Ontdek het vernieuwde Mijn Huis

  • Inzicht in de waarde van jouw woning
  • Ontdek de voorzieningen in jouw buurt
  • Zie welke huizen in jouw buurt te koop staan

Naar Mijn Huis

funda's Mijn Huis

Veelgestelde vragen over isoleren
Met goed geïsoleerde muren krijg je een warmer huis en een lagere energierekening. Spouwmuurisolatie is de makkelijkste en snelste manier om je muur te isoleren. Heb je geen spouwmuur, dan zijn er ook andere mogelijkheden.
Huis isoleren? Misschien kom je wel in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie en krijg je een flink deel van de kosten terug. Op een andere manier financieren? Bekijk de mogelijkheden.
Glas- en steenwol zijn veelgebruikte materialen. Kan de muur niet te dik worden omdat je weinig ruimte hebt, dan zijn isolatieplaten van isolatieschuim een goede keuze. Deze platen zijn de helft minder dik dan isolatie van glas- of steenwol. Ze zijn wel duurder.
Ja, matige isolatie verbeteren is een goed idee. De kosten daarvan zijn ongeveer even hoog als het isoleren van een dak dat helemaal niet is geïsoleerd. Je bespaart weliswaar minder dan wanneer je van geen isolatie naar goede isolatie gaat, maar je energierekening gaat wél omlaag. Ook bereid je je huis vast voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen: een slimme investering voor de toekomst.
Is je huis goed geïsoleerd, let dan extra op ventilatie. Zo houd je vocht, schimmel en schadelijke stoffen buiten de deur. Het is belangrijk dat er dag en nacht verse lucht in huis komt. Af en toe een raam openzetten is dus niet genoeg. Zorg bijvoorbeeld voor luchtroosters of een ventilatiesysteem en plaats isolatiemateriaal niet over de ventilatiegaten.
Meer vragen