artikel

Je huis extra laten opvallen op funda: zo doe je dat


Dit kun je doen om nog meer aandacht te trekken van zoekers

Hoe meer mensen je huis zien, hoe groter de kans op een goede koper. Je huis op funda zetten is de eerste stap. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis extra opvalt in het woningaanbod? Je makelaar kan daar verschillende promotiemiddelen voor inzetten.

Wist je dat de manier waarop je huis op funda gepresenteerd wordt invloed heeft op hoeveel mensen jouw woning zien? Hoe vollediger de informatie over je huis is, hoe hoger je huis in de zoekresultatenlijst van een zoeker komt te staan. Ofwel: hoe completer, hoe beter.

Hoe presenteer je je huis op funda?

Funda heeft drie opties om je woning te presenteren: funda Basis, funda Compleet en funda Premium. Een basisplaatsing bevat een omschrijving, foto’s en kenmerken van het huis. Met funda Compleet kan de makelaar bijvoorbeeld ook een plattegrond, een video en 360° foto’s toevoegen, om – zoals de naam zegt – een completer beeld te geven. Funda Premium is een combinatie van funda Compleet en Blikvanger, waarmee je woning extra opvalt in de resultatenlijst van huizenzoekers.

Met deze extra middelen krijgen huizenzoekers een beter beeld van jouw huis en komt die automatisch hoger in hun zoekresultatenlijst te staan. Meer zoekers komen dus je huis tegen in hun zoektocht.

Zo valt je huis extra op

Behalve funda Basis, funda Compleet of funda Premium kan je makelaar verschillende promotiemiddelen inzetten om jouw huis in het oog te laten springen op funda. Overleg met je makelaar welk promotiemiddel in jouw situatie het meest geschikt is.

Blikvanger: drie foto’s plus tekst

Heeft jouw huis een gigantisch dakterras, zwembad of geweldig uitzicht? Dat wil je natuurlijk laten zien. De zoekresultatenlijst laat echter maar één foto van je huis zien, meestal het vooraanzicht. Met Blikvanger kun je zoekers maar liefst drie foto’s tegelijk laten zien én een wervende tekst toevoegen. Daarin kun je bijvoorbeeld zetten dat je woning op loopafstand van het centrum ligt of om de hoek van een groot park. Met Blikvanger vang je dus letterlijk de blik van zoekers.

Toppositie: buiten je gemeente

Soms weten mensen niet wat ze missen. Wie specifiek zoekt naar huizen in Utrecht ziet bijvoorbeeld niet dat jouw leuke woonboerderij in De Bilt, net daarbuiten, te koop staat. Terwijl die misschien minstens zo interessant is, want: meer meters voor minder geld. Met een Toppositie komt jouw huis als advertentie boven de zoekresultaten te staan van mensen die in Utrecht zoeken. Of een andere stad naar keuze. Je mag namelijk zo vaak wisselen van gemeente als je maar wilt. Zo kun je zelf ontdekken waar jouw huis de meeste aandacht krijgt.

Woning in Beeld: op de funda-homepage

Met Woning in Beeld staat jouw huis een maand lang op de homepage van funda. Zo bereik je een miljoenenpubliek. Dat is handig wanneer je nog niet dé ideale koper hebt gevonden voor jouw huis. Of wanneer je in een bijzonder huis woont waar mensen graag voor verhuizen naar een andere plaats.

Vraag je makelaar om advies

Je hebt een makelaar nodig om je huis op funda te zetten. Die kan je ook adviseren over hoe je jouw huis optimaal promoot op funda, maar ook via bijvoorbeeld social media of de lokale krant.