Doonheide II

Gemert Verkoop gestart
Van € 164.000 tot € 589.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 69 (15 beschikbaar)
  • Wonen 83 tot 137 m²
  • Aantal kamers 1 tot 6
  • Perceel 91 tot 995 m²

Project Doonheide II

Met Doonheide II wordt een hoogwaardige leefomgeving gecreëerd. Een plek waar comfort, duurzaamheid, groen, rust en levendigheid in balans zijn.

Er worden 288 woningen gerealiseerd op de hoek van de Doonheide en Boekelseweg.
Fase 1A van het project omvat 37 koopwoningen en 6 zelfbouwkavels. De wijk bestaat uit 2 deelgebieden: 'De Lebber' en 'De Kampen'.
Fase 1B van het project omvat 22 koopwoningen en 10 zelfbouwkavels.

Kenmerkend voor de wijk is de groene en bijzonder ruimtelijke opzet. De woningen gaan naadloos op in de landelijke omgeving van Gemert – ondanks het eigentijdse karakter.

Kiezen tussen het gemak van het dorpse centrum en de rust en ruimte van het buitenleven hoeft hier niet: het komt samen in Doonheide II. Met deelgebieden de Lebber en de Kampen wordt een brede en gevarieerde doelgroep aangesproken: zowel (jonge) gezinnen als senioren kunnen hier terecht.

Als toekomstgerichte nieuwbouwwijk kent Doonheide II de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Denk hierbij aan zonnepanelen, hoogwaardige isolatie, warmtepompen en gebruik van bodemwarmte. Als vanzelfsprekend is de wijk gasloos. Elektrische mobiliteit wordt gestimuleerd met laadfaciliteiten.

Met de komst van Doonheide II wordt de ecologie in de omgeving versterkt. Met een overvloed aan gras- en groenstroken, wadi’s, waterpartijen, haagjes die voor beschutting zorgen en gezellige stadstuintjes, is de natuur altijd dichtbij. Het natuurzone rondom het Gemertse beekje ‘Peelsche Loop’ is aangemerkt als een zogenaamde ecologische verbindingszone. Deze zone vormt een rode draad voor Doonheide II.

Auto’s worden geparkeerd in zogenaamde parkeerkoffers, zodat deze aan het straatbeeld worden onttrokken. De gehele wijk is verkeersluw ingericht en daardoor bijzonder veilig. Terwijl de kinderen spelen ontmoeten volwassenen elkaar op een van de vele bankjes of picknicktafels. Wandel- en fietspaden liggen als een net door de wijk en verbinden deze met omliggende wijken, het centrum en het buitengebied.

Inspiratie voor deelgebied De Lebber? De boerderij. Een landelijke uitstraling, kenmerkende hagen, ingetogen kleuren, veel gebruik van hout en stucwerk en volop oog voordetail: het gevoel van rust en vrijheid overheerst hier. Dat betekent ook dat traditionele en moderne architectuur elkaar speels afwisselen. Zoals de naam al doet vermoeden bepaalt groenzone De Lebber de structuur.

Deelgebied de Kampen heeft een uitgesproken dorps karakter. De woningen zijn gepositioneerd rondom diverse scheggen: prettige groene verblijfsplekken die alle ruimte bieden aan biodiversiteit en wateropvang. Deze scheggen vormen de verbinding vormen tussen de wijk en het omringende landschap. De architectuur van De Kampen kenmerkt zich door strakke lijnen die elkaar speels afwisselen, gebruik van warme, aardse materialen en tinten, gecombineerd met antracietkleurige kappen.

Foto's

Omgeving

Parkachtig wonen in het beste van twee werelden.

In Doonheide II ontmoet het beste van twee werelden elkaar. Aan de ene zijde het sfeervolle centrum van Gemert en aan de andere zijde het uitgestrekte buitengebied.

Doonheide II mag met recht een groene wijk worden genoemd. Met het continueren van “De Lebber” als groene as door de nieuwe woonwijk ontstaat een verbinding tussen Doonheide I en het buitengebied aan de westzijde van de Boekelseweg. Het straatbeeld van Doonheide II is vriendelijk en ruim van opzet en kent een hoogwaardig kwaliteitsniveau. Met grote en kleine lanen, parkeerruimten die liggen in afgesloten parkeerkoffers en volop speelgelegenheden. Het gebied is bovendien rijk aan wadi’s, waterpartijen, stadstuintjes en wandelpaden.

Gemert is een karakteristiek kerkdorp, gelegen in het Land van de Peel en de Brainportregio. Op nog geen half uurtje rijden ben je in omliggende dorpen en steden, zoal Eindhoven, Uden en Meierijstad. Gemert maakt deel uit van de Heerlijckheid Gemert-Bakel en kent een rijke en zeer diverse cultuurhistorie die overal in de gemeente zichtbaar is. Van het kasteel en de Latijnse school in Gemert tot de molens en de oude akkers in de directe omgeving.

Heerlijckheid Gemert was een zogenaamde vrije rijksheerlijkheid binnen het Heilige Roomse Rijk. Een soort ministaatje waar verschillende privileges en vrijheden golden. Het statige kasteel van Gemert, dat momenteel een intensieve renovatie ondergaat, vormde het middelpunt hiervan. De status van vrije rijksheerlijkheid werd in de achttiende eeuw opgeheven, maar het positieve gevoel en de Bourgondische sfeer zijn in Gemert nog altijd merkbaar. Tegenwoordig is Gemert een bescheiden stad met de gemoedelijkheid van een dorp. Alle voorzieningen zijn voorhanden en toch kun je hier niet over straat zonder tenminste drie bekenden te begroeten.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juni 2022

Woningtypen

Van de 69 huizen in dit project zijn er nog 15 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Doonheide II

Van € 164.000 tot € 589.000 v.o.n.