Slingerbos

Huissen
Van € 355.000 tot € 870.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 60 (48 beschikbaar)
  • Wonen 128 tot 174 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 134 tot 520 m²

Project Slingerbos

Verkoop gestart, er zijn nog enkele woningen beschikbaar!

In Huissen vind je nog ruimte en rust; een waterrijk en groen Hollandsch landschap, gelegen aan de rivier de Rijn. Het is een gevoel van wonen in een dorp met alle faciliteiten om de hoek.
Een stad met alle voorzieningen die bij een moderne woonlocatie horen: zorg, cultuur, onderwijs, volop winkels en gloednieuwe sportvelden waaraan vrijstaande villa's, twee-onder-een-kapwoningen, drie-onder-een-kapwoningen én vier-onder-een-kapwoningen gelegen zijn.

Woningen
Ruim opgezet, een speelse uitstraling en vol variatie, dat is het Slingerbos. Deze nieuwbouwwijk kan gezien worden als één groot landschapspark met een subtiel gebogen laan. Het Slingerbos grenst aan de ene zijde aan een blijvend groene zone en aan de andere zijde op de straten Frankentaler en de Bloemstraat. Slingerbos bestaat uit 60 grondgebonden woningen en 6 verschillende woningtypes. Variërend van 4-onder-1-kapwoningen, 3-onder-1-kapwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande villa’s.

De architectonische uitwerking door Ton Mulleners van architectenbureau Mulleners + Mulleners architecten uit Haarlem verwijst naar de Engelse landhuisstijl gecombineerd met de zeer charmante jaren ’30 uitstraling.

De woningen liggen, door de gebogen structuur, altijd subtiel geknikt of gedraaid naar de openbare weg. Er ontstaan daardoor overal kriskras doorzichten dwars door de wijk. Ook naar de zijgevels en achtergevels, om die reden zijn de woningen allemaal “alzijdig“ ontworpen met een afwisseling van dwars -en langskappen en markante schoorstenen. Dit wil eigenlijk zeggen dat alle gevels “voorgevels“ zijn. Door de losse verkaveling-structuur moet het gevoel ontstaan dat de wijk ook daadwerkelijk deel uitmaakt van de aanliggende ecologische zone. Dwars door de wijk heen loopt een blijvend groene strook, met daarin o.a. een fietspad die de wijk van Noord naar Zuid verbindt.

Bouwmethodiek en duurzaamheid
Een duurzame openbare ruimte stond hoog op het verlanglijstje. Er wordt daarvoor een brede rijloper gerealiseerd, met aan een zijde o.a. ‘groene’ parkeervakken en aan weerszijde een bredere strook van groen, met een doorgaande geplaatste bomen-structuur. Dit versterkt het gevoel van een landschapspark en zorgt voor duurzame wateropvang. Ook aan het parkeerbeleid is veel aandacht besteed. Bijna alle kavels hebben grotendeels 2 parkeerplaatsen op eigen terrein en er is voldoende parkeermogelijkheid in de openbare ruimte, zonder afbreuk te doen aan de groene opzet van de wijk.

De woningen in het Slingerbos voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Ze worden volledig gebouwd in CLT (cross laminated timber - kruislaags hout dat is verlijmd), oftewel houtbouw. Deze bouwmethodiek kent vele voordelen o.a. een hogere isolatiewaarde, een gunstiger binnenklimaat, continue CO2 opslag, er kunnen grotere overspanningen gemaakt worden en het zorgt voor een aanzienlijk kortere bouwtijd.

Alle woningen worden geheel voorzien van vloerverwarming en krijgen een individuele warmtepomp en worden voorzien van PV-panelen. Door de methode van bouwen en de goede isolatie zijn de woningen zeer energiezuining, wat goed is voor het milieu én uw portemonnee.

Er is rekening gehouden met de biodiversiteit ter plaatse. Zo wordt er klimaatadaptief en natuurinclusief gebouwd. Het klimaat verandert snel en de wijk is hierop voorbereid door slimme waterbergingen, wadi's en groene zones. Er lopen meerdere groene voet- en fietspaden door de wijk, verboden voor auto's. Op meerdere plaatsen in de wijk worden nestkasten geplaatst voor vogels en vleermuizen. Er worden bloemenlinten gezaaid voor insecten en in de hele wijk worden volwassen bomen geplant. Direct zoveel volwassen groen in een nieuwbouwwijk is een absoluut unicum.

Foto's

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 60 huizen in dit project zijn er nog 48 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Hans Janssen Garantiemakelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 024-3244244

LIV Wooncoach B.V.

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 085 - 0707700
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing