdam, de parallel lopende N219 brengt u in 10 autominuten naar de A16 in het westen en de A20 in het oosten.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop maart 2022
Start bouw april 2023
Verwachte oplevering september 2024

Woningtypen

In dit project worden 6 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

het Beste van Twee Werelden

Van € 1.345.000 tot € 1.499.000 v.o.n.