Laat data voor je werken

Met de funda Barometer krijg je op basis van landelijke en regionale data inzicht in je objectprestaties. Daarnaast geven we aan de hand van eigen onderzoek en artikelen inzicht in de ontwikkelingen binnen de huizenmarkt.

Data

Snel vergelijken

Vergelijk je object met het landelijk gemiddelde.

Gevonden

Gemiddeld aantal impressies per week van een object in Nederland

12406

Jan - jun 2023

Bekeken

Gemiddeld aantal views per week van een object in Nederland

484

Jan - jun 2023

Contact

Gemiddeld aantal leads per week voor een object in Nederland

2,08

Jan - jun 2023

Resultaten vergelijken

In de funda Barometer zijn objectdata ingedeeld aan de hand van drie doelstellingen: gevonden, bekeken en contact. In de grafiek laten we de algemene data zien per regio. Gebruik je de funda Barometer voor het eerst? Bekijk hier een uitlegvideo.


Om onderstaande grafiek te gebruiken voer je alle drie de velden in (postcode, kenmerk en filter). De postcode corresponderen we automatisch met het bijbehorende
COROP-gebied.

Een cluster van één of meer aangrenzende gemeenten in dezelfde provincie, ontworpen voor regionaal onderzoek. In totaal zijn er in Nederland 40 COROP-gebieden.

Analyse op maat?

Mara helpt je aan nog meer data en inzichten. Neem vrijblijvend contact op.

Mara van der Sloot Accountmanager
Neem contact op
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Onjuist e-mailadres
Toon telefoonnummer Bel 020 5618229

Zo vergelijk je de data met je eigen objectstatistieken

Artificial Intelligence

Van ChatGPT tot tools die volledige afbeeldingen kunnen opbouwen: kunstmatige intelligentie was nog nooit zó prominent aanwezig in onze maatschappij. Hoe kijkt de consument naar AI? En welke rol verwachten ze dat deze ontwikkeling gaat spelen op de woningmarkt? Wij hebben de meest interessante bevindingen uit ons onderzoek voor je op een rij gezet.

Resultaten


Zijn consumenten op de hoogte van wat Artificial Intelligence is?

De meeste funda-bezoekers geven aan te weten wat artificial intelligence inhoudt. In de regel geldt: hoe ouder de respondenten, hoe minder bekend ze met AI zijn.


En wat vinden ze van de ontwikkelingen op het gebied van AI?

De meerderheid ziet vooral voordelen in de ontwikkelingen op het gebied van AI. Toch vindt meer dan een kwart van de Babyboomers de ontwikkelingen (heel) slecht.


Welke termen passen bij de snelle ontwikkelingen van AI?

De meeste funda-bezoekers hebben positieve associaties met de ontwikkelingen van AI. Zo worden ze vooral gezien als kansrijk en baanbrekend. Een kwart noemt de ontwikkelingen beangstigend en een even grote groep vindt ze onzeker. Slechts 5% ziet de ontwikkelingen van AI als betrouwbaar.


Quotes van respondenten
Gaat AI het proces van het (ver)kopen van een woning beïnvloeden?

Meer dan de helft denkt van wel, maar de meningen zijn verdeeld. Opvallend genoeg denkt met name de jongere generatie dat AI géén rol gaat spelen bij het (ver)koopproces.


Op welke aspecten van het (ver)koopproces zal AI invloed gaan hebben?

Consumenten zien met name kansen bij het bepalen van de potentie van een woning en het doen van een passend bod. Het contact met de makelaar blijft mensenwerk.


Hoe groot is de rol die AI kan spelen bij het vinden van een huis op funda?

De meningen van funda-bezoekers lopen uiteen. Vooral de jongere generatie denkt dat AI géén rol zal gaan spelen. Babyboomers hebben de grootste verwachtingen.


En welke rol is dat dan precies volgens funda-bezoekers?

Vooral in het vinden van een geschikte woning of het bepalen van de potentie. Ook hier blijft het contact met de makelaar mensenwerk.

Quotes van respondentenWat kan je met AI?

De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar als alles kan, waar begin je dan? We spraken met verschillende experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Doe je voordeel met de tips die zij geven. Of duik in een aantal handige tools die je snel werk uit handen kunnen nemen.

Interviews & tips

Ethiek

Welke kansen (en bedreigingen) biedt AI?

Dankzij AI staan we aan de vooravond van een revolutie. Hoe speel je daar als makelaar ethisch en succesvol op in?

Lees een interview

Onderzoek

In hoeverre gaat AI het (ver)koopproces beïnvloeden?

Meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat AI het (ver)koopproces van een woning zal gaan beïnvloeden.

Naar de resultaten

Tools

Vier gratis tools voor makelaars

Van ChatGPT tot geautomatiseerde artist impressions: deze gratis AI-tools - én tips over het gebruik - zijn interessant voor makelaars.

Bekijk de tips


Ynke Hartsema

Hulp nodig of meer weten?

Ynke helpt je verder

Ben je op zoek naar specifieke cijfers of artikelen over een bepaald onderwerp? Wil je een analyse van hoe jouw kantoor het doet ten opzichte van je concurrenten? Ynke en haar collega's helpen je graag verder. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Een afspraak is zo gemaakt

Neem contact op
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Onjuist e-mailadres