Burg. Dickerdacklaan 1 1336 GC Almere

Uitgelichte kenmerken

  • Bouwjaar 2007
  • Wonen 232 m²
  • Aantal kamers 6
  • Perceel 379 m²

Omschrijving

Vrijstaande energieneutrale ecologische villa.

Op een prachtige locatie in een van de mooiste wijken van Almere ligt deze bijzondere, onder organische architectuur gebouwde villa. De sfeer in deze villa is er een van licht, ruimte en in het zicht gelaten constructies van natuurlijke materialen als hout en leem.

Indeling;
De ruimtes zijn naar functionaliteit verdeeld over 3 verdiepingen.

De entree in de ruim 6 meter hoge bijzondere gevelpui is zowel bereikbaar via een buitentrap als een gangpad langs de gevel.
Via deze entree komt u in de centrale hal van de begane grond met daarin monumentale, inlands eikenhouten trappen naar zowel het souterrain als de verdieping.
Vanuit deze hal zijn bereikbaar de meterkast, een toilet, een werkkast en de woonkamer. Vanuit de woonkamer zijn de keuken en de lager gelegen tuinkamer bereikbaar. Hoewel de woonkamer en de keuken 1 geheel vormen zijn door middel van een veelvormige plattegrond afzonderlijke woonsferen gecreëerd. De keuken is op maat gemaakt en volledig van massief hout. De hoogte van het plafond in de keuken en de woonkamer bedraagt maar liefst 2,95mtr. Centraal in deze ruimte staat een lemen houtkachel.
De lager gelegen, in open verbinding met de kamer staande tuinkamer met 2 stel dubbele tuindeuren naar de royale tuin, heeft plafondhoogtes van maar liefst 3,50mtr tot ruim 5mtr.
Door de grote ramen rondom is er zowel vanuit de kamer als de tuinkamer een mooie verbinding met de tuin en het groen van de gezamenlijke tuin met vijver.

Via de trap naar het souterrain bereikt u een hal waaraan gelegen een technische ruimte en een badkamer met douche, wasbak en wc. Deze hal staat in open verbinding met een multifinctionele ruimte die tevens toegang verleent aan een koele bergkelder, een aparte kantoorruimte en een ruimte voor hobby, witgoed en fietsenstalling. In deze laatste ruimte bevindt zich naast de buitendeur een uitstortgootsteen met warm en koud stromend water en tevens een aparte buitenkraan. In de witgoedhoek is ook de centrale stofzuigerinstallatie aangelegd. Via ruime raampartijen is er een royale lichtinval in diverse ruimtes.

Vanuit de entreehal op de begane grond leidt een trap naar het balkon van de verdiepinghal. Vanuit deze hal zijn de 5 slaapkamers en de badkamer met ligbad, douche, 2 wasbakken en een wc bereikbaar.

Materialen;
De bodemgesteldheid in Almere liet weinig keuze voor het materiaal van de fundering. Voor het souterrain is een betonnen waterdichte bak gemaakt met aan de buitenzijde metselwerk met schelpenstenen. Deze bak is van binnen en buiten geïsoleerd al naar gelang de functie van de ruimtes.
In de kantoorruimte is gekozen voor een hergebruikt massief eiken parket. In de overige ruimtes in het souterrain liggen klinkervloeren. De wanden zijn allen afgewerkt met leemstuc en daar waar nodig voorzien van wandverwarming.
Voor de begane grond en de verdieping is gekozen voor houtconstructies voor zowel de wanden als de vloeren en de daken. De grote gevels zijn geïsoleerd met hard geperste strobalen. De kleinere wandoppervlakken van de zuidgevel zijn geïsoleerd met houtwolisolatie. De buitenzijde van de gevels is afgewerkt met kalkstuc en/of inlandse lariks. De binnenzijde van de gevels met leemstuc.
Het dak is geïsoleerd met PIR. Daarop ligt een EPDM dekking. Aan de noordzijde ligt een ballast van substraat met vetplantjes. Op de zuidzijde liggen Zonnecollectoren en PV-panelen.
De hardhouten vloer van de woonkamer is gemaakt van hergebruikte 28mm dikke Keruwing. In de keuken liggen antieke terracotta’s. Voor de gehele eerste verdieping is gekozen voor hergebruikt massief eiken parket.
De vloerconstructies en binnenwanden zijn geïsoleerd met natuurlijke materialen. De binnenwanden zijn afgewerkt met leemstuc.
Het schilderwerk en de afwerking van de vloeren is allemaal uitgevoerd met lijnolieverven voor het houtwerk en silicaatverven voor de gevels.

Energie; de woning is naast hoge isolatiewaarden voorzien van een aardwarmtepomp voor warm tapwater en verwarming. Deze warmtepomp wordt ondersteund door een zonneboiler van 300ltr. De warmtepomp kan in de zomer gebruikt worden voor passieve koeling van de wanden. Tevens is een centrale ventilator met warmteterugwinning geïnstalleerd. De ruimteverwarming geschiedt door middel van voornamelijk wandverwarming en voor de badkamers en de tuinkamer door middel van vloerverwarming.
De elektriciteit voor dit systeem wordt opgewekt door PV-panelen. De opbrengst van de PV-installatie is de afgelopen jaren steeds 500 a 1500Kwh hoger geweest dan het gebruik.

Binnenklimaat;
Door de ruime lichtinval, de hoge plafonds, de veelvormigheid van de ruimtes, de wandverwarming en de ademende natuurlijke materialen is er een bijzonder aangenaam en gezond binnenklimaat ontstaan. Het is nooit te vochtig of hinderlijk droog en de temperatuur wordt door de hoge massa aan leem redelijk constant gehouden. De ruime dakoverstekken houden het felste zonlicht in de zomer buiten. De zachte materialen en de leemstuc zorgen tevens voor een mooie akoustiek.
Door de combinatie van een zeer ambachtelijke bouwmethode met hergebruikte materialen en de leemstuc, maar zeker ook door de zorgvuldige afstemming van vormgeving en detaillering, heerst er in de woning een rustige, natuurlijke sfeer.

Wijk;
De woning ligt in een van de mooiste ecologische wijken van Nederland.
De wijk is begin deze eeuw via collectief particulier opdrachtgeverschap door de bewoners zelf ontwikkeld. In die periode hebben de bewoners besloten om voor algemeen gebruik een buurthuis en centrale tuin met vijver te realiseren. Dit buurthuis, de centrale binnentuin met veel fruitbomen en bessenstruiken en een vijver en nog 4 andere percelen zijn als mandelig eigendom verbonden aan de 55 percelen met woningen erop. Dit mandelige(gezamenlijke) eigendom wordt beheerd door Vereniging De Buitenkans, die destijds ook de wijk heeft ontwikkeld. Eigenaren en bewoners mogen lid worden van deze vereniging om mee te kunnen beslissen over het beheer van de mandelige eigendommen. De beheerwerkzaamheden worden door bewoners zelf ter hand genomen. Op deze wijze is er een sociaal verbindende verantwoordelijkheid ontstaan.

Lidmaatschap van de vereniging is echter niet verplicht. Meehelpen met onderhoud ook niet. De maandelijkse financiële bijdrage voor het beheer van €17,50 is wel verplicht. In de wijk zijn alle tuinafscheidingen groen. Schuttingen zijn niet toegestaan.

De wijk is autovrij, slechts toegankelijk voor verhuiswagens tot 3500kg. De auto’s worden geparkeerd langs de entreeweg waar ruim voldoende parkeerplaatsen zijn gerealiseerd. De woning ligt aan deze entreeweg en heeft een eigen parkeerplaats op de inrit naar het perceel.

Door het vele groen en het autovrije karakter vormt de wijk een oase voor zowel ouderen als kinderen. Al met al een sociaal veilige omgeving waarin het voor alle leeftijden goed toeven is.
Het treinstation Almere Oostvaarders ligt op ongeveer 5 minuten fietsafstand. De Oostvaardersplassen liggen op ongeveer 10 minuten fietsafstand. De wijk is ook met de auto goed bereikbaar met de A6 en A27 op redelijk korte afstand.
Scholen, winkels en andere voorzieningen liggen allen goed bereikbaar op fietsafstand.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Alle genoemde maten en jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 k.k.
Vraagprijs per m²
info
€ 3.772
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2007
Soort dak
Samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
232 m²
Overige inpandige ruimte
26 m²
Perceel
379 m²
Inhoud
974 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een zolder
Voorzieningen
TV kabel, rookkanaal en glasvezelkabel

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
Warmtepomp, warmte terugwininstallatie, aardwarmte en houtkachel
Warm water
Zonneboiler en zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

ALMERE R 1214
Kadastrale kaart
Oppervlakte
379 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

NVM verkoopmakelaar

Makelaar1 Internetmakelaar

Telefonisch bereikbaar tot 21:00
Bel 013 8200905

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Stripheldenbuurt

Heel Almere

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Stripheldenbuurt

Heel Almere

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Burg. Dickerdacklaan 1

€ 875.000 k.k.