Tips Objectmarketing Plaatsen

Denk aan deze kenmerken bij het aanmelden van een object

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Hoe meer informatie, hoe hoger de ranking in de resultatenlijst

Check jij met een zoekopdracht op funda weleens op welke plek in de resultatenlijst jouw objecten staan? Die positie hangt onder meer af van de kenmerken en andere informatie die je bij het invoeren hebt toegevoegd. Welke informatie mag je zeker niet vergeten?

We baseren de ranking van de objecten op funda op de informatie die je als makelaar invoert bij je invoerpartner (bijvoorbeeld Realworks). Zorg dus dat je altijd zoveel mogelijk velden invult. Het effect van die inspanning kan behoorlijk groot zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaand voorbeeld:Een zoekopdracht in Utrecht leverde 239 beschikbare woonhuizen op. Links zie je de nummer 1 van de zoekresultatenlijst, rechts nummer 168.

Het algoritme van funda vindt het linkerobject relevanter voor de zoeker dan het rechter. Dat komt onder andere hierdoor:

  • Energielabel is ingevuld
  • Gegeven informatie over cv-ketel (bouwjaar, eigendomsstatus)
  • Vermelding ligging van tuin
Top 6 belangrijke kenmerken die vaak worden vergeten

Een voorbeeld van een kenmerk dat niet altijd wordt ingevuld, is de tuinligging. Zonde, want een zoeker die specifiek zoekt naar een huis met tuin op het zuiden, zal jouw object daardoor misschien niet zien, ook al voldoet het aan zijn zoekwens.Dit zijn zes andere belangrijke kenmerken die soms niet worden ingevuld, maar waar je gemakkelijk extra punten voor je ranking mee kunt scoren:

  1. Energielabel: wordt bij 28% van de woonhuizen niet ingevuld. Bij appartementen is dit zelfs 44%.
  2. Type dak: wordt bij meer dan 50% van de appartementen achterwege gelaten. Bij woonhuizen staat het er in 17% van de gevallen niet bij.
  3. Isolatie: wordt bij 32% van de appartementen vergeten.
  4. Warm water: bij 29% van de appartementen wordt niet ingevuld hoe het aan warm water komt.
  5. Parkeerfaciliteiten: deze worden in 15% van de gevallen niet ingevuld.
  6. Aantal badkamers: staat bij bijna 13% van de woonhuizen niet vermeld. Bij appartementen is dit 18%.

Hoe completer, hoe beter

Hoe completer de informatie over een woning is, hoe beter dat dus is voor je ranking in de zoekresultatenlijst. De kenmerken zo volledig mogelijk invullen, is al een goed begin. Een nog groter effect bereik je als je ook media toevoegt, zoals een plattegrond, 360° foto’s en een video. Hiermee maak je je informatievoorziening nog vollediger en wordt je ranking dus nog hoger.

Voorzie de zoeker van zoveel mogelijk relevante informatie
Plattegronden, 360º foto’s, video en een 3D tour zijn standaard een onderdeel van funda Compleet.
Bestel in funda desk

Meer over dit onderwerp