Over welke stap in het koopproces wil je meer informatie?

Lees waar je bij een bezichtiging op moet letten, welke vragen je kunt stellen en wat de mogelijke voordelen van een aankoopmakelaar zijn. We vertellen je welke rol aan- en verkoopmakelaars spelen en de ins en outs op het gebied van hypotheken en hypotheekadviseurs.

Of vertel ons meer over jouw situatie

Dan kunnen we je gerichter helpen en bijpraten.

Huis kopen: vijf veelgestelde vragen

 1. Bod uitbrengen: wat zet je in je brief of e-mail?

  In je brief of e-mail bevestig je je bod. Geef daarbij ook een goede onderbouwing voor je bod door te benoemen welke overwegingen je daarin hebt meegenomen.

 2. Kan ik met een studieschuld een hypotheek krijgen?

  Goed nieuws: ook met een studieschuld kun je een huis kopen. Hoeveel invloed je studieschuld heeft op de maximale hoogte van je hypotheek hangt af van het moment waarop je je studielening hebt afgesloten.

 3. Welke vragen stel ik tijdens een bezichtiging?

  Het is handig om een lijst met vragen te maken waarop je in elk geval antwoord wilt. Bedenk bijvoorbeeld wat voor jou belangrijk is in het huis en de omgeving.

 4. Wat kost een makelaar?

  Makelaars bepalen zelf welke tarieven zij rekenen voor hun diensten. Het is altijd goed om bij meerdere makelaars een offerte op te vragen en een kennismakingsgesprek in te plannen.

 5. Wat is een bouwkundige keuring?

  Een bouwtechnische of bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een bestaande woning. Deze keuring helpt onvoorziene (onderhouds)kosten te voorkomen.