• Onder optie

Wellerwaard 8305 CA Emmeloord Emmeloord-landelijk gebied

Uitgelichte kenmerken

  • 1.285 m² wonen
  • 50.000 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 3.000.000 v.o.n.
Wat worden mijn maandlasten?

Omschrijving

Uw eigen landgoed in Wellerwaard.

Let op: genoemde vraagprijs is een richtprijs en is afhankelijk van het uiteindelijke ontwerp.

Wonen in de ruimte.
Landgoed Wellerwaard biedt een uniek plekje landelijk wonen in het open landschap van de
Noordoostpolder. De Wellerwaard is een exclusieve woonlocatie van enkele landgoederen en even
verderop een buurtschap van drieëntwintig ruime kavels aan het water. Gelegen aan een natuurgebied
vindt u hier de rust en de ruimte die uw huis thuis maakt.
De Wellerwaard ligt in het wijde buitengebied van de Noordoostpolder, enkele kilometers buiten de
bebouwde kom van Emmeloord en vlakbij de golfbaan en de oprit van de A6.

Warm, strak en landelijk.
Moderne architectuur met de robuuste karakteristiek van landelijk wonen.
Een huis met karakter, met de ruimte voor verschillende leefsferen. Centraal de woonkamer en
riante woonkeuken, uitkijkend over het landgoed met eigen water. De grote riet-gedekte kap biedt
als veranda de beschutting tegen te veel zon. De beweegbare houten lamellen laten ’s winters het
zonlicht weer binnen vallen. De grote schoorsteen met buiten en binnen een openhaard , verbindt
deze buitenkamer met de zithoek.

Begane grond
Achter de natuurstenen gebogen muur treffen we een ruime entree aan. Links komt men bij het
kantoor en een gastenverblijf met eigen sanitair. Als we rechts gaan zien we de tuinkamer waar de
middag- en avondzon de ruimte kleuren. Daarnaast liggen de bijkeuken, de berging en de dubbele
garage. Langs de ruime woonkeuken komt men in de aangename zitkamer met uitzicht op het water.
Een spectaculaire erker geeft met licht en ruimte het surplus op alle niveaus.

Eerste verdieping
Wandelen we met de trap naar boven komen we eerst op een ruime overloop die de twee grote
slaapkamers en een badkamer ontsluit.

Souterrain.
De vide in de erker brengt ons in de eigen beleving van het souterrain. Met een eigen zithoek, een
fitnesruimte, een sauna en een zwembad is deze slaapverdieping een wereld op zich. Het loont de
moeite om de ontdekkingstocht te maken en te ontdekken aan welke details is gedacht. Zo tekent
zich ook op de beneden de gebogen natuurstenen wand af, waarachter het zwembad ligt. Een grote
ronde lichtkoepel vult de ruimte met daglicht. In de hoek bevindt zich het trapje naar de sauna.
De slaapkamer heeft natuurlijk zijn eigen badruimte en walk-in closet.

Steeds meer mensen ontdekken het bestaan van landgoederen en waarderen deze unieke natuur- en recreatiegebieden waar exclusief gewoond kan worden. In Noordoostpolder ligt het prachtige natuurgebied Wellerwaard. Het natuurgebied ligt nabij Emmeloord en is goed ontsloten door de A6.

Wellerwaard biedt u een toplocatie van formaat om te wonen. Direct boven het Burchttochtgebied- een waterbergingsgebied met natuur en recreatieve routes- is ruimte voor 4 landgoederen met een minimale oppervlakte van 5 hectare per landgoed. Twee landgoederen zijn inmiddels ontwikkeld. Wordt u de eigenaar van één van de overige 2 landgoederen?

In Wellerwaard heeft u alle vrijheid tot het realiseren van uw eigen landgoed. Onderstaand treft u een impressie aan van een mogelijk landgoed. Meer informatie over de landgoederen vindt u in de brochure.

Grondprijs
De grondprijs bedraagt € 15,- per m2 exclusief overdrachtsbelasting. Het betreft een grondprijs exclusief alle bijkomende ontwikkelkosten zoals aanleg van een toegangsweg, nutsvoorzieningen en bestemmingsplanprocedure.

Het landgoed kan in aanmerking komen voor een Natuurschoonwet (NSW) landgoed. Het landgoed, met daarop één landhuis en bijbehorende gebouwen, dient dan een minimale oppervlakte te hebben van 5 hectare. Meer informatie over NSW-landgoed vindt u op

Beide locaties (landgoed III en landgoed IV) worden ontsloten via de parkeerplaats aan de Kuinderweg.

Dit betekent dat bij de inrichting van landgoed III en IV rekening gehouden moet worden met een toegangsweg naar het landgoed III wat loopt langs de rand van landgoed IV.

Het oppervlak van een landgoed.
De kavels zoals ingetekend beslaan ca. 5 ha. Dit is iets ruimer dan de huidige kavelgrens zoals u kunt zien. Dit komt door de eigendom grenzen. Er is alleen uitbreidingsruimte in de breedte, evenwijdig aan de Burchttocht en niet in de diepte.
Het oppervlak van 5 ha. heeft te maken met de formele definitie van een landgoed volgens de natuurschoonwet.

Hoe verloopt de procedure
U kunt een optie nemen op één van de gewenste locaties. Een optie geeft u 4 maanden de tijd om over te gaan tot het eerste recht op koop.

Wanneer er wordt overgegaan tot koop zijn er een aantal inhoudelijk en procedurele vereisten om tot een voor iedereen gewenst resultaat te komen. Dit is vergelijkbaar met de inmiddels gerealiseerde landgoederen in Wellerwaard; ‘Wellerwaard’ en ’t Wellerloo’. Het gaat dan om een exploitatieovereenkomst, een inrichtings- en beheersovereenkomst/plan en uitwerkingsplan (dit is een bestemmingsplan) en een koopovereenkomst. Hieronder gaan we kort in op deze documenten.

Inrichtings- en beheersplan
Een landgoed beslaat een groot gebied dat ingericht moet worden. Daar komt veel bij kijken. Het begint natuurlijk met een (schets) ontwerp van de inrichting en de bebouwing. U wordt gevraagd om hiervoor een (ingenieurs)adviesbureau in de arm te nemen. Zij kunnen u van deskundig advies voorzien van ontwerp tot en met de uitvoering. Zij kunnen vertellen welke onderzoeken noodzakelijk zijn (denk onder meer aan bodem, water, milieu en archeologie), kunnen de procedure begeleiden en de afstemming verzorgen met alle relevante (overheids-) partijen.

Het Inrichtings- en Beheerplan van het landgoed laat de ambitie zien in woord en beeld. Het laat zien hoe het landgoed ruimtelijke verankerd is in haar omgeving maar laat ook meer gedetailleerd de inrichtingselementen zien. Voor de inrichtingselementen van het landgoed wordt eveneens een beknopte beheersmaatregel voorgesteld. Immers het beheer en onderhoud nadien is een belangrijk aspect om vooraf kennis van te nemen. Het plan vormt de basis voor de te doorlopen procedures bij alle partijen.

Bebouwing
Voor de bebouwing adviseren wij om een architect in de arm te nemen. Een architect is als geen ander in staat om de wensen van de initiatiefnemer/belangstellende te vertalen naar een ontwerp dat past bij de inrichting en andersom.

Uiteraard vindt dit plaats in overleg met de gemeente en leggen we gezamenlijk enkele criteria vast om de kwaliteit ook naar de toekomst toe te bewaken.

Uitwerkingsplan (bestemmingsplan)
Om een landgoed te realiseren is een ruimtelijk juridisch plan noodzakelijk. In dit geval een uitwerkingsplan. In dit uitwerkingsplan wordt uw inrichtingsplan vertaald naar een planologische kaart met bestemmingen en daarbij horende regels. Deze regels zeggen iets over het toegestane gebruik van het landgoed, de maatvoering van de bebouwing (gebouwen en bouwwerken) en de wijze van meten. Omdat het hier om een uitwerkingsplan gaat, is het college van Burgemeester en Wethouders het bevoegd orgaan om medewerking te verlenen aan het plan.

Diverse overeenkomsten
Verschillende overeenkomsten zijn nodig om de uitvoerbaarheid van het landgoed vast te stellen. Het gaat dan om een verkoopovereenkomst (voor de verkoop van de grond), exploitatieovereenkomst en planschadeovereenkomst (voor de afspraken tussen partijen over bouw- en woonrijp maken, instandhouding, planschade etc.).

Een gesprek
Bent u na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt in de realisatie van een landgoed in Wellerwaard? Dan lijkt het ons verstandig om met elkaar in gesprek te gaan.
Daarin kunnen alle ideeën, wensen en vragen met elkaar gedeeld worden. Ook kan gesproken worden over de inhoudelijke- en procedurele vereisten.
Dit alles geeft een beter inzicht in de te verwachten kosten en tijdsinspanning die er nodig is om een landgoed op te richten.

Kosten
Hieronder een indicatie van de kosten voor de bouw en aanleg van het landgoed zoals in deze impressie getoond. Genoemde bedragen zijn uitsluitend ter indicatie bedoeld en kunnen afwijken:
Aankoop 5 hectare a €15,-/m2 € 750.000 exclusief overdrachtsbelasting

Plankosten incl. landschapsarchitect € 50.000 exclusief BTW

Inrichting landgoed € 200.000 exclusief BTW

Bouwkosten Landhuis ( impressie ) € 3.303.200 exclusief BTW

Uiteraard is het mogelijk om dit ontwerp naar uw wensen aan te passen, zowel qua grootte als qua indeling. Bekijk de foto’s voor een impressie van het ontwerp en de indeling van de woning. Wilt u meer informatie over de getoonde impressies? Neem dan neem dan gerust contact op met K4 architecten te Emmeloord.
Bij de landgoederen is uitgegaan van een willekeurige landgoed in het plan. Aan de getoonde impressies kunnen geen rechten aan worden ontleend en zijn uitsluitend bedoeld om u een idee te geven van de mogelijkheden. Indien u belangstellend bent kunt u in overleg met de architect tot een definitief kostenoverzicht komen.

Zelf uw woning ontwerpen
De getoonde landhuizen dienen puur ter inspiratie. Uiteraard bent u vrij uw eigen architect te kiezen en uw eigen landhuis te realiseren.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben kunt u contact opnemen met de Gemeente Noordoostpolder telefoonnummer 0527-633911

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.000.000 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 2.335
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
1.285 m²
Perceel
50.000 m²
Inhoud
2.500 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Sauna, 3 ligbaden en 2 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Rookkanaal, sauna en zwembad

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd

Kadastrale gegevens

NOORDOOSTPOLDER AA 0000
Kadastrale kaart
Oppervlakte
50.000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin en zonneterras

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Garage

Soort garage
Inpandig
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur, vliering, elektra, verwarming en stromend water
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Wellerwaard

€ 3.000.000 v.o.n.