Burg. Dickerdacklaan 1 1336 GC Almere

Uitgelichte kenmerken

  • 232 m² wonen
  • 379 m² perceel
  • 5 slaapkamers

Omschrijving

Vrijstaande energieneutrale ecologische villa.

Op een prachtige locatie in een van de mooiste wijken van Almere ligt deze bijzondere, onder organische architectuur gebouwde villa. De sfeer in deze villa is er een van licht, ruimte en in het zicht gelaten constructies van natuurlijke materialen als hout en leem.

Indeling;
De ruimtes zijn naar functionaliteit verdeeld over 3 verdiepingen.

De entree in de ruim 6 meter hoge bijzondere gevelpui is zowel bereikbaar via een buitentrap als een gangpad langs de gevel.
Via deze entree komt u in de centrale hal van de begane grond met daarin monumentale, inlands eikenhouten trappen naar zowel het souterrain als de verdieping.
Vanuit deze hal zijn bereikbaar de meterkast, een toilet, een werkkast en de woonkamer. Vanuit de woonkamer zijn de keuken en de lager gelegen tuinkamer bereikbaar. Hoewel de woonkamer en de keuken 1 geheel vormen zijn door middel van een veelvormige plattegrond afzonderlijke woonsferen gecreëerd. De keuken is op maat gemaakt en volledig van massief hout. De hoogte van het plafond in de keuken en de woonkamer bedraagt maar liefst 3 mtr. Centraal in deze ruimte staat een lemen houtkachel.
De lager gelegen, in open verbinding met de kamer staande tuinkamer met 2 stel dubbele tuindeuren naar de royale tuin, heeft plafondhoogtes van maar liefst 3,50 mtr tot ruim 5 mtr.
Door de grote ramen rondom is er zowel vanuit de kamer als de tuinkamer een mooie verbinding met de tuin en het groen van de gezamenlijke tuin met vijver.

Via de trap naar het souterrain bereikt u een hal waaraan gelegen een technische ruimte en een badkamer met douche, wasbak en wc. Deze hal staat in open verbinding met een multifinctionele ruimte die tevens toegang verleent aan een koele bergkelder, een aparte kantoorruimte en een ruimte voor hobby, witgoed en fietsenstalling. In deze laatste ruimte bevindt zich naast de buitendeur een uitstortgootsteen met warm en koud stromend water en tevens een aparte buitenkraan. In de witgoedhoek is ook de centrale stofzuigerinstallatie aangelegd. Via ruime raampartijen is er een royale lichtinval in diverse ruimtes.

Vanuit de entreehal op de begane grond leidt een trap naar het balkon van de verdiepinghal. Vanuit deze hal zijn de 5 slaapkamers en de badkamer met ligbad, douche, 2 wasbakken en een wc bereikbaar.

Binnenklimaat;
Door de ruime lichtinval, de hoge plafonds, de veelvormigheid van de ruimtes, de wandverwarming en de ademende natuurlijke materialen is er een bijzonder aangenaam en gezond binnenklimaat ontstaan. Het is nooit te vochtig of hinderlijk droog en de temperatuur wordt door de hoge massa aan leem redelijk constant gehouden. De ruime dakoverstekken houden het felste zonlicht in de zomer buiten. De zachte materialen en de leemstuc zorgen tevens voor een mooie akoustiek.
Door de combinatie van een zeer ambachtelijke bouwmethode met hergebruikte materialen en de leemstuc, maar zeker ook door de zorgvuldige afstemming van vormgeving en detaillering, heerst er in de woning een rustige, natuurlijke sfeer. Deze zeer zorgvuldig ontworpen harmonie tussen materialen, vormen, lichtinval en kleuren is lastig weer te geven in een fotoreportage. Daar waar op de foto’s de veelvormigheid een onrustig beeld suggereert overheersen in werkelijkheid weldadige rust en ruimte. Dit is een woning die absoluut bezocht moet worden om een juiste indruk te verkrijgen!

Energie;
De woning is naast hoge isolatiewaarden voorzien van een aardwarmtepomp voor warm tapwater en verwarming. Deze warmtepomp wordt ondersteund door een zonneboiler van 300ltr. De warmtepomp kan in de zomer ook gebruikt worden voor passieve koeling van de wanden. Tevens is een centrale ventilator met warmteterugwinning geïnstalleerd. De ruimteverwarming geschiedt door middel van voornamelijk wandverwarming en voor de badkamers en de tuinkamer door middel van vloerverwarming.
De elektriciteit voor dit systeem wordt opgewekt door PV-panelen. De energieopbrengst van de PV-installatie is de afgelopen jaren steeds ruim hoger geweest dan het totale verbruik van de woning.

Wijk;
De woning ligt aan de entreeweg van een van de mooiste ecologische wijken van Nederland, met een eigen parkeerplaats op de inrit naar het perceel.
De wijk is begin deze eeuw via collectief particulier opdrachtgeverschap door de bewoners zelf ontwikkeld. In die periode hebben de bewoners besloten om voor algemeen gebruik een buurthuis en centrale tuin met vijver te realiseren. Dit buurthuis, de centrale binnentuin met veel fruitbomen en bessenstruiken en een vijver en nog 4 andere percelen zijn als mandelig eigendom verbonden aan de 55 percelen met woningen erop. Dit mandelige(gezamenlijke) eigendom wordt beheerd door Vereniging De Buitenkans, die destijds ook de wijk heeft ontwikkeld. Eigenaren en bewoners mogen lid worden van deze vereniging om mee te kunnen beslissen over het beheer van de mandelige eigendommen. De beheerwerkzaamheden worden door bewoners zelf ter hand genomen. Op deze wijze is er een sociaal verbindende verantwoordelijkheid ontstaan.
Lidmaatschap van de vereniging is echter niet verplicht. Meehelpen met onderhoud ook niet. De maandelijkse financiële bijdrage voor het beheer van €17,50 is wel verplicht.
In de wijk zijn alle tuinafscheidingen groen. Schuttingen zijn niet toegestaan.
De wijk is buiten de entreeweg autovrij. De auto’s worden geparkeerd langs de entreeweg waar ruim voldoende parkeerplaatsen zijn gerealiseerd.
Door het vele groen en het autovrije karakter vormt de wijk een oase voor zowel ouderen als kinderen. Al met al een sociaal veilige omgeving waarin het voor alle leeftijden goed toeven is.
Het treinstation Almere Oostvaarders ligt op ongeveer 5 minuten fietsafstand. De Oostvaardersplassen liggen op ongeveer 10 minuten fietsafstand. De wijk is ook met de auto goed bereikbaar met de A6 en A27 op redelijk korte afstand.
Scholen, winkels en andere voorzieningen liggen allen goed bereikbaar op fietsafstand.

Materialen;
De bodemgesteldheid in Almere liet weinig keuze voor het materiaal van de fundering. Voor het souterrain is een betonnen waterdichte bak gemaakt met aan de buitenzijde metselwerk met schelpenstenen. Deze bak is van binnen en buiten geïsoleerd al naar gelang de functie van de ruimtes.
Voor de 2 verdiepingen die daar op staan en de daken zijn houten constructies gebruikt. Al het hout is van verantwoorde afkomst.
De isolaties zijn daar waar mogelijk van natuurlijke materialen, daardoor ademend en vochtregulerend.
De gevels zijn buiten gestukt met kalkmortel en binnen met leem. Alle binnenwanden zijn gestukt met leem.
Veel aandacht is besteed aan het verwerken van hergebruikte materialen als hout en vloertegels.
Het schilderwerk is zowel binnen als buiten uitgevoerd met natuurverven waarvan de kwaliteit reeds vele jaren uitvoerig bewezen is.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Alle genoemde maten en jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.772
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2007
Soort dak
Samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
232 m²
Overige inpandige ruimte
26 m²
Perceel
379 m²
Inhoud
974 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een zolder
Voorzieningen
Glasvezelkabel, rookkanaal, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Aardwarmte, houtkachel, warmte terugwininstallatie en warmtepomp
Warm water
Aardwarmte, zonneboiler en zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

ALMERE R 1214
Kadastrale kaart
Oppervlakte
379 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Stripheldenbuurt

Heel Almere

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Stripheldenbuurt

Heel Almere

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Burg. Dickerdacklaan 1

€ 875.000 k.k.