Stap 3 / 6

Bieden op een huis

We praten je bij over de (ongeschreven) regels en mogelijkheden van het biedingsproces. Wil je meer weten over het definitief maken van de koop? Ga dan naar stap 4 in het koopproces.

Een bod uitbrengen

Je hebt een huis bezichtigd en wil een bod doen. Spannend! Bij bieden hoort ook onderhandelen, maar tegenwoordig verloopt het bieden vaak op inschrijving. Dit betekent dat alle geïnteresseerden binnen een gestelde termijn hun eindbod moeten neerleggen. Jouw bod geef je dan samen met eventuele voorwaarden aan de verkoopmakelaar door.

In onderhandeling

Een bod uitgebracht? Dat betekent nog niet dat je in onderhandeling bent. Dat is pas het geval zodra de verkoper met een reactie komt op jouw openingsbod. Je kunt onderhandelen over de prijs, de opleverdatum en de voorwaarden. Wil je bijvoorbeeld alleen kopen onder voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring?

Tijdens de onderhandeling mogen de bezichtigingen doorgaan en kunnen er nog andere biedingen binnenkomen. Op elk moment in de onderhandeling mogen beide partijen zich terugtrekken.

Meer hulp bij het bieden op een huis

Overweeg jij een bod uit te brengen op een woning? We helpen je graag met jouw biedingsproces aan de hand van checklists, tips en video's.