Samenwerking Verbouwen Wonen

Dit zijn de 5 badkamertrends van 2024


Van kleurexplosie tot zachte hoeken en vormen

Dat een badkamer een praktische wasruimte moet zijn, is allang achterhaald: een badkamer is het verlengstuk van je interieur en mag gezien worden. Welke trend van 2024 spreekt jou het meest aan?

1. Kleurexplosie

Witte badkamers zijn praktisch, maar niet heel spannend. Tegenwoordig zie je steeds vaker opvallende kleuren en niet alleen in tegels: zo zie je nu bijvoorbeeld groene, blauwe en rode meubels, roze wastafels, lichtblauwe toiletpotten, waskommen en funky felgekleurde radiators in neongeel, goud en rood. Vind je zo’n kleurexplosie iets te veel van het goede, leg het kleuraccent dan op één meubel of ga voor ton-sur-ton.

2. Oog voor groen

Mag het ietsje rustiger zijn? Ga dan voor een groene badkamer. Groen is de trendkleur van 2024. Deze trend gaat hand in hand met de manier waarop we steeds duurzamer proberen te leven, met oog voor de natuur en het klimaat. Pas groen toe in je badkamer met bijvoorbeeld een groen badkamermeubel en planten. Dit combineert perfect met natuurlijke materialen als hout en natuursteen. Iets minder zichtbaar, wel heel ‘groen’: een waterbesparende kraan en een aluminium radiator.

3. Zachte hoeken en vormen

Niet heel nieuw, maar nog steeds actueel: vloeiende, organische vormen. De asymmetrische spiegel blijft onverminderd populair en geeft een speels accent aan een toch vaak hoekige badkamer. Maar er zijn meer manieren om met zachte vormen het verschil te maken: denk bijvoorbeeld aan een houten wastafelmeubel met afgeronde hoeken, een ronde waskom, ovale spiegelkast, een ovaal bad en een glazen douchewand met een zachte, afgeronde hoek.

4. In Scandinavië weten ze hoe het moet

Design dat uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken komt, lijkt een haast magische aantrekkingskracht op ons te hebben. Het Scandinavisch ingetogen minimalisme wordt in de badkamer vertaald naar een mix van stijlvolle witte tegels, verschillende tinten grijs, groen, greige of gun metal – ook wel het nieuwe zwart genoemd. Met natuurlijke materialen als hout en natuursteen krijgt de badkamer meer warmte. Je maakt je Scandinavisch geïnspireerde badkamer af met scandi-designverlichting.

5. Ribbels en groeven

Is je tegel glimmend, of juist een beetje ruw? En je badkamermeubel? Spiegelglad of juist niet? Door met verschillende contrasterende materialen en texturen te werken krijgt een kamer diepte. Een leuke nieuwe trend die hierop inspeelt is die van de badkamermeubels met een horizontaal- of verticaal lijnenspel, zoals dit badkamermeubel ribbel; een dikke knipoog naar de jaren zeventig.

Aan de slag met je badkamer?

Ontdek alle mogelijkheden bij X²O Badkamers! Laat je inspireren in een van de vele showrooms of shop je badkamer eenvoudig en veilig online.