Vragen die je helpen bij (de voorbereiding op) je verhuizing
Bij een verhuizing komt er veel op je af. Begin bij het begin: zeg bijtijds je oude huurwoning op en plan je verhuizing. Overleg vervolgens met je werk: misschien kun je wel extra vrij krijgen. Tussen het inpakken door (vergeet geen foto’s te maken!) kun je alvast je adreswijziging regelen. Een verhuisteam regel je als laatst, maar wel op tijd. Vraag je vrienden of schakel je een verhuisbedrijf in?
Na het oversluiten of afsluiten van een nieuwe hypotheek begint het pas echt: de verhuizing voorbereiden. Met de verkopers en notaris heb je de datum van de sleuteloverdracht afgesproken. Vanaf die dag kun je daadwerkelijk in je nieuwe woning. Ga je direct over, met inboedel en al? Of geef je jezelf wat tijd om te klussen en de woning meer naar je wens te maken? Maak hoe dan ook een checklist van zaken die je moet regelen: adreswijziging doorgeven aan bekenden en belangrijke instanties, abonnementen aanpassen, verzekeringen oversluiten en inpakken. Voor de daadwerkelijke oversteek kun je een verhuisbedrijf inschakelen.
Voor de nieuwe woning sluit je in ieder geval een opstalverzekering af. Ook de inboedelverzekering en de glasverzekering zijn noodzakelijk. Je kunt de verzekeringen uit de verkochte woning meenemen, maar de verzekeraar stelt wel een nieuwe premie en eventueel ook andere voorwaarden vast.
Tijdens de eindinspectie controleer je samen met de verkoper en verkoopmakelaar of het huis, en alles wat daar volgens afspraak in achterblijft, wordt opgeleverd zoals is afgesproken. Je checkt of alles nog in dezelfde staat is als tijdens de bezichtiging. Is er na het tekenen van de koopovereenkomst iets stukgegaan? Nu is het moment om daar met de verkoper afspraken over te maken. Heb je een aankoopmakelaar, dan zal die je bij de eindinspectie hierover adviseren.
Meer vragen