Wind makelaars

De woonspecialist

Beoordelingen gemiddelde

9,1

Het gemiddelde is gebaseerd op 21 beoordelingen in de laatste 24 maanden.
De makelaar nodigde afgelopen jaar 62% van de klanten uit voor het schrijven van een beoordeling.
Hoe komen deze beoordelingen tot stand? Lees meer.

Verkoop beoordelingen

Dhr. van Stralendorff
Petrus Coeberghlaan 9
9,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Contacten liepen buitengewoon prima! Laurien van Dam is een ervaren deskundige makelaar. Altijd punctueel zodra er relevante informatie mbt tot de verkoop van onze huis waren dan zorgde zij meteen dat wij hiervan telefonisch, mail en via de whatsapp op de hoogte worden gebracht. Door haar jarenlange makelaars ervaring denkt zijn mee en geef ons hierin het juiste en eerlijke advies ze denkt in oplossingen.
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
9
Prijs / kwaliteit
9
Service en begeleiding
9
Een funda gebruiker
Kloosterstraat 53
3,2
Ik zou deze makelaar niet aanbevelen.
In december hebben wij contact opgenomen met twee verschillende makelaars voor onze woning aan de Kloosterstraat in Duivendrecht. Na goed nadenken hebben we Wind Makelaars de opdracht gegund. We hadden bij hen het beste gevoel. Prettige communicatie, zeer snel schakelen en goed bereikbaar.

Dit veranderde echter nadat we de opdracht akkoord gegeven hadden. We hebben in het proces van akkoord geven tot aan de verkoop met 2 verschillende personen contact gehad. Deze vertelden ons niet beiden hetzelfde. De een raadde het ene aan, de ander het andere. Wel of geen bord op het raam, de prijs van het huis, de manier van foto’s maken, de datum waarop de biedingen gesloten zouden worden: we kregen van beide personen andere adviezen te horen. Het was ons eerste huis wat wij verkochten en hadden behoefte aan goed advies, maar deze niet eenduidige adviezen gaven ons erg veel onzekerheid en stress. Ook waren we niet erg blij met de foto’s. De sfeer in het huis was echt niet goed in beeld gebracht. Van tevoren gaven ze aan dat we wel minimaal een x aantal bezichtigingen zouden hebben en dat makkelijk zouden halen. Echter hebben ze dit aantal nooit gehaald, wat best knap is in een tijd waarin er enorme krapte is op de woningmarkt en alles gemakkelijk verkocht wordt. Achteraf werden hier allerlei redenen voor bedacht die van tevoren door hen nooit vermeld zijn als dingen waar potentiële kopers tegenaan zouden kunnen lopen. Uiteindelijk kwam er wel een bod binnen waar wij tevreden mee waren. Maar vanaf het moment dat we akkoord zijn gegaan met een bod kregen wij namelijk niet tot nauwelijks nog contact met ze. 
 Tijdens de gesprekken met Wind Makelaars hebben wij aangegeven dat we op vakantie zouden gaan en dat we graag daarvoor alles geregeld wilde hebben. We wilden dat ze ons tijdens deze periode zouden hielpen en alles zouden regelen met het koopcontract. Vanaf hier ging het mis. Tijdens onze vakantie bleken er nog bepaalde stukken aangeleverd te moeten worden en wij wisten niet precies wat het was. Maar toen ik contact zocht met hen, kregen ik geen gehoor. Ik moest hierdoor zelf contact opnemen met de notaris van de verkopers en uitzoeken om welke zaken het ging. Zeer vervelend en niet de normale gang van zaken. Al met al liepen we hierdoor een week uit en zaten wij een week langer in “onzekerheid” of dat de verkoop wel 100% rond was. Nadat alles getekend was, hebben wij nooit meer iets van Wind Makelaars gehoord. Wij hebben contact gezocht omdat er iets veranderd was mbt parkeervergunningen sinds de verkoop, wat voor de koper wel handig zou zijn om te weten. Hier hebben we twee keer over gebeld en we zouden terug gebeld worden, maar dat is nooit gebeurd. Verder hebben ze nooit gevraagd of we tevreden waren met de verkoop, of ze ons nog konden helpen en ook niet of dat alles duidelijk was qua documenten. Ook was het moeilijk om onze sleutels terug te krijgen, als ik deze snel nodig had, moest ik maar langs hun kantoor rijden om ze op te halen. Nadat de verkoop 100% rond was, heeft Wind Makelaars de woning nog tot de laatste dag voor de overdracht op Funda laten staan (ruim 5 maanden) met de status “Verkocht onder voorbehoud”. De enige reden waarom ze dit doen, is om langer zichtbaar te zijn op Funda, maar als verkoper is het zeer vervelend en ook totaal niet nodig. Met de oplevering werd er een makelaar gestuurd die de woning nog nooit gezien had en wij ook nooit gezien hadden. Daarna arriveerde ze ook veel te laat bij de notaris. Als makelaar is het gebruikelijk dat je na de verkoop of aankoop van een woning een kleinigheidje geeft aan je client. Maar ook dit kan er bij Wind Makelaars niet vanaf. Het enige dat je krijgt is de factuur. Ik raad deze makelaar dan ook niet aan.
Deskundigheid
2
Lokale marktkennis
5
Prijs / kwaliteit
5
Service en begeleiding
1
Reactie van Wind makelaars
Beste verkoper, Ik vind het oprecht jammer dat u uw onvrede niet eerder aan ons kenbaar heeft gemaakt. Uw verhaal op Funda kwam voor ons geheel onverwacht. Ik was graag eerder het gesprek met jullie aangegaan zodat we samen een oplossing hadden kunnen vinden. Nu hoorden we pas achteraf van u en ook niet rechtstreeks waardoor we niet op uw onvrede hebben kunnen acteren. Het blijkt dat we een andere beleving hebben van de gang van zaken. Jullie wilde alles geregeld hebben voordat jullie op vakantie gingen. Van jullie opdracht tot verkoop tot aan het tekenen van de koopakte door beide partijen, inclusief bouwkundige keuring, hebben we binnen 1 maand voor jullie kunnen regelen. Met een uitzonderlijk hoge verkoopprijs. Tijdens corona mag ik dit toch zeer uniek noemen. Ik was me dus ook niet bewust van “de week vertraging” waar jullie over spreken. Appjes die binnen een half uur door mij beantwoord worden, vind ik zelf ook niet onder “slecht bereikbaar” vallen. Ik denk dat we telefonisch alle punten samen besproken hebben en wil graag afsluiten door te zeggen dat ik het heel vervelend vind dat jullie onze dienstverlening anders hebben ervaren. Ik wil jullie toch een hele fijne en gelukkige tijd toewensen in jullie nieuwe huis. Met een hartelijke groet, Danny van Dam
Een funda gebruiker
Watersnip 15
8,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Prettige en vriendelijke begeleiding in de verkoop. Kennen de omgeving en de huizenmarkt goed in Ouderkerk aan de Amstel
Deskundigheid
8
Lokale marktkennis
8
Prijs / kwaliteit
8
Service en begeleiding
8
Dhr. Willem-Jan van der Meer
Vondelstraat 6
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Voor de tweede keer dat we met volle tevredenheid gebruik hebben gemaakt van Makelaar Wind. Ze zijn, naast deskundig en veel kennis van de lokale markt, ook zeer betrokken bij de verkoper. Nemen alle tijd voor je en huren voor de fotografie en video's goede professionele bedrijven in. Wind is voor ons een top makelaar.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Een funda gebruiker
Hoofdenburgsingel 12
8,8
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het contact met de dames van Wind Makelaars is prettig. Ze denken mee, bieden oplossingen en nemen veel uit handen.
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
9
Prijs / kwaliteit
8
Service en begeleiding
9