Zuidrand Goirle, Van Besouw Fase 2

Goirle Verkoop gestart
Van € 370.000 tot € 865.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 48 (3 beschikbaar)
  • Wonen 92 tot 196 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5
  • Perceel 108 tot 408 m²

Project Zuidrand Goirle, Van Besouw Fase 2

Op een prachtige locatie, tussen het centrum van Goirle (met alle voorzieningen op loopafstand) en het prachtige beekdal in, werkt Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van de Van Besouw-locatie. Op de plek van de voormalige tapijtfabriek komt een wijk die zich kenmerkt door enerzijds een industrieel karakter en anderzijds door de beleving van het weldadige groen van de Oude en Nieuwe Leij die door de aangrenzende groene natuurparel lopen.

Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door een meer dorpse vormgeving. Waarbij niet alleen de woningen en appartementen kwalitatief hoogwaardig worden uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte van bijzonder hoge kwaliteit is. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Ook de gevel van het voormalig hoofdkantoor van Van Besouw blijft bewaard en de voormalige portiersloge.

Kenmerkend voor het plan Van Besouw Goirle is de brede verscheidenheid aan woningtypes. Voor ieder wat wils, voor jong en ouder. Tweekappers, rijwoningen, getransformeerde woningen met bijzondere indelingen, gelijkvloers wonen met slapen op de begane grond, platte daken of juist met kap. Een bijzondere en diverse mix aan woningen die de twee architectenbureaus Mulleners+Mulleners en Bedaux de Brouwer zorgvuldig hebben ontworpen. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare ruimte biedt ruimte aan circa 190 woningen en appartementen.

Na een succesvolle verkoop van Fase 1 is thans Fase 2 in verkoop. Een fase die bestaat uit een nieuwbouw appartementencomplex met 32 appartementen alsmede 16 vrijstaande woningen en tweekappers. Met deze fase erbij komt het aantal woningen in de wijk Van Besouw op 149. Iedere woning en appartement heeft zijn eigen kwaliteit met een ligging aan een (autovrij) plein, groene brink, het beekdal, de lanen of het nieuwe Fabrieksplein. De zonnige tuinen, balkons en loggia’s, privacy en bijzondere architectuur zorgen voor een tijdloos en prachtig plan.

Fase 2 kent de volgende woningtypes:

APPARTEMENTEN:
Gelegen aan het Fabrieksplein en grenzend aan het Beekdal, verrijzen 32 appartementen met een duidelijke verwijzing naar het silhouet van de voormalige textielfabriek. De naam 3801 refereert aan een uitvinding van Van Besouw uit 1969, die nog altijd actueel is. Het katoenen tapijt 3801 is van onverwoestbare kwaliteit. Net als het tapijt is het appartementengebouw op zijn mooist in gebruik. Stoer, tijdloos en vooral heel comfortabel.

TYPE WAGENHUIS
De driekapper van het type Wagenhuis vormt de gebouwde overgang tussen de robuuste uitstraling van het appartementengebouw naar de tweekappers met hun dorpsachtige karakter. De krachtige hoeken, terugspringende metselwerk accenten en set back op de tweede verdieping maken deze woningen compleet.

TYPE DREEFWONING
Gelegen aan de lanen bevinden zich de vier geschakelde tweekappers van het type Dreefwoning. Deze royale woningen met hun schitterende woonkamer, keuken en 3 ruime slaapkamers op de eerste verdieping maken deze woning zeer compleet. Parkeren geschiedt op de privé oprit.

TYPE STEEHUIS
Grenzend aan en gelegen tegenover de Dreefwoningen liggen de tweekappers van het type Steehuis met hun fraaie raampartijen tot op de grond. De royale woonkamer, keuken, slaapkamers en parkeren op eigen terrein maken dit woningtype, met hun dorpsachtige karakter, een waar genot om in te wonen.

TYPE BEEKWONING
Een bijzonder exemplaar: de Beekwoning. Gelegen tegenover de Nieuwe Leij vormt deze vrijstaande woning een lust voor het oog. Met zicht en tuin gericht op het buitengebied is dit een heerlijke plek om te wonen. De woonkamer en keuken met hun open karakter, 3 slaapkamers, luxe badkamer, separate gastendouche en garage bereikbaar vanuit de woning maken dit een absolute top woning.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop maart 2021

Woningtypen

Van de 48 huizen in dit project zijn er nog 3 beschikbaar

Verkoopmakelaars

KIN Makelaars Tilburg

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 013-5339339

Van de Water Makelaars

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 013-5952952
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing