Tips Kantoor & Diensten Naamsbekendheid

Drie redenen om je kantoor te promoten met Podiumplaats

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Breng jezelf onder de aandacht van geïnteresseerden in commercieel vastgoed

Met Podiumplaats werk je actief aan je naamsbekendheid. Jouw kantoornaam en logo verschijnen tussen de zoekresultaten van interessante zakelijke zoekers op funda in business. Op een Podiumplaats-advertentie wordt gemiddeld vier tot vijf keer vaker geklikt dan op een LinkedIn-advertentie. Maar er zijn meer redenen om Podiumplaats in te zetten.

Met een Podiumplaats breng je je kantoor onder de aandacht op twee posities op funda in business: onder de zoekresultaten en bij ‘Zoek een bedrijfsmakelaar’.

Podiumplaats is bij uitstek een product om de naamsbekendheid van je kantoor te vergroten. Drie redenen waarom:

1. Je bereikt direct een relevante doelgroep

Met een Podiumplaats-advertentie op funda in business bereik je direct een relevante doelgroep. Een voorbeeld: in de tweede helft van 2022 werd deze advertentie gemiddeld zo’n 17.500 keer getoond aan potentiële klanten. Dit zijn bezoekers die zich op dat moment actief op de commerciële vastgoedmarkt begeven.

2. De CTR is bovengemiddeld hoog

Het percentage consumenten dat op een Podiumplaats-advertentie klikt, de zogeheten click through rate (CTR), is op de ‘Zoek een bedrijfsmakelaar’-pagina zo’n 2 tot 3%. Ter vergelijking: een advertentie op LinkedIn heeft gemiddeld een CTR van 0,6%. Bij een Podiumplaats-advertentie is dit dus vier tot vijf keer zo hoog. Daarnaast zijn deze clicks kwalitatief interssant, omdat deze zoekers bewust op zoek zijn naar een bedrijfsmakelaar.

Door zichtbaar te zijn op de resultatenlijst blijft je kantoornaam beter hangen en ben je top of mind

Onder de resultatenlijst fungeert een Podiumplaats vooral als een awareness-uiting. Zoekers klikken hier minder vaak door, omdat ze op deze pagina vooral op zoek zijn naar bedrijfsaanbod. Maar door ook hier zichtbaar te zijn, blijft je kantoornaam beter hangen en ben je top of mind wanneer dat nodig is.

3. Kans op 100% zichtbaarheid

Zoekers krijgen standaard twee Podiumplaats-advertenties te zien. Gebruiken meer dan twee kantoren in de zoekplaats Podiumplaats, dan rouleren deze advertenties.

Ben jij de enige bedrijfsmakelaar in de regio met een Podiumplaats-advertentie, dan ben je elke keer dat iemand in jouw werkgebied zoekt naar een bedrijfspand of makelaar dus 100% zichtbaar. Er zijn op dit moment verschillende werkgebieden waar deze kans nog vrij groot is, omdat weinig kantoren daar gebruikmaken van Podiumplaats.

Vergroot je naamsbekendheid onder een relevante groep zoekers
Met een Podiumplaats-advertentie ben je zichtbaar op twee posities op funda in business.

Bestel in funda desk