Koeveringsedijk 12 a 4651 PK Steenbergen (NB) Westelijke polders

Uitgelichte kenmerken

  • 1.100 m² wonen
  • 33.240 m² perceel
  • 16 slaapkamers

Omschrijving

Het unieke landhuis Coeveringsche Rijk is gesitueerd in het rustieke West-Brabant ingebed tussen de driehoek Rotterdam, Breda en Antwerpen. Op het landgoed is een majestueuze woning, conciërge-woning, 2 appartementen en bedrijfshal gesitueerd. Een werkelijke oase van rust en privacy gelegen nabij Steenbergen. U wenst een eigen woning, met ruimte voor uw bedrijfsactiviteiten en tevens mogelijkheden voor de huisvesting van uw dierbaren op een domein die u ontspanning dient te bieden jegens de door COVID-19 gekenmerkte hectische periode.

Genieten van stilte, ruimte, de natuur en het buitenleven en dat allemaal in uw eigen tuin. Het Coeveringsche Rijk is een uniek en ruim opgezet landgoed van 3,5 hectare en vier woningen verspreid over het landgoed voor relaties, gasten of personeel. Het begrip “comfortabel wonen” krijgt voor u vanaf heden een totaal andere beleving. Deze specificaties geven echter slechts een beperkt beeld van alles wat landgoed te bieden heeft.

HIGHLIGHTS
• Uw eigen domein met rust, ruimte en comfort. Een plek om te ontspannen, te tafelen en te genieten van het leven.
• Een adembenemende parkachtige tuin van 33.240 m² (!!) met een prachtige vijver waar grote karpers en springende forellen zwemmen. Varen en schaatsen kunt u dus gewoon in de achtertuin.
• Groene vingers? Op dit landgoed is er een moestuin, aspergeveld én fruitboomgaard met o.a. peren, appels en walnoten. Eten uit eigen tuin is dan ook een goede mogelijkheid.
• Living met een zee van licht en diverse zitplekken om van het adembenemende uitzicht over de immense vijverpartij en tuin te genieten
• Zeker in deze tijden is uw eigen wellness een belangrijk item bij uw zoektocht. Het domein bevat een souterrain met een sauna, jacuzzi en fitness area. Thuis zitten is nog nooit zo aangenaam geweest.
• Het landgoed biedt diverse mogelijkheden en is uitstekend geschikt om te combineren met B&B, ,high-end zorginvullingen, verblijfsrecreatie, bedrijfsactiviteiten of om uit te breiden met een aanleunconstructie.

Het hele domein ligt vier kilometer ten westen van Steenbergen en drie kilometer van op-/afrit snelweg A4. De omgeving kenmerkt zich door een absolute rust. U hoeft zich geen zorgen te maken over toekomstige bebouwing in de nabijheid.

U woont nu waarschijnlijk in Groot Rijnmond of omgeving Breda en bent daar nog altijd nauw verbonden met uw bedrijf of werk. U wenst daar niets te missen, maar wil toch wat meer rust en een luxer woongenot. Bovendien zorgt deze fysieke scheiding van uw bedrijf voor de door u gewenste verbetering in de zogeheten ”work life balance”. Steenbergen ligt in het mooie West-Brabant op slechts 30 minuten afstand. Steenbergen is een gezellige stad met alle nodige voorzieningen en een snelle verbinding met o.a. Rotterdam, Breda, Antwerpen en natuurlijk Bergen op Zoom.

Nieuwsgierig? Loop in gedachten even met ons mee.

LANDGOED
Op het landgoed zijn de adressen Koeveringsedijk 8, 12a, 16 en 18 gesitueerd. U betreedt het landgoed Coeveringsche Rijk langs twee toegangspoorten middels een riante oprijlaan van circa een halve kilometer lang die de diverse adressen bereikt. De toegangspoorten zijn met een handzender vanuit de auto of op afstand met de telefoon te bedienen.

INDELING LANDHUIS
Het landhuis is gesitueerd op het adres Koeveringsedijk 12a en bestaat uit een kasteelachtig landhuis dat in antroposofische stijl is ontworpen en gebouwd. Het kasteeltje is in de periode 1991-1993 gebouwd met slechts natuurlijke, duurzame en kwalitatieve materialen.

BEGANE GROND
U betreedt het kasteeltje middels een royaal entree. Vanuit hier bereikt u de hal die toegang biedt tot het betegelde toilet met fonteintje, keuken, living, bijkeuken en trapopgang naar de eerste verdieping.

De living biedt een zee aan lichtinval en een prachtig uitzicht op de parkachtige tuin. De living is voorzien van een ruime schouw met een openhaard en biedt toegang tot de serre, achtertuin en vide met bibliotheek middels een wenteltrap.

De serre is werkelijk een heerlijke plek om te vertoeven! Door de landelijke stijl met een tintje bohemian waant u zich echt in het buitenland.

Vanuit de serre bereikt u de woonkeuken. De keukeninrichting is voorzien van diverse inbouwapparatuur; wasbak, koelkast en vaatwasser. Ook heeft de keuken een ruim kookeiland voorzien van een inductiekookplaat met afzuigkap, oven en is er een Oostenrijkse speksteenkachel.

U bereikt twee slaapkamers op de begane grond door middel van een hal. Deze hal biedt tevens toegang tot twee inbouwkasten. De eerste slaapkamer is voorzien van lekker veel daglicht. Slaapkamer 2 biedt toegang tot de achtertuin middels openslaande tuindeuren.

1e VERDIEPING
Via de trap in de hal bereikt u de overloop op de eerste verdieping die toegang biedt tot drie slaapkamers, twee badkamers, één separaat toilet, inbouwkasten en de torenkamer op de 2e verdieping.

Slaapkamer 3 met een panoramisch uitzicht over jullie eigen domein. De slaapkamer is gelegen in een eigen vleugel en biedt toegang tot de bibliotheek, separaat toilet en de badkamer middels uw privé overloop. Uw eigen badkamer is voorzien een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafels, waardoor u compleet tot rust kunt komen.

Via de gezamenlijke overloop bereikt u twee slaapkamers en de tweede badkamer. De badkamer is voorzien van een wastafel, inloopdouche en een toilet.

2e VERDIEPING
Op de tweede verdieping bevindt zich de torenkamer, waar u ideaal zicht heeft over de landerijen. De torenkamer is te gebruiken als kantoor voor uw noodzakelijke brainstorm sessies, maar kan natuurlijk tevens perfect als 6e slaapkamer fungeren.

KELDER
U bereikt het souterrain zowel via binnen als buiten. Het souterrain beschikt over vier volwaardige kamers en een kluisruimte van circa 6 m². De kamers zijn ingedeeld als achtereenvolgens een wellness ruimte, bruin café, berging en wasruimte.

De wellness is voorzien van een sauna, bubbelbad, douche, fitnessruimte en zorgt ervoor dat u helemaal tot rust kunt komen.

Het bruin café biedt, zeker in deze tijden, een gezellig plekje om te genieten van een borrel onder het genot van een potje poolen. Zeker in deze, door COVID-19 gekenmerkte, hectische periode zorgen deze ruimtes voor een fijne thuisbasis.

ERF & TUIN
Het gehele landgoed Coeveringsche Rijk is feitelijk een park van 33.240 m². De natuurlijke vijver (circa 2.000 m²) is uiterst gezond met vele grote karpers en springende forellen. Varen en schaatsen in eigen tuin zijn hiermee serieuze opties. Aan het eigen water is er een ‘hobbithuisje’ gelegen die is voorzien van een vuurplaats van 80 m². Het tuinhuis is in 2006 onder architectuur gebouwd.

Naaste de fraaie natuur zoals uw eigen water en uw eigen bos, is er ook een boomgaard waar veel lekkers groeit. Jaarlijks is er en overvloed aan appels (hand en moes), peren, kersen, pruimen, walnoten, hazelnoten etc. Op een andere plaats kunt u uzelf te goed doen aan verse frambozen, druiven, bramen, rode bessen, kruisbessen en blauwe bessen. De moestuin is circa 15x20 m groot. Daarnaast staat er een 2,5 m hoge kas van 6x12 m met beweegbare ramen. Ook is er een eigen aspergeveld en een kippenhok op het landgoed.

Elke inheemse boom, een boom die dus oorspronkelijk in Nederland voorkomt, leeft in het eigen park. Zodoende is de term arboretum zeer zeker op zijn plaats. In 2007 – 2009 zijn onder leiding van de beroemde Zeeuwse Tuinarchitect Martin Veltkamp meerdere aanpassingen aangebracht die het welzijn van de bewoners ten goede is gekomen. Vervolgens heeft in 2019 alles rond het hoofdgebouw een facelift gekregen.

Een 30 meter diepe put zorgt voor onbeperkt water om de tuin in tijden van extreme droogte mooi groen te houden. Er ligt een heel stelsel van ondergrondse leidingen zodat bijna elk punt bereikt kan worden. Door het hele park is leidingwater en elektriciteit aangelegd en overal beschikbaar.

CONCIËRGEWONING (Koeveringsedijk 8)
Grenzend aan het landgoed staat een witte villa, Koeveringsedijk 8. Feitelijk is dit een geheel zelfstandige woning met eigen perceel en kan gebruikt worden als gastenverblijf, alsook volwaardige conciërgewoning. De villa is gelegen op een ruim perceel, grandioos uitzicht over polders en een dubbele aanpandige garage.

De woning is op de begane grond voorzien van een woonkamer, betegeld toilet inclusief fonteintje en een moderne keuken. Op de eerste verdieping vindt u vier slaapkamers en een moderne badkamer.

BEDRIJFSGEBOUW – inclusief APPARTEMENTEN
Op het landgoed Coeveringsche Rijk is er een bedrijfsgebouw gelegen, Koeveringsedijk 16. Het bedrijfsgebouw is voorzien van 230 zonnepanelen en is in de periode 2018-2020 gerevitaliseerd waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen die zowel duurzaam als energiebesparend zijn.

Het bedrijfsgebouw wordt gekenmerkt door de riante ramen en heeft een hoogwaardig isolatieniveau. Inpandig zijn op de begane grond twee appartementen gesitueerd die gebruikt kunnen worden voor gasten, relaties of personeel. Natuurlijk kunnen de appartementen tevens gebruikt worden als kantoorruimte door de aanleg van diverse elektriciteitspunten en glasvezel. Het eerste appartement heeft diverse aansluitingen voor het realiseren van een keuken en badkamer. Het tweede appartement is reeds voorzien van een volwaardige keuken en badkamer. Op de eerste verdieping van het bedrijfsgebouw is er een riante zolder die tevens gebruikt kan worden als woonruimte of kantoor.

Deze appartementen worden verwarmd door middel van een grondwaterpomp. Het betreft een geheel separaat systeem voor dit bouwdeel en is tevens in staat om de ruimtes te koelen. Zo heeft u 365 dagen per jaar een comfortabel en gezond binnenklimaat.

TECHNISCHE INFORMATIE
- In het gehele gebouw is glasvezel aanwezig voor internet met een snelheid boven de 1.000MB per seconde. TV kijken kan via dit internet of de schotelantenne.
- De elektriciteitsinfrastructuur is 21e-eeuws. Een nieuwe stoppenkast. De aanvoer is van de zonnepanelen van een bijgebouw.
- De vele kilometers vloerverwarming en de diverse moderne convectoren verzorgen een behaaglijk binnenklimaat. Verwarmen gebeurt door middel van een grondwarmtepomp waarbij de grondboringen tot 100 meter diep gaan, die zo een gegarandeerd extreem gunstig rendement met zich meebrengen. In de zomer wordt alles hiermee gekoeld dat vrijwel geen energie kost. De verwarming is op afstand met de telefoon te bedienen.

BEVELIGING
Alle sloten en sluitwerk beschikken over een politiekeurmerk. Er is een nieuw alarmsysteem (2019) dat via mobiele telefoon is te bedienen. Het camerasysteem bestaat uit negen camera’s en is ook afstand via telefoon bedienbaar. Software moet worden geüpdatet.

In 2020 is er een alarm aangelegd die apart de woningen, kantoorruimte of bedrijfshal bewaakt. Elke deur heeft een eigen cilinder in het slot die door middel van een sleutelplan verschillende bevoegdheden kent voor de verschillende gebruikers.

De bovenstaande tekst en zelfs het mooie beeldmateriaal doen geen recht in deze unieke parel in het mooie West-Brabant. Zien, ruiken en voelen is in deze daadwerkelijk geloven, dus neemt u vooral contact met ons op zodat wij gezamenlijk een ronde kunnen maken onder het genot van een kop koffie of thee.

Het meetwerk is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

ALGEMEEN:
Bezichtiging uitsluitend via ons kantoor.
Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door makelaarskantoor Buuron & Kuipers Makelaars Taxateurs B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Landgoed, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995
Specifiek
Dubbele bewoning mogelijk
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met overig

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
1.100 m²
Externe bergruimte
1.137 m²
Perceel
33.240 m²
Inhoud
8.426 m³

Indeling

Aantal kamers
27 kamers (16 slaapkamers)
Aantal badkamers
5 badkamers en 5 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Sauna, ligbad, 4 douches en toilet
Aantal woonlagen
7 woonlagen, een zolder en een kelder
Voorzieningen
Alarminstallatie, glasvezelkabel, jacuzzi, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, sauna en zonnepanelen

Energie

Voorlopig energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Open haard en warmtepomp
Warm water
Zonnecollectoren

Kadastrale gegevens

STEENBERGEN Y 317
Kadastrale kaart
Oppervlakte
400 m²
STEENBERGEN Y 1086
Oppervlakte
20.725 m²
STEENBERGEN Y 323
Oppervlakte
190 m²
STEENBERGEN Y 1087
Oppervlakte
820 m²
STEENBERGEN Y 1373
Oppervlakte
3.115 m²
STEENBERGEN Y 318
Oppervlakte
1.490 m²
STEENBERGEN Y 1084
Oppervlakte
3.860 m²
STEENBERGEN Y 1085
Oppervlakte
2.640 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin en zijtuin

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra en stromend water
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Koeveringsedijk 12 a

Prijs op aanvraag