Trends Zoekgedrag

Dit wil jouw doelgroep graag weten

bijgewerkt - leestijd

Doe je voordeel met deze veelgestelde vragen aan funda

Over welke onderwerpen zou je als makelaar meer informatie kunnen geven als je een goede beurt wilt maken bij (potentiële) klanten? We geven je een aantal tips gebaseerd op veelgestelde vragen aan funda’s helpdesk.

We ontvangen dagelijks veel vragen van consumenten. Vaak gaan ze over de functionaliteiten van funda, maar er zitten ook vragen tussen waar je als makelaar wat mee kunt. Bijvoorbeeld in je nieuwsbrief of een blog, of simpelweg door hier meer informatie over te geven in je communicatie met je klanten.

Wat betekent…

Wie een huis zoekt, komt vaak allerlei afkortingen en begrippen tegen. Daar krijgt onze helpdesk veel vragen over. Bijvoorbeeld:

  • Wat betekent de status ‘onder bod’? En ‘onder optie’?
  • Wanneer is een woning ‘verkocht onder voorbehoud’?
  • Wat is de perceeloppervlakte?
  • Welke typen en soorten woonhuizen zijn er? En wat zijn de definities daarvan op funda?

Als service aan huizenzoekers zou je bijvoorbeeld een (downloadbare) begrippenlijst kunnen maken. Of ga in een blog eens dieper in op wat het nu precies betekent als een huis ‘onder bod’ is of ‘verkocht onder voorbehoud’. En of je er dan als geïnteresseerde nog op kunt bieden of niet.

Handig: sommige onderwerpen behandelen we ook op ons contentplatform funda.nl/meer-weten. Je zou bijvoorbeeld ook naar deze artikelen kunnen verwijzen:

Met deze artikelen help je je klant
Door relevante content te delen met je klant, voeg je waarde toe. Gebruik bijvoorbeeld onze best scorende artikelen.
Lees meer
Veelgestelde vragen over huren

We krijgen ook veel vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in een huurwoning. Vooral over de servicekosten, zoals: - Wat zijn servicekosten? - Welke soorten servicekosten en nutsvoorzieningen zijn er en wat betaal je? - Welke gebruikerskosten vallen niet onder servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? - Hoe maak ik bezwaar tegen de hoogte van de servicekosten?

Verhuur je ook woningen, dan is het slim om hier bijvoorbeeld wat uitgebreidere informatie over te geven op je website. Of behandel het onderwerp eens in een blog of vlog. Dat kun je ook doen met deze veelgestelde vragen over huren:

  • Mag een verhuurder borg vragen?
  • Hoeveel bemiddelingskosten mag een makelaar vragen?

Betrek verkopers bij hun plaatsing op funda

Voor verkopers voelt het moment waarop hun huis op funda komt te staan als een belangrijke stap in het verkoopproces. Zo is een veelgestelde vraag: ‘Wanneer staat mijn woning op funda?’. Terwijl het aanmelden nog op jouw to-dolijstje staat, checken verkopers misschien al elk uur of ze hun huis al op funda zien staan.

Verkopers willen ook graag weten hoe ze hun woning van funda kunnen verwijderen nadat die verkocht is

Verkopers zullen het dus waarderen als je hen zo duidelijk mogelijk over de plaatsing op funda informeert. Niet iedereen realiseert zich bijvoorbeeld dat er enige tijd zit tussen het aanmelden van een object en de daadwerkelijke zichtbaarheid op funda. Onderbouw bijvoorbeeld ook het moment waarop je het huis op funda plaatst aan de hand van deze inzichten.

Andere vragen aan funda

Tot slot nog een aantal andere onderwerpen waar we regelmatig vragen over krijgen:

Virtueel open huis

Veel mensen vragen zich af wat een virtueel open huis is of wat ‘virtueel bezichtigen’ inhoudt. Ook willen mensen weten hoe zij een virtueel open huis kunnen volgen. Staat in je advertentie dat het huis virtueel te bezichtigen is? Dan kun je hier rekening mee houden door bij de objectomschrijving een korte uitleg te geven.

Metingen

We krijgen ook veel vragen over metingen. Bijvoorbeeld: Hoe meet de makelaar de gebruiksoppervlakte (woonoppervlakte)? En de eerder genoemde vraag over de perceeloppervlakte. Door je kennis hierover te delen en inzicht te geven in de meetmethode die je hanteert, laat je zien dat je een betrouwbare makelaar met verstand van zaken bent.

Bestemming pand

‘Hoe controleer ik de bestemming van een pand?’ is tot slot ook een veelgestelde vraag aan funda. Een interessant onderwerp om eens een blog aan te wijden, omdat je hiermee goed jouw toegevoegde waarde als (bedrijfs)makelaar kunt laten zien. In dit artikel op funda.nl/meer-weten, waar je ook naar zou kunnen verwijzen, wordt het onderwerp kort aangestipt.