Makelaarsland

Een NVM makelaar, maar dan nét even anders dan je gewend bent.

Beoordelingen gemiddelde

9,1

Het gemiddelde is gebaseerd op 708 beoordelingen in de laatste 24 maanden.
De makelaar nodigde afgelopen jaar 73% van de klanten uit voor het schrijven van een beoordeling.
Hoe komen deze beoordelingen tot stand? Lees meer.

Verkoop beoordelingen

Een funda gebruiker
Denenburg 113
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
zelf rondleidingen gedaan (scheelt aanzienlijk in de kosten), verder contact met makelaar via mail/telefoon. was altijd bereikbaar, prettig contact.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Een funda gebruiker
Oscar van Hemelhof 12
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Frank Huibers heeft mij goed geadviseerd en geholpen bij de verkoop en aankoop van mijn huis. Frank is erg deskundig en goed op de hoogte van de omstandigheden op de huizenmarkt.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Makelaarsland
Hartelijk dank voor de mooie beoordeling. Wij vonden het fijn om je te kunnen bijstaan in deze bijzondere omstandigheden. We hopen dat je rust en geluk vindt op jouw nieuwe leuke plek!
Een funda gebruiker
Broek 3 B
7,5
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het was fijn om in principe een vaste makelaar te hebben als aanspreekpunt. Met Martijn kon ik goed overleggen over hoe om te gaan met bijvoorbeeld de biedingen.
Deskundigheid
8
Lokale marktkennis
8
Prijs / kwaliteit
7
Service en begeleiding
7
Dhr. Sander Stoop
Gildonklaan 13
5,5
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het is enorm dubbel, want hoewel onze ervaring niet top was zouden wij mensen toch aanraden om dergelijke vormen van makelaardij vaker te gebruiken. Het begon met de prijs. Op de website wordt een prijs weergegeven (€ 1.095,-). Wij wilden direct veel snelheid erin houden, waardoor wij niet goed naar de kleine lettertjes keken in het informatiepakket dat we later wat later kregen na aanmelding. Hierin worden de aanvullende kosten (€ 475,-) genoemd. Wij houden van transparantie en vonden dit niet enorm transparant. Onze woning kwam online precies op het moment dat de markt gekanteld was in het nadeel van de verkopende partij, wij dus. Een beetje snelheid was voor ons wel van belang. We zijn in het begin goed begeleid door de medewerkers, waarbij wij ook aangaven voor snelheid te willen kiezen gezien de marktbeweging. Dit kwam echter niet goed door bij Makelaarsland, want de snelheid kwam er niet echt in, waardoor het uiteindelijk een weekend extra kostte om de woning online te krijgen. Nogmaals, de begeleiding was goed, echter niet helemaal op maat. Voordat de woning online komt heb je een gesprek met de toegewezen makelaar. Hierin wordt onder andere de beste vraagprijs van de woning besproken en wat wij minstens voor de woning wilden krijgen. Nadat de woning online kwam bleven de bezichtigingen uit, wat wij ook wel een beetje hadden verwacht. Uiteindelijk is het zelfs maar bij één bezichtiging gebleven, maar één kan genoeg zijn zo bleek. Tijdens de onderhandelingen zijn wij er in eerste instantie niet uit kunnen komen met de potentiële kopers. Waar wij het gevoel hadden dat er nog ruimte was, hoorden wij na een geweigerd tegenbod vanuit ons, ook niets meer van de makelaar. Dit terwijl het eerste bod precies op onze ondergrens lag. Uiteindelijk hebben wij na twee weken droogte (geen aanvragen voor bezichtigingen) zelf contact opgenomen met de makelaar, die een niet enorm rooskleurig plaatje schetste en ons adviseerde om nog even te wachten. Dit vonden wij vreemd en voelde niet goed. Hierop hebben wij zelfstandig contact opgenomen met de eerste potentiële kopers om te kijken of wij er alsnog uit konden komen. Dit is uiteindelijk ook gelukt, waarna onze woning nu dus officieel verkocht is. Het ontbreken van assertiviteit en creativiteit bij onze makelaar heeft ervoor gezorgd dat wij een beetje teleurgesteld zijn in Makelaarsland. Ook makelaardij is maatwerk, en dat hebben we niet gekregen. Wij zouden Makelaarsland alsnog aanbevelen, aangezien deze vorm van verkopen gewoon heel leuk is. Niemand weet meer over jouw woning dan jijzelf, dus zelf de verkoop doen is voor ons vanzelfsprekend, en het papierwerk kan je uit handen geven. Tip voor makelaarsland: Maatwerk! Stem de wensen van de klant goed af op hoe je met de verkoop om gaat. Hakken over de sloot...
Deskundigheid
5
Lokale marktkennis
5
Prijs / kwaliteit
6
Service en begeleiding
6