Spaendonck

Tilburg Verkoop gestart
Van € 295.000 tot € 512.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 61 (61 beschikbaar)
  • Wonen 63 tot 129 m²
  • Aantal kamers 2 tot 5
  • Perceel 25 tot 110 m²

Project Spaendonck

Spaendonck is een nieuw project op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek

De vervallen fabrieksgebouwen zijn een fantastische plek voor de 143 duurzame woningen die in de toekomst worden gebouwd. Een plan met grondgebonden woningen, stadswoningen en appartementen in verschillende prijsklassen. Door de ontwikkeling van dit gesloten fabrieksterrein wordt het een toegankelijk en aantrekkelijk openbaar gebied.

Spaendonck voegt een interessante woon- en leefomgeving toe aan de bestaande woonwijk. Verschillende woningen krijgen een voortuin aan deze openbare ruimte wat de levendigheid zal versterken. Er zal een mooi groene autovrije zone worden gerealiseerd tussen de Enschotsestraat en de Rozenstraat. De wijze waarop de wijk en de openbare ruimte is ingedeeld verbindt verschillende groene ruimtes. Het nieuwe park wordt een aantrekkelijke verblijfsplek met natuurwaarden, waterberging en speelruimte.

Architectuur

In de architectuur is inspiratie gevonden bij de cultuurhistorische context. De baksteen architectuur van de fabrieksgebouwen wordt gerespecteerd en de bebouwingsschaal, sheddaken en grote gevelopeningen over meerdere woningen en verdiepingen zijn een verwijzing naar de industriële architectuur in het algemeen. Weefpatronen in het metselwerk, verschillende baksteen structuren en geprofileerde gevelbekleding refereren aan de rijke geschiedenis van de wollenstoffenproductie en de ambacht uit het verleden. Waardevolle en bijzondere elementen uit de bestaande bebouwing, zoals de roosterramen en het Heilig Hartbeeld, worden ingepast in het nieuwe plan.

De bebouwing bestaat uit een aaneenschakeling van bouwblokken van drie á vier bouwlagen en twee hoogteaccenten op de hoeken. Met de positionering van de woningen is afstand gecreëerd tot de bestaande percelen om de privacy te waarborgen voor de bestaande en nieuwe bewoners. Het woongebouw aan de Enschotsestraat en een lager woongebouw aan de Rozenstraat accentueren de entree van het park en vormen een mooie beëindiging van het bouwblok.

Foto's

Omgeving

In het verlengde van de Tilburgse Spoorzone ligt Loven Besterd. De opkomende wijk heeft alles wat Tilburg zo’n fijne woonplek maakt: het is er gemoedelijk, dynamisch en bómvol sfeer. Voor de 143 nieuwe woningen op het terrein van een oude textielfabriek geldt hetzelfde. De woningen zijn ruimtelijk, comfortabel en het bruisende stadsleven bevindt zich om de hoek.
Spaendonck is vernoemd naar de wollenstoffenfabriek die gevestigd was op deze locatie, 10 minuten lopen van het stadscentrum en het treinstation. Nu is daar ruimte voor vernieuwing, in de vorm van 143 moderne woningen. Waar de historie enerzijds voelbaar blijft dankzij de industriële setting, proef je in Loven Besterd ook de innovatie en ambiance die de industriestad typeert. Koffietentjes, hippe hotspots en creatieve startups - allemaal op loopafstand.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Nu
Start verkoop juli 2023
Verwachte start bouw februari 2024
Verwachte oplevering oktober 2025

Woningtypen

Van de 61 huizen in dit project zijn er nog 61 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Spaendonck

Van € 295.000 tot € 512.000 v.o.n.