Ontdek het vernieuwde Mijn Huis

  • Inzicht in de waarde van jouw woning
  • Ontdek de voorzieningen in jouw buurt
  • Actuele informatie over het energielabel

Naar Mijn Huis

funda's Mijn Huis

Veelgestelde vragen over verduurzamen
Een zonneboiler kun je op elk moment aanschaffen, zolang je cv-ketel het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) heeft. Een warmtepomp schaf je aan wanneer je woning in ieder geval voldoende isolatie heeft. Is je cv-ketel stuk en je woning nog niet goed geïsoleerd? Dan is het toch verstandig om voor een hybride warmtepomp te kiezen en meteen te starten met isoleren. Hoe beter de isolatie, hoe meer je uit je warmtepomp haalt.
Met een zonneboiler bespaar je bijna 40 procent op je kosten voor warm water. Je gebruikt immers een stuk minder gas. Naast dat dit goed is voor het klimaat, kan de besparing op je energierekening jaarlijks tot honderden euro’s oplopen. Dit is positief voor je woningwaarde. Je kunt subsidie krijgen voor de aanschaf van een zonneboiler. Daarmee verdien je de investering nog sneller terug. Verder heeft een zonneboiler weinig onderhoud nodig.
Het energieloket in jouw gemeente kan je in contact brengen met door hen geselecteerde bedrijven en je helpen met de offerte. Kijk ook in het Centraal Register Techniek, waar je kunt zien of installateurs de algemene erkenning voor vakbekwaamheid in het installeren van warmtepompen hebben. Of vind een vakbekwame installateur in jouw buurt via verbeterjehuis.nl
Voor de meeste daken heb je geen vergunning nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen. Voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten heb je wel een vergunning nodig.
Meer vragen