Nieuw Manresa

Venlo
Van € 185.850 tot € 459.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 29 (1 beschikbaar)
  • Wonen 139 tot 169 m²
  • Aantal kamers 3 tot 4
  • Perceel 211 tot 260 m²

Project Nieuw Manresa

Het Manresapark aan de Casinoweg in Venlo-Oost krijgt nieuw leven! In deze bosrijke omgeving verrijst een duurzame woonbuurt: Nieuw Manresa. Kleinschalig, want naast veiligheid, gezondheid en comfort is rust hier hét sleutelwoord. Meer dan twee derde van het plangebied blijft groen met prachtige monumentale bomen en een centraal park. De ligging op de steilrand biedt een uniek uitzicht richting het centrum van Venlo. Een unieke setting voor een net zo unieke woonbuurt. Met volop ruimte om te wandelen en te spelen. In de buurt rijdt alleen bestemmingsverkeer wat de buurt bijzonder autoluw maakt.

Groen wonen
In Nieuw Manresa is er ruimte voor appartementen, bouwkavels en wordt er een beperkt aantal woningen ontwikkeld. De in totaliteit 24 woningen bestaan uit ruime tweekappers, levensloopbestendige parkwoningen en luxe bospatiowoningen. Door het doordachte ontwerp lijken de woningen op te gaan in de serene omgeving. Alles staat in het teken van optimaal genieten van de omliggende natuur. En om deze natuur zo veel mogelijk te ontlasten zijn de woningen zeer energiezuinig. De onderhoudsvrije kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Standaard zijn de woningen voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

Twee-onder-een kapwoningen
Op een centrale plek in Nieuw Manresa worden 8 twee-onder-een kapwoningen gebouwd in twee verschillende types. De keuze voor een oranje-rode gevelsteen met donkere voegen, grijze kozijnen en de verdekte (verholen) goot geven een fraai en modern geheel. De onderhoudsvriendelijke, (thermisch) houten gevelbekleding sluit aan bij de garagepoort en krijgt uiteindelijk een vergrijsde uitstraling die past in deze bosrijke omgeving. Op het schuine dakvlak komen zwarte pv-panelen gecombineerd met vlakke antracietkleurige dakpannen. Alle twee-onder-één kapwoningen hebben parkeergelegenheid voor twee auto’s op eigen terrein. De achtertuinen liggen op het oosten of het westen. Het perceeloppervlak varieert van 298 tot en met 325 m².

Levensloopbestendige parkwoningen
Midden in de woonbuurt verrijzen acht levensloopbestendige parkwoningen. Ideaal als u gelijkvloers wilt wonen én wilt blijven genieten van een eigen tuin. De oranje-rode gevelsteen wordt afgewisseld met gevelbekleding van onderhoudsvriendelijk (thermisch) hout en het bijzondere metselwerk geeft de parkwoningen een tijdloos, speels karakter. Het schuine, zuidelijke dakvlak is volledig voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Het noordelijk gelegen dakvlak is voorzien van antracietkleurige vlakke dakpannen. Alle woningen krijgen parkeergelegenheid voor één auto op eigen terrein en de achtertuinen zijn gelegen op het noorden of het zuiden. Het perceeloppervlak van de parkwoningen is circa 207 m².

De onderhoudsvrije kunststof kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Dat gecombineerd met de geïntegreerde zonnepanelen, een warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, maakt de woningen zeer energiezuinig met lage maandlasten.

Levensloopbestendige boswoningen
Aan de noordzijde van Nieuw Manresa worden acht luxe levensloopbestendige boswoningen gerealiseerd; prachtig gelegen aan de rand van het plan waar de oranje-rode gevelstenen in combinatie met de onderhoudsvrije (thermisch) houten gevelpanelen een passend decor vormen tegen de hoge bomen achter het perceel. De woningen zijn zodanig ontworpen dat de bosbeleving zo optimaal mogelijk wordt, zowel binnen als buiten. Deze woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. Ideaal als u gelijkvloers wilt wonen maar wel de beschikking wilt hebben over een lekkere tuin én de mogelijkheid tot twee extra slaapkamers en een badkamer op de verdieping.

Een bijzonder kenmerk van de woningen zijn de twee (patio)tuinen. Aan de voorzijde een heerlijke plek in de zon en aan de achterzijde een bospatio met veel privacy. Alle woningen zijn gelegen op een kavel van circa 262 m² en krijgen een ruime oprit met de mogelijkheid om er twee auto’s naast elkaar te kunnen parkeren.

De onderhoudsvrije kunststof kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Dat gecombineerd met de geïntegreerde zonnepanelen, een warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, maakt de woningen zeer energiezuinig met lage maandlasten.

De afwerking
Standaard worden de buitenwanden van de woningen opgebouwd uit kalkzandsteen, hoogwaardige isolatie, baksteen-metselwerk gecombineerd onderhoudsvriendelijke (thermisch) houten gevelbekleding en voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De dubbele garagedeur is voorzien van hetzelfde hout als de gevelbekleding, zodat het een mooi geheel vormt. Verder zijn de woningen gasloos, worden ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp met een boiler en een gebalanceerde CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. De keuken is geheel exclusief, voor de badkamer/toilet(ten) wordt een stelpost opgenomen om deze volledig naar eigen wens in te kunnen richten.

Bouwkavels
De 5 vrije bouwkavels zijn in een eerder stadium verkocht.

Foto's

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 29 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Nieuw Manresa

Van € 185.850 tot € 459.000 v.o.n.