Tips Kantoor & Diensten Naamsbekendheid

Vraagscan geeft makelaar inzicht bij nieuwbouwprojecten

- leestijd

‘Vraagscan- en lokale data in combinatie met je eigen kennis’

Bezig met een pitch voor een nieuwbouwproject? Daar kan de funda Vraagscan u als makelaar bij helpen. Deze tool geeft u snel en simpel inzicht in de interesse van de markt voor het nieuwbouwproject waar u aan werkt. Makelaar Christian Hokke van Van Herk Makelaardij, tevens Directeur Nieuwbouw, zet de Vraagscan dan ook geregeld in.

‘Dat gebeurt eigenlijk al vrij vroeg in het proces,’ vertelt Christian Hokke. ‘Namelijk op het moment dat we bezig zijn met een zogenaamde ontwikkellocatie en de vraag wordt gesteld: zit de markt hierop te wachten?’ Uiteraard kunnen wij op basis van lokale kennis deze vraag beantwoorden en de ontwikkelaar van zo’n project heeft hier zelf ook data over, maar het sterke van de Vraagscan, zegt Hokke, is vooral dat deze gespecificeerd is op postcodegebied. ‘En de Vraagscan is heel actueel: hier is nú vraag naar.’

Door het grote bereik van funda en onze samenwerking met de verschillende brancheverenigingen beschikken we over de meest uitgebreide zoekersdata van de huidige woningmarkt. De Vraagscan is een instrument voor makelaars om uw inzicht in de vraagzijde van de markt te vergroten.

Aanvulling

In de Vraagscan kunt u specifieke kenmerken invoeren en direct bekijken hoeveel zoekers geïnteresseerd zijn in soortgelijke nieuwbouwprojecten. De informatie uit deze analyse kunt u gebruiken als aanvulling op uw eigen kennis, en in adviesrapporten voor klanten. Juist voor nieuwbouwspecialisten is deze kennis zeer waardevol om bijvoorbeeld projectontwikkelaars of gemeenten te adviseren over te ontwikkelen projecten.

Ook Hokke zet de Vraagscan vooral in als onderdeel van zijn gehele advies. ‘Zie het als een mix van Vraagscan-data, lokale data en mijn eigen kennis van de woningmarkt. De makelaars spreken mensen fysiek en vragen: wat zoeken jullie? Dat is heel waardevol. Maar de Vraagscan meet dit ook digitaal. Soms komt die vraag overeen en heb je data om je advies te onderbouwen, soms is het verrassender en is in een bepaald gebied blijkbaar veel vraag naar een specifiek woningtype. Dat weet je dan dankzij de Vraagscan.’