Huis kopen

Als je een huis wilt kopen, zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Hier vind je alles om het maximale uit je zoektocht te halen.

Over welke stap in het koopproces wil je meer informatie?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Huis kopen: veelgestelde vragen

Wil je zelf een bod uitbrengen op een huis, bevestig je bod dan altijd schriftelijk per e-mail of brief. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld deze voorbeeldbrief die we al voor je hebben opgesteld. Je hoeft alleen nog de lege velden in te vullen met je eigen gegevens en de voorwaarden die je aan je bod verbindt.

Een bouwkundige of bouwtechnische keuring is een onafhankelijk en nauwkeurig onderzoek naar de bouwkundige staat van een huis. Tijdens de keuring kijkt een bouwkundige onder meer naar de constructie van de woning, zoals de fundering, gevels en het dak, en naar de installaties voor gas, water en elektra. Een bouwkundige keuring is verstandig om te doen als je zekerheid wilt hebben over de bouwkundige staat van het huis en om onverwachte kosten voor herstelwerkzaamheden te voorkomen. Dit wordt niet alleen aangeraden bij oudere huizen; ook nieuwe huizen kunnen door een slechte verbouwing of gebrekkig onderhoud gebreken hebben.

Stel tijdens een bezichtiging alle vragen die je hebt om te kunnen bepalen of dit huis aan je wensen en verwachtingen voldoet. Bijvoorbeeld waarom de verkopers willen verkopen. Wat voor buren je krijgt. Of wanneer de cv-ketel voor het laatst vervangen is. Het is handig om een lijstje met vragen voor te bereiden, zodat je niets vergeet. Deze checklist helpt je op weg, zodat je niets vergeet.

Makelaarskosten zijn kosten die de verkoopmakelaar je in rekening brengt voor de begeleiding bij het verkopen van een huis. Hieronder vallen: De courtage, opstartkosten, eventuele extra kosten en intrekkingskosten.

Doe funda's Waardecheck

De waarde van jouw huis zegt veel over jouw mogelijkheden op de woningmarkt. Deze bepaalt niet alleen de vraagprijs, maar ook vaak je budget. Met de funda Waardecheck krijg je binnen tien seconden een schatting van je woningwaarde.

Naar de Waardecheck