Redactioneel beleid funda

Een huis kopen of verkopen is een van de grootste stappen in je leven. Het is onze missie om die stap zo zorgeloos mogelijk te maken.

Funda is er voor alle (toekomstige) huizenbezitters. Niet alleen het kopen en verkopen van je woning begint bij funda, we bieden ook hulp, inspiratie en informatie als je het maximale uit je huidige woning wilt halen.

Hieronder vind je meer over hoe de content op ons platform tot stand komt en welke richtlijnen wij daarbij hanteren.

Over onze content

De vier kernwaarden hieronder vatten samen wie wij zijn en wat wij doen. We hanteren ze ook als richtlijnen voor alle content die wij maken.

Betrouwbaar

We baseren onze informatie op data en onderzoek. Onze content laten we checken óf schrijven door inhoudsdeskundigen op het gebied van makelaardij en taxatie, financiering en notarieel recht. Daarnaast controleren we bestaande inhoud voortdurend op juistheid en passen artikelen of pagina’s aan wanneer blijkt dat de informatie verouderd is.

Behulpzaam

We denken graag in oplossingen en delen informatie waarmee jij onderbouwde keuzes kan maken. Dat doen we in duidelijke en begrijpelijke taal: we publiceren niets wat we zelf niet begrijpen.

Transparant

Bij funda werken geen makelaars. Persoonlijk advies over het kopen, verkopen of bezitten van een huis kunnen en zullen we je dus niet geven. Daarvoor verwijzen we je door naar de juiste experts. Als we gebruikmaken van commerciële bronnen, vermelden we dit erbij.

Gedreven

Ons doel is om je verder te helpen in je zoektocht of beslissingsproces. Daarom zoeken we altijd naar manieren waarop we dit nog beter kunnen doen. En focussen we op mogelijkheden, juist in een markt waar al veel voor je wordt bepaald.